🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 5

• 42 849
  • 801
  •   1
Отговори
# 540
Мразя летния период, когато всички формати приключват. Не гледам много ТВ, но харесвам някои реалити и ги следя. Сега МШ ще ми липсва. Благодаря за предаването, успех на всички Вас!

# 541
  • Испания
За десерти много слабо представяне като цяло в целия сезон. Едни и същи простички неща, вижте в другите държави какво представят:

https://www.youtube.com/watch?v=Ax2u6TinzKQ

Никакво място за сравнение с нашите колкото "ох!" и "ах!" да чухме.

# 542
  • София-Младост
И ако някой беше направил тарт с плодове (втория десерт от горното видео) щяхте да сте по-доволни, съмнявам се Simple Smile)))

На мен всичко от предаването ми хареса. Участниците също, дори и Алекс в един момент, въпреки езика...всеки си има кусури (дори и пишещите тук), затова сме и различни...

# 543
  • Sofia
И ако някой беше направил тарт с плодове (втория десерт от горното видео) щяхте да сте по-доволни, съмнявам се Simple Smile)))

На мен всичко от предаването ми хареса. Участниците също, дори и Алекс в един момент, въпреки езика...всеки си има кусури (дори и пишещите тук), затова сме и различни...

Разбирам коментара, но Ви препоръчвам да погледнете и други видеа за да сравните. Сложих това за пример, но е факт, че има и други доста добри, защо решихте да давате пример само с този тарт си е ваш проблем.

# 544
  • София
Десерта на Мартин беше по хубав
Това бяха мойте фаворити Мартин и Мария

# 545
  • София-Младост
О, да, ще го изгледам цялото и другите даже... но съм малко на работа;) И аз лично проблем нямам...никакъв, не знам защо видяхте такъв.

# 546
  • Мюнхен
О, в това видео даже не са включили десертите на Рейнолд от МастърШеф Австралия. Той е в собствена категория, страшни неща прави... Heart

# 547
  • Пловдив
Без да омаловажавам труда на показаните  МШ, но като изключим доматако, който е наистина супер креативен, другото си е класически десерти, най-нормални. Печена Аляска, Шарлота, тарт, руло... Дори шоколадовата сфера. Нищо ново и креативно. До колкото си спомням, Севда направи феноменален деконструиран измислен от нея десерт е нейния финал, сега и Мария, че и Мартин направиха по-интересни неща. Като видях памука обаче се сетих от къде е прекопиран тук някой готви на финала миналата година ли беше? Захарен памук, а под него някакви неща, а памука се полива отгоре с нещо. Кой беше? Явно и това не е нечувано, а не знам защо е в класацията, беше показано от шефовете. А на 1 място крем карамел??? И той показан от шефовете... Не мисля, че това е най-доброто от МШ е чужбина.

# 548

Значи да уточня.... Не отричам подготвеността на Мария и нейната амбиция. НО не може за финал на МШ да изпльокаш една топка тесто с големина, която не съответства на чинията (трябваше да е по-малка) и да я изпльокаш сред соса. Ако това го беше направил някой друг щеше да му бъде направена една "суперлативна" забележка, че пльоснато сред сос тесто се навлажнява, че губи хрупкавостта и т.н. Този манджорляк за финал на МШ?!?!!? Ама моля ви се....

А за десертите... Ами не знам, но на мен десерта на Мария ми прилича на салата с три репички. Сладоледът ѝ не се получи и беше като пльокнат; това не беше мъх в чинията - приличаше на пясък.... Изобщо видът на това творение не може да ми събуди сетивата като за десерт. И беше изключително разхърляна чинията.
За обзелата я логорея на финала да не коментирам - отдавам го на притеснение, ама....

Не мога да приема за почтено само да обясняваш как не си правил това и онова, как го правиш за първи път, как си готвил един път само и хоп - на финал. Мария не я видяхме как готви под напрежение - ще ме прощавате, но ряпата, навита на розичка в сосче не ми говори за креативност.
И не можеш да ми твърдиш, че менюто ти е авторско, след като в същия този сезон имаха задача с тесто (когато Цветелина беше започнала да си прави сама тесто и се отказа), а сферичките в десерта ѝ бяха вдъхновени от предходния мастър клас с планетите. Да, нека да каже, че е надградила, научила и т.н. Да, тя прави интерпретации на темата, но не и авторско меню.

Харесвам свободни в общуването хора, с чувство за хумор и самоирония - които да не се вземат прекалено сериозно, и които да смятат, че светът ще свърши, ако случайно претърпят провал. Мартин ще успее. А за Мария ще остане наградата и е хубаво, че ще я изполва за къщата, а не за бизнес - просто няма качествата за това.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 11:07 от Pulitash

# 549
Абсолютно подкрепям гореказаното!!!

# 550
Честита победа на Мария! Заслужи си я, защото беше постоянна през целия сезон, пък и нямаше конкуренция. Радвам се, че накрая останаха с Мартин и показаха феърплей. Забелязах, че Мартин не поздрави нито веднъж Стилиян. И на мен ми направи впечатление, че даваха Мария на леко забавен каданс и все едно я снимат за професионална реклама.
Десертите не ме грабнаха, за сметка на предястията и основните. Просто очаквах, че ще избухнат на десертите. Поздравления за Мария, че е заложила на български продукти с доказан произход. Досега мисля никой не го е правил. Но от ИГ и знам, че тя залага само на сезонните храни с качествен вкус. Темата на Мартин много ми хареса.
Странно ми стана, че Стилиян не знаеше, че рибата трябва да се сервира сготвена от горещия бульон. Някакси ми е странно. Репетирал го е поне няколко пъти, а знае, че шеф Михалчев е безкомпромисен и там ще "го хване".
Много се дразня, че в пореден епизод казват "пръст", вместо "почва". Едното е анатомичен орган, а другото е това, което те пресъздават в чиниите. Уж са интелигентни хора, а така да се излагат.

# 551
На Мартин менюто и неговото изпълнение ми допадна повече от това на Мария и трябваше той да спечели.

# 552
На Мартин менюто си беше като за ресторант. На Мария основното ми прилича на някое от руските обвити в тесто меса. А десерта ѝ, явно не само аз , оприличих на репички с несполучлив сладолед, по-скоро крем.

# 553
И двамата финалисти се представиха добре.

На мен ми дойде малко в повече рибата и в основното на Мария.
Ако ще ям риба за предястие и имам избор за основно един изпипан стек със сос като на Мартин, не бих пропуснала.
Десертите ми харесаха и на двамата.
Черешите като атрактивна визия спечелиха.

Като цяло, въпреки класическата визия и изпълнение на Мартин имаше една последователност, надграждане на вкусове. 
Мария беше креативна, но риба от морето, после от реката.....цяло рибно меню от до.....

Някой напред спомена, че са готвили десерт за 30 мин.  не са, имаха час време.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 11:23 от Щефи

# 554
МШ май е единственото състезателно предаване в родния ефир което има повече жени победители от мъже (4 на 3).  Поне за друг формат не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт