🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 5

• 42 852
  • 801
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Мария се представи най-стабилно и най-силно през целия сезон. Напълно заслужен победител е. Поздравления!
Мартин беше най-достоен за неин съперник на финала. Той така и така се е бил насочил към професионалната кухня. Надявам се участието в предаването да му отвори много врати. Пожелавам му успех.
.

# 496
  • София
Мария разчупи традициите - хем спечели уредите, хем "Изберете българското", Grinning и все пак победи! Поздравления, много се радвам, отдавна тя ми се беше откроила със стабилното си - да, стабилно въпреки припряния говор Rolling Eyes - представяне, знания, умения, концентрация.
Поздравления и за Мартин, чудесен участник и много добър избор на концепция за финала!

# 497
Страхотен финал, изпълнен с положителни емоции! Който и да беше от двамата, заслужаваше . Гледах ги и си мислех какви млади, жизнерадостни, приятни българи . Не ме интересува колко са се подготвяли , когато залогът е 100 000 лв., а знаеш, че имаш шанс да си близо до тях, даваш каквото можеш, за да спечелиш! Поздравления за Мария! И за Марти, и за Стилян! Мария за мен е много хубава и на външен вид, напомня ми на фолклорна девойка, не знам защо . 😂 Хубавата, бяла българка, с меките черти и вързаната коса .
П.с за Стилян и представянето ,, майката на детето ми” от друга страна , може далеч да не звучи студено, а напротив - майката на сина ми е много силно определение за една жена .

# 498
Честито на Мария!
Не беше моя избор, но тази вечер наистина се представи блестящо.
Всъщност и тримата бяха страхотни, но тя се справи по-добре.
Съжалявам за неуспеха на момчетата! Явно не прецениха достатъчно добре някои неща. А на Мартин и му поподсказаха 2-3 пъти Simple Smile, иначе щеше да изгърми геройски още на предястието.

Кой ще даде сега по една обикновена пържолка с пържени картофки Joy

# 499
  • Sunshine state
Само тя не ислах да печели, ама ей на. Еми не ми харесва. 🙄

# 500
  • Варна
Само тя не ислах да печели, ама ей на. Еми не ми харесва. 🙄

Е, кво да ти хареса, дружинната, която цял сезон готви азиатска кухня и паста???

# 501
Бас ловя, че ако не беше тя спечелила, тук щеше да е пълно с ,, как може, тя беше най- добрата” . Виктория всички бяхме на мнение, че не е за МШ, докато не я изгониха и за половината хора тук стана ,, Вики”.  Мария си заслужаваше всеки един лев от наградата .

# 502
Изключително завиждам на жена му на Мартин, какъв късмет тююю . Бях за Мартин.

# 503
Мария беше най-стабилна и последователна през целия сезон. Има най-много победи и нито една елеминация. Това я прави логичен победител, Но пък Мартин израстна много и за мен неговото представяне днес беше доста по-интересно и вълнуващо. Достоен съперник, наистина това бяха най-добрите. Тео според мен заслужаваше повече да е на 3то място, но нямаше психиката за финал. Иначе за мен има повече потенциал и талант от Стилиян, който имаше психика, но мисля че това което показа му беше максимума.
Много приятен финал, двамата крайни финалисти са и достойни хора и показаха много добри отношения, браво.

# 504
Алекс преди 20 години. Хахахахаха

# 505

Кой ще даде сега по една обикновена пържолка с пържени картофки Joy
Laughing Точно това ми се прииска след всичките кулинарни претенции  тази вечер.

Аз пък съм разочарована и от тримата, и от журито, и от цялото представление. Много старание и въображение от всички, обаче само десертът на Мария ме изкуши и донякъде класиката росинина на Мартин. Гледах само презентациите, беше ми скучно още от самото начало, когато журито взе да се разлива в поетични напъни.
Честито на Мария. Тази вечер ме дразнеше повече от обикновено, говорът ѝ беше адски неприятен, като картечен откос е, не ѝ се разбираше на моменти какво говори. Освен това за всяко от блюдата си изрежда петедесет неща и на последните вече не помня първите. Точно нея не исках за победител, но Стилиян също не ми хареса. Аз писах след полуфинала, че ме подразни как журито му натърти, че трябва да се придържа към бульончета и японска кухня, и той явно се е вслушал. И не само, че допусна грешки, но на мен и ми беше скучно за гледане това, което представи, защото вече е правил подобни неща. А и с азиатската кухня яко досадиха този сезон.  Жалко, надявах се на победа за него.......
Мартин може би беше нацелил златната среда с ориент-експреса, но и неговите чинии не ми докараха възторг.

# 506
... Освен това за всяко от блюдата си изрежда петедесет неща и на последните вече не помня първите...
Точно, имаше го този момент. Половината не й ги разбирах, а накрая вече нищо не помнех. Май само балканската свиня запомних и ми дожаля за нея (свинята)
Не само при Мария беше така. И при другите двама имаше твърде много приказки и обяснения в заявките, но при нея най-засилено беше.
И говорят, говорят, пък накрая 3-4 неща в чинията, омазани в сос Rolling Eyes

# 507
Добре, нека някой от нас създаде десерт по свое усмотрение- но не тип експерименти на балканската домакиня, а нещо ново, с идея - като Мария. Нека да трябва да го приготвяме пред 30-на човека, всички да ни гледат в ръцете, да подвикват, жури, което е квалифицирано да ни оценява, камери да ни снимат на всяка крачка и да запазим спокойствие. Да не сричаме, заекваме, ,зубим'. Как ще е?
А ще можем ли като Мартин да се заплеснем и забравим и в голямата част от случаите да финишираме повече от успешно, очаровайи хора, които са врели и кипели в тази сфера?
Финалът беше хубав, достоен. Отношенията между самите участници - също. Може на това да ни научат поне, ако нямаме техните умения. Българското недоволство е безкрайно, но аз ще предпочета хубавата българска презентация за спомен от тази вечер!

# 508
  • Варна
Отношения никога не е имало, само лицемерие и стига с това, че Българите сме негативни хора, по света е пълно с такива.

# 509
Честно ли? От наблюдения спрямо  чужденци, ние сме особена порода в това отношение- да, има го по света, но при нас е изострено. Лицемерието го има ежесекундно, но освен него,  личните качества и преодоляването на ситуации колективно, създава отношение и уважение.

Общи условия

Активация на акаунт