Забременели след ин витро - тема 49

• 55 080
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, момичета. Правили ли сте пренатални тестове и какво ви е мнението за тях?  Какви резултати сте имали и психически как понесохте очакването?
Здравей, направих пренатален тест преди БХС, защото очаквах, че резултатите от БХС няма да са добри (на 39 съм) и ако след това трябва да чакам за теста, ще съм много по-притеснена. Изненадващо, резултатите от БХС за анеуплоиди показаха нисък риск, но ми беше много по-спокойно, че предварително го очаквах. Освен това, пренаталните тестове са много по-надеждни от оценките на риска от БХС. Но разбира се, са доста скъпи, така че всеки си преценява.

# 511
Но нали не са задължителни? Т.е. никой не може насила да ме накара да правя пренатален или БХС, ако аз не искам? Иначе на фетална ще си ходя, ако трябва и 2 пъти по-често, отколкото трябва. П.С. следя се на частно.
Chancharanka, биеш ли Фраксипарин или Клексан?

# 512
Но нали не са задължителни? Т.е. никой не може насила да ме накара да правя пренатален или БХС, ако аз не искам? Иначе на фетална ще си ходя, ако трябва и 2 пъти по-често, отколкото трябва. П.С. следя се на частно.
Chancharanka, биеш ли Фраксипарин или Клексан?
Здравей, не

# 513
Изобщо не са задължителни. А БХС си е чиста статистика. При наличие на финанси една застраховка с пренатален тест е добра идея. Даун специално не винаги се засича на ехограф. Но пък има толкова много генетични проблеми и няма как всички да се изследват, така че не може да се застраховаме от всичко с такива тестове. Просто носят частично успокоение за определени и най-често срещани проблеми.
Chancharanka, има голяма вероятност аспиринът да ти е направил проблем. Често прецаква лигавицата. При мен направи поразии предния път и от леко кървене и зацапване стигнах до кръвоизлив. Съветвам те да намериш читав лекар, който да ти следи кръвотока от самото начало, за да определите точната терапия. Този път почнах без него в началото, но пак имах зацапвания и отделно лош кръвоток, постепенно коригирахме терапия. Отделно след трансфер поддържаме изкуствено нивата на хормоните с лекарства и затова има флуктуации и съответно може да се получи зацапване. Понякога просто пък си има отлепване. Стриктен контрол на състоянието и терапията при всяко зацапване. Само така има шанс да се вземат мерки навреме.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 07:56 от 💎Bling-a-ling💎

# 514
Абсолютно подкрепям Блинг , като лично минала през кървене, лежане в болница и промяна на терапии.
Салсера, още преди да забременея бяхме решили с ММ , че ще направим пренатален, защото имах като пример и стреса , който изживя сестра ми с лоши резултати от БХС. Предвид и напредналата ми възраст не сме имали колебание. Първо ми беше БХС и после тестът, като док каза, че няма нищо притеснително, но препоръча за наше спокойствие да го направим. Така се потвърди полът на бебето .

# 515
Изобщо не са задължителни. А БХС си е чиста статистика. При наличие на финанси една застраховка с пренатален тест е добра идея. Даун специално не винаги се засича на ехограф. Но пък има толкова много генетични проблеми и няма как всички да се изследват, така че не може да се застраховаме от всичко с такива тестове. Просто носят частично успокоение за определени и най-често срещани проблеми.
Chancharanka, има голяма вероятност аспиринът да ти е направил проблем. Често прецаква лигавицата. При мен направи поразии предния път и от леко кървене и зацапване стигнах до кръвоизлив. Съветвам те да намериш читав лекар, който да ти следи кръвотока от самото начало, за да определите точната терапия. Този път почнах без него в началото, но пак имах зацапвания и отделно лош кръвоток, постепенно коригирахме терапия. Отделно след трансфер поддържаме изкуствено нивата на хормоните с лекарства и затова има флуктуации и съответно може да се получи зацапване. Понякога просто пък си има отлепване. Стриктен контрол на състоянието и терапията при всяко зацапване. Само така има шанс да се вземат мерки навреме.
Здравей, благодаря ти. Да и аз така мисля и утре когато ми е същинския преглед ще му кажа дали е възможно да се следи кръвотока и така. Но със сигурност ще го направя.

# 516
То в възможно, но малко лекари го правят за съжаление. На този етап може да се проследи само кръвотокът в маточните артерии, но това си е достатъчно показателно за кръвоснабдяването към ембриончето. Дава насоки, ако има някаква терапия дали е достатъчна или трябва нещо да се добави или изключи. Все пак ние тръгваме просто с едни резултати от изследвания, които посочват предразположеност към проблем, но дали той ще се появи и в каква степен ще се развие само в хода на самата бременност може да се види.

# 517
Момичета, в кой месец се започва с приема на омега 3?

# 518
Предишната бременност го започнах късно някъде към 30та може би след спиране на АП. Идеята беше един вид да го замести. Сега ми го включиха от 7ма още заради кръвотока. Но лекарите с различни. Първият масово го включваше късните седмици, но сега вече гледам, че го препоръчва и от рано в зависимост от случая.

# 519
Здравейте и от мен. Вече съм в 6 г.с , но днес просто наистина си изкарах акъла при положение, че не се плаша лесно. Днес имах прокървяване с алена кръв и леки болки като преди цикъл. А предходните дни от 16.09 съм с леко кафеникаво зацапване. Ходих два пъти на преглед нищо няма на ембриончето - 19 мм. със видима сърдечна дейност със жълтъчно мехурче 💙. Но днес вече се изплаших и хукнах естествено отново към спешното. Отново всичко е наред ми казаха, спрях Аспирина ме посъветва моя лекар и 3х2 но шпа + вит С 1000 mg. ,Прогестерон в норма. Просто едвам ще додрапам до моя пръв преглед при АГ в Майчин дом на 23.09.който съм си избрала за проследяване вече. Надявам се да спре вече това зацапване, кръв и да спя спокойна тази вечер.  🍀🤔❤️🙄
Здравей,
Може ли да споделиш към кой лекар си се насочила в Майчин дом. И аз мисля да си оеоалефявам бременността там, но нямам идея кой лекар да избера.

# 520
Блинг радвам се , че те виждам вече тук. Лека бременност. Аз все още чакам за Зет и се надявам и аз скоро да съм в вашите редици.

# 521
Благодаря ти Heart Много плахо пиша и то си личи колко завоалирано Relaxed Още не смея да го призная гласно, че стана много на магия пък съм свикнала да е все по най-трудния начин. И не смея да се зарадвам, че да не предизвикам лошо после.  Много си мечтаех за нормална и лека бременност този път. Ей така, ако мога да компенсирам за миналото. Пак тръгна с проблеми, но все пак върви по-добре от предния път. Дано си остане така и да си осъществя мечтата. Е, определено годинките си казват думата и съм много по-изморена физически и психически, но това са бели кахъри.
Стискам палци за успешен ЗЕТ Flowers Four Leaf Clover

# 522
Здравейте и от мен. Вече съм в 6 г.с , но днес просто наистина си изкарах акъла при положение, че не се плаша лесно. Днес имах прокървяване с алена кръв и леки болки като преди цикъл. А предходните дни от 16.09 съм с леко кафеникаво зацапване. Ходих два пъти на преглед нищо няма на ембриончето - 19 мм. със видима сърдечна дейност със жълтъчно мехурче 💙. Но днес вече се изплаших и хукнах естествено отново към спешното. Отново всичко е наред ми казаха, спрях Аспирина ме посъветва моя лекар и 3х2 но шпа + вит С 1000 mg. ,Прогестерон в норма. Просто едвам ще додрапам до моя пръв преглед при АГ в Майчин дом на 23.09.който съм си избрала за проследяване вече. Надявам се да спре вече това зацапване, кръв и да спя спокойна тази вечер.  🍀🤔❤️🙄
Здравей,
Може ли да споделиш към кой лекар си се насочила в Майчин дом. И аз мисля да си оеоалефявам бременността там, но нямам идея кой лекар да избера.
Здравей, ние се насочихме към д-р. Емил Гърчев имаме много добри отзиви и препоръки за него. Не го познаваме, но на него съм се доверила и утре ще видя вече как ще процедираме при първия преглед 😁

# 523
  • София/Севлиево
Блингче, всичко ще е наред ❤️
Рончо,хайде и ти тук.
Пренатест правих преди БХС-все пак с ММ не сме първа младост,имах и загуби,и БХ след ЗЕТ на ембрион с ПИД и решихме ,че ще го направим за наше спокойствие (а и нямах търпение да узная пола) .
Ще ви поръся със син прашец с пожелание за лека бременност на всички,и скорошни нови бременни,че при следващото ми включване в темата може и да съм родила Wink

# 524
Привет,  Момичета.  Днес бях на преглед в 7г.с съм  и чухме сърдечна  дейност 🥰 Док ми каза, да не се притеснявам от това, че нямам симптоми. Всяка бременност е различна. Аз освен фолиева киселина и прогестерон не приемам никакви витамини за бременни. Попитах докторката, каза че пия фолиева и няма нужда и щом се храня пълноценно. Вие пиете ли някакви витамини?

Общи условия

Активация на акаунт