Хитринки за всякакъв случай - 27

• 49 639
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
С какво да махна петна от смола? На панталона на мъжа ми има няколко , като той вече ги е запрал само с прах за пране, съответно още стоят.
С разтворител

# 436
  • Благоевград
Здравейте. По погрешка майка ми е използвала препарата на Медикс за загоряло върху фурната, и в момента има петна, които не мога да премахна с нищо. Дали е възможно да бъдат премахнати или да й кажа да свиква с тях? Предварително благодаря за съветите!

Да, да по погрешка е пръснала от Медикс вместо този, който ползва попринцип за почистване. Това е капака на печката, не е имало загоряло върху него.

# 437
С какво да махна петна от смола? На панталона на мъжа ми има няколко , като той вече ги е запрал само с прах за пране, съответно още стоят.
Аз махнах смола от ски яке със спирт.

# 438
Може ли да ми обясните как по-точно ?

# 439
Колеги коментираха оня ден - махат смола с бензин, натърква се, после в пералнята се доизпира.

# 440
Махала съм смола от тъкан с чист бензин, купувах го от аптека в ампули.
Сега не знам дали все още могат да се намерят.

# 441
Може ли да ми обясните как по-точно ?
С памук натопен в спирт над 70% и търкане. Детето беше играло  по отсечени дървета, на които по стъблата имаше доста смола.

# 442
  • София
А аз как да махна пръски боя за коса от дънки? Знам си аз ,че не трябваше да ходя на фризьор с любимите си дънки.

# 443
Замисляла съм се за цветята, дали не ги убива, но вече няколко години ги поливам с нея и са добре. Предимно мушката, сакъзчета, каланхое, газании.
Ако съм поляла предварително с нормална вода, тази от контейнера използвам за измиване на външния перваз на балкона, гълъбите редовно го украсяват....
И аз съм се замисляла водата от сушилнята да поливам цветята с нея, но ползвам омекотител и водата определени си е ароматизирана и за това не смея. Ти слагаш ли омекотител?

# 444
  • София
Не, не ползвам омекотители от години. Не обичам прането да е много ароматизирано.

# 445
  • Пловдив
Някой може ли да каже как да се отърва от балха? Аз и детето сме нахапани, като то повече. Тя си спи в кошарата, аз на спалнята, в една стая. През ноща явно става як купон с тая балха. Ако напръскам с фронтлайн за кучета дали ще има ефект. Не мога да я намеря, за да и видя сметката, може да ходи из целия апартамент.

# 446
Знам, че Биокил е безопасен и ефективен.

# 447
Здравейте! Имате ли съвети за почистване на дограма след майсторите? Не знам мазилка ли е или какво е, но има доста намазано на няколко места. Благодаря!

# 448
Самата дограма измивам с обезмаслител, но не директно на нея, а върху гъбка пръскам и търкам. Ако има материал, който мога да съборя с шпатула първо свалям него. Стъклата минавам с ножче за махане на винетки или за почистване на стъклокерамичен плот.

# 449
  • Велико Търново
Боята стъргах с дървена лъжица, а дограмата и прозорците от боя почисти с вода:оцет 1 :1

Общи условия

Активация на акаунт