Хитринки за всякакъв случай - 27

• 49 573
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Пиши като установиш кое ти е свършило работа за обеците, би било полезно за доста хора.
Поне ще си знаеш... а аз дето по принцип всякакви тенекии слагам без проблем, на моменти ми дразнят дори сребърните обеци и няма как да го предвидя, голям цирк е. Не е толкова остро както при теб де, не да ми пламне за няколко минути носене, ама като се прибера и ги сваля, са ми раздразнени ушите. Не всеки път и не всякога едни и същи обеци, никаква логика не намирам, почитствам си ги със спирт преди всяко слагане, та не е да са били замърсени.

# 616
Скрит текст:
силиконови винтчета
О, благодаря ти, като помислих - това е идея. Ще пробвам. Иначе обеците са най-обикновени - естествена перла, но много красиво лилавеещо, на винт и не устоях като ги видях, хем да знам че ще има проблем. Не са за ежедневни, за повод за няколко часа ... та дано стане, че ще си ги гледам в кутийката само.
Допълвам - намерих си резервни части, ако на някого е интересно и са нужни https://www.paola-apologna.com/earring-posts-4-mm-stainless-steel.html Ако не стане със силикон, ще пазарувам и творя.

Миналата година вкъщи на ден влизаха по 3-4 калинки, някакво нашествие беше.
evencee, в младите години, когато носех различни видове обици намазвах шипчето, винтчето и при дупчицата на ухото с индекстол.
https://apteka.framar.bg/09000113/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BA … B3-5-%D0%B3%D1%80
Имам алергия, но така можех да нося обици от всякакъв вид метал.

# 617
Аз пък съм с алергия към Индекстол. Зъболекарят ми го установи, при мен се разбра по трудния начин.

# 618
Аз такива проблеми си докарах с едни обеци, че се наложи да ходя при хирург. Съветвам изобщо да не опитваш с покритие и временни решения при такава алергична реакция, защото все пак е близо до мозъка и е опасно.

# 619
Да, май последно реших да сменя щифта и винта с хипоалергенна неръждаема стомана. Ако стане, стане ...

# 620
  • София
Здравейте от няколко години сме на квартира и се опитвам да махна засъхнали тиксо от дограмата. Пробвах с препарати и с една стъргалка за печката и не става и не става... Предните наематели са лепяли някакви панели по прозорците и дограмата е просто потресаваща. Прилагам снимка и моля за каквито и да е съвети:

# 621
Напръскай с обезмаслител и после стъргалката.Има и специален спрей за махане на етикети, може и с него.

# 622
  • София
И с обезмаслител съм пробвала не става. А какъв е този спрей за махане на етикети? От къде мога да си го купя?

# 623
Ние се преместихме в апартамент, в който лепенките са стояли 20 години. Буквално. Чистихме с обезмаслител, с циф за пластмаса, с препарат за стъкло - никакъв ефект. Чистихме с два различни препарата, които ни препоръчаха за специални - за етикети и за дограма - ефект относителен. Остана на места от лепенката, а стъграгме с вдна шпатулка едва ли не до надиране. На някои остана само от лепилото като при вас на снимката и още не съм намерила решение, тъй че стискам палци Hands V

# 624
Загрей с нещо - сешоар например и давай със стургалката.

# 625
Здравейте от няколко години сме на квартира и се опитвам да махна засъхнали тиксо от дограмата. Пробвах с препарати и с една стъргалка за печката и не става и не става... Предните наематели са лепяли някакви панели по прозорците и дограмата е просто потресаваща. Прилагам снимка и моля за каквито и да е съвети:
Пробвайте с разредител,аз така се справих!

# 626
Много пъти съм махала остатъци от лепило с обикновена газ за горене - памуче и търкане. Също така и с WD40 - универсална смазка, продават я по всички железарии в спрей флакони.

# 627
  • София
Ние се преместихме в апартамент, в който лепенките са стояли 20 години. Буквално. Чистихме с обезмаслител, с циф за пластмаса, с препарат за стъкло - никакъв ефект. Чистихме с два различни препарата, които ни препоръчаха за специални - за етикети и за дограма - ефект относителен. Остана на места от лепенката, а стъграгме с вдна шпатулка едва ли не до надиране. На някои остана само от лепилото като при вас на снимката и още не съм намерила решение, тъй че стискам палци Hands V

От къде го взехте?
Благодаря на всички за съветите ще пробвам.

# 628
Може да пробваш и с хартия напоена с малко олио - така съм махала лепило останало от етикети.

# 629

От къде го взехте?
Благодаря на всички за съветите ще пробвам.
В Практикер се продава от това в по-малката опаковка.

Общи условия

Активация на акаунт