Хитринки за всякакъв случай - 27

• 51 334
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Всяка седмица пускам пералня на 95градуса с две таблетки за миялна. Почиства перфектно.

# 316
Аз излъгах - пера и кърпите на 90 градуса.
Не знам тук ли се оплаках от течните препарати и споменах, че си купих прах Ариел, обаче сега ще се хваля. Пера дрехите разделно бели и цветни, и нощес пуснах бяло, сутринта го суших. Ами светнаха нещата, а бяха помътнели на белота, въпреки че не смесвам с нищо цветно. Още две изпирания и бялото ще е още по-бяло.

# 317
Всяка седмица пускам пералня на 95градуса с две таблетки за миялна. Почиства перфектно.

Добре, де. Какво толкова и как переш, че се налага веднъж седмично да правиш това. По какво съдиш, че е почистена перфектно? Преди процедурата как е изглеждала? Не се заяждам, но малко прекалено ми се стори.

# 318
Отлаганията чисти, особено от течните препарати, също и гъстите омекотители. Ако не почистваш, се появява странна миризма, като кисело. Поне при мен. Аз мия и чекмеджето веднъж седмично, а , и спрях гъстите омекотители, вземам, но по- редки. Засега имам резултат.

# 319
По инструкции от книжката на моята пералня, препоръчват почистване на 40 пранета. Веднъж ми сигнализира, после вече не. За 4 години ползване, съм пускала програма за чистене може би 3 пъти. По мое мнение също няма нужда чак пък всяка седмица.
При мен има проблем с вземането на омекотителя. Вместо накрая, го взема в началото. Измислила съм си хитринка, но ми се ще да не се меся в програмите. Някакви идеи?

# 320
Да, колко отделения има чекмеджето

# 321
Три, като средното е за омекотителя.

# 322
Защо не сложиш една снимка, че подозирам, че е подобно на маоето?

# 323
# 324
Другото е за белина и подобни, нали? По програма нея последна ли трябва да я дръпне?

# 325
  • Пловдив
Леле, какво чисто чекмедже.

Другото е за белина и подобни, нали? По програма нея последна ли трябва да я дръпне?
Едно за предпране, едно за основно пране и едно за омекотител.

# 326
Янтра, нали се шегуваш? Даже ме досрамя да сложа снимката, щото си го чистя принципно, но скоро не съм. Simple Smile
Ползвам само първото за прах и второто за омекотител. Третото за нищо. Не знам кога трябва оттам да се сдръпне каквото се слага. Освен пак да отворя книжката.

# 327
  • Mediterraneo
"Вносни чаршафи"... Аз пък си домъкнах българските чарщафи тук, 20- годишни чаршафи имам, които не са мръднали, но не ги пера на 90 градуса, разбира се. Не сме прокажени, че да дезинфекцирам прането по такъв начин. Свекърва ми така пере хавлии и чаршафи и се чуди защо се похабяват бързо на фона на моите.

# 328
Леле, какво чисто чекмедже.
А какво се очаква да е? 🙄

# 329
Е, ясно-за ежеседмичното почистване. Не ползвам омекотител, а течен-по изключение.
А на 90 град. бих прала само ако има инфекциозно болен вкъщи или възрастен човек, който....

Общи условия

Активация на акаунт