Пердета - 10

• 65 009
  • 807
  •   1
Отговори
# 780
  • Somewhere far away
ох, на това ли му викате щипки.  имам и такова, ще се ползва в по-мрачни дни, защото стаята е южна и през повечето време слънцето пече адски. някак се обезмисля да имаш блекаут завеси и да ги държиш все вързани.

# 781
Здравейте, за нанизване на перде и воал в тези тръбни корнизи от ИКЕА пак ли трябва размерите да са х2 или може и точно по размер на прозореца? Не мога да си представя как ще се получи.

# 782
E, ако размерът на пердето е колкото корниза, няма да има набор. Лесно е да си го представиш.

# 783
Ще е като опънат плат, висящ надолу.

# 784
Както бях обещала, споделям резултата след пренареждането на кукичките на долния ред на перделика и добавянето на още такива. Аз лично съм много доволна от крайния резултат - запазих дължината и успях да ги скъса с точно толкова малко, колкото да не ми пречат сериозно при почистването

# 785
Тънкото перде можеш ли още  малко да го набереш с перделъка? Нещо ми стои като оставено по-дълго за корниза.Затова ме ги обичам точно тези перделъци, никога не фиксират набора.

# 786
Здравейте, търся бюджетни готови пердета блек аут и воали (по възможност размери 140 х 245) и за сега съм се спряла на юск:  амунген цвят пясък  https://jysk.bg/za-prozoreca/gotovi-zavesi/zatmnyavaschi-zavesi/ … 807#product-intro и бял воал голта https://jysk.bg/za-prozoreca/gotovi-zavesi/proziraschi-zavesi/za … stion&query=golta . Малко за воала съм скептична, защото на живо ми сивее, дали след изпиране ще побелее и ще изглежда добре ? Satisfied Ако някой има този воал ще ми е полезно да разбера дали се свива след изпиране,тъй като 245 ми е перфектна дължина и не искам да става 240:) Също и за пердетата дали първо да не ги изпера няколко пъти и после да ги скъсявам? Smile .. и ако имате инфо дали на черен петък ги пускат още по-евтино,за да изчакам, тъй като не бързам Satisfied

# 787
Специално за белите е указано първо да се изперат и тогава да се скъсяват, т.е. очаква се някакъв процент на свиване, но не е ясно какъв.

# 788
  • София
Здравейте! Дали знаете за фирма в София, която може да скъси пердетата ми и да ги изпере и изглади? Искам да ги занеса на едно място и да не се разкарвам с пердета на сто места за различните услуги, но не знам дали има такова място. Благодаря предварително!

# 789
Има, да.Но нямам опит.

# 790
Здравейте! За пръв път имаме собствен дом и сега се боря с пердетата. Купих лен и памук от хм, но се оказа, че нямали “руж” и стояха под корниза, което беше грозно.

След това купих кукучки да ги вдигна на горе и се получи очудващо добре.

Сега обаче, ме дразни, че не са равномерно набрани. Взех от икеа riktig, но прозират.
Та, дали знаете за джиджавка, която хем да набира, хем да повдига? Или някакъв друг вариант?

# 791
Моля помагайте. Купила съм платове за завеси за цял апартамент. Препоръчайте ми добър шивач във Варна, който специално с това се занимава. Не искам да ги дам в магазина, от който ги купих, защото там имат много рекламации от клиенти.

# 792
  • София
Моля помагайте. Купила съм платове за завеси за цял апартамент. Препоръчайте ми добър шивач във Варна, който специално с това се занимава. Не искам да ги дам в магазина, от който ги купих, защото там имат много рекламации от клиенти.
Много съм доволна от една шивачка в центъра, градска болница. Шила ми е точно пердета, но не се занимава основно с това. На ул.Христо Самсаров 6, ателие Герина. Срещу ателието има друго шивашко студио за което също съм чувала хубави отзиви. Аз лично използвах услугите на ателие Герина.
Може да попиташ и в темата На пазар във Варна Мисля, че там сме коментирали шивачки.

# 793
Здравейте!
Ще дадете ли идеи за избор на блекаут завеси. Само стената вдясно от прозореца е зелена(на снимките идва по-бледо). Мебелите още не са доизмислени докрай, абстрахирайте се от килима-сложен е временно. Пепел от рози стои добре, но не искам, от сиво също ми се иска да избягам, мислех за някакво по-убито оранжево или пак зелено.

# 794
Ами ти не гледай само ъгъла и цвета на дивана, а според мен нагласи цялата стая, включително с килима, който смяташ за подходящ и ще си излязат завесите. Така на парче като нищо ще се окажат грешни.
Според подхода (дали имаш друго ярко петно, колко цветна искаш да бъде стаята и къде да са цветовете) може да направиш завесите близки до цвета на стените или напротив - контрастни. Второто вече изисква наистина всичко останало да е готово и да не се конкурира с тях. Аз и при двата подхода бих изчакала всичко останало, щом няма предварително обмислена обща картина.
Какво ще има на зелената стена?
П.П. Много ми харесва цветът на дивана.   

Общи условия

Активация на акаунт