Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Смятат ли ви децата ви за строги?

 • 5 838
 • 63
 •   1
Отговори
# 60
 • София
 • Мнения: 2 262
Човече, в един идеален свята сигурно е така. Или при едни идеални деца.

# 61
 • baile átha cliath
 • Мнения: 1 980
Аз не можах да разбера защо наказанието и осъзнаването на причината за дадено нещо са две взаимноизключващи се понятия. В моите представи едното обикновено води до другото.

Аз мисля, че всеки сам преценя как да си възпитава детето. Темата беше дали сме строги родители, а не трябва ли да сме строги родители или не. Децата са различни и за съжаление Господ не ни ги изпраща с инструкции. При едно ако един метод минава, при друго - може да има тотално обратен ефект. Затова който си имa дете, да си го възпитава както намери за добре според нрава му /тука изобщо не засягаме остарели методи като шамарената фабрика нали, държа да поясня/.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 21:41 от poppy-fairy

# 62
 • София
 • Мнения: 55 196
Едно е осъзнаване защо другият наказва, друго е да се чувствам действително виновна, съвсем трето е да се съглася, че си права. Мен можеш да ме накажеш, защото смяташ, че не съм си събула обувките. Обаче това не означава, че осъзнавам защо ме наказваш, ако в моите разбирания мога да вляза с обувки или няма никакъв смисъл да се събувам или приемам наказанието ти като заяждане или сто хиляди други причини. Единствено разбирам, че ме наказваш и единственото, което зная е, че ми е неприятно. Но мога и напук да тръгна да стъпвам с обувките, за да те вбеся и с удоволствие ще си изтърпя наказанието. И много често това децата го правят, когато им писне - предпочитат да си доставят усоволствието или просто да игнорират всичко, да си изтърпят наказанието и така става пито-платено - аз стъпих с обувките, ти ме наказа и така до следващия път. Или да изпълнявам безропотно не защото разбирам смисъла на събуването на обувките, а защото ме е страх от наказанието. Така или иначе си играем на котка и мишка и аз ще стъпя с обувките, когато не ме гледаш или ще ме е страх от теб.
Затова смятам, че наказанията вкъщи не работят, а са игра на власт. Като децата, които като не искат да ядат нещо имат няколко начина за съпротива - стискат устата, седят и не мръдват невъзмутимо или започват да крещят, може и да изядат това противно нещо и после да оповръщат навсякъде или да напакостят по друг начин.

# 63
 • София
 • Мнения: 19 479
Затова хората са различни, получили са различно възпитание и методите им като родители също са различни.

Не мисля, че този спор трябва да продължава, тъй като никой никого не може, а и не трябва да убеждава в нещо си...

Общи условия

Активация на акаунт