Любители на кучета - 118

• 32 774
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Когато четох за помераните, навсякъде пишеше че не бива да са в дом с малки деца. Да ама моя е толкова любвеобилен с децата на съседите - вечно е готов за игра с някое от тях. Не са и толкова малки де - 10+ годишни. За шпицовете мога да кажа само едно - прекрасни са! Тази порода са невероятни, чисти, не миришат изобщо, игриви, приветливи, обичливи. Обаче се скубят мноого. И лаят още по-много. Joy Ясно е, че не съм обективна, след 12 години с шпиц в апартамент. Винаги ще препоръчвам. Сега имам померан, защото няма среден шпиц в държавата в която живея, а да се прибирам и да мисля начин за транспорт в пандемична обстановка, не беше вариант. И последно, Айс взех точно заради щерката и съответно си остана мой ангажимент до края. Тя ми е помагала много, но в по-късните години. Като малка искаше само да си играе с него.

# 91
Аз конкретно за миенето на лапите ще отговоря. Ние сме с душ кабина-постилам ѝ хавлията отпред, тя си влиза, мия лапите към мен, после се обръща, мия и другите и готово 😁.. Просто трябва да се научи кучето, не е кой знае какво. Сега по-често ползвам чашката-Paw cleaner. А когато е дъждовно и кално е неизбежно да е без банята.. За косми не ми се говори, всеки ден робота минава. Да са живи и здрави, тия които са го измислили 😁🙏 Така, че и големи кучета се гледат в апартамент.. Ей така ☺️

# 92
  • тук-там
Аз съм гледала шитцу в апартамент - няма такава душица! Компаньон и половина - ти спиш, то спи, ти ходиш - то по теб. Страхотно сладурче!

# 93
  • sofia
Мен малко ме притесни идеята за куче за прически и пр. То е живо същество. Интелигентно живо същество. Детето ми е израснало с куче и от началото знае, че трябва да го уважава.

# 94
  • sf
Знам идеалното куче за апартамент, без косми и цапане, без бели, става и за прически- плюшеното. 😄
ПиснА ми от тоя дъжд, четири пъти го мих целия. Всичко ми е мокро, а на едната разходка артистично тупнах по гъз в една кална локва.

# 95
Повечето породи, независимо от размера си могат спокойно да се отглеждат в апартамент. Независимо от размера си, всяко куче иска време за продължителни и изморителни разходки, както и време за обучение. Кучето не е играчка за децата да го мачкат и да си играят когато на тях им е кеф. Кучето е ангажимент за доста години, и то ежедневен ангажимент. За косми, винаги ще има у дома такива, както и по дрехите. Миризмата на куче идва първо от породата, второ от лоша хигиена. Лапите са най-лесната част. Аз имам мокри кучешки кърпи в коридора, а преди да ги открия оставях си влажен парцал до вратата и първата работа като влезем е да избършем лапите. Зависи къде и каква е била разходката, след бърсането на лапите отиваме и в банята да се мием.

За обученията на кучетата и групите. Аз не пускам клипчета в групата на мама Еми (пускала съм няколко в началото), но никой не ме гони за това че не пускам клипчета. Чета, гледам и се старая да прилагам това, което съм видяла. Не питам, защото почти всичко, което ме интересува е коментирано. Няма решаване на даден приблем, а работа по цялостно послушание на кучето и от там идва и решението на конкретния ни проблем. Моето виждане е, че конкретен проблем може да се реши като отделен елемент единствено с електронен нашийник и при проява на нежеланото поведение да пускаме тока. Не ни харесва като някой ни каже, че ни куца опита и обучението, но реално осъзнавам, че без цялостна работа с Макс няма как да го спра да лае по кучета, които не харесва. За да спре да го прави трябва да минем през всичко докато стигнем до това фокуса да му е върху мен и преди да излае да ме погледне за разрешение. Ходила съм инпри треньор преди много години и там ми беше казано същото. Обичам си много кучето, но да изтървала съю доста в обучението му и вината си е моя. Имам и електронен нашийник, но никога не съм го ползвала, защото не тока ще ми реши проблема, а работата с кучето. За мен всяка група за обучение е полезна и гледам да черпя информация и да прилагам каквото мога.

# 96
Кири и калинката ☺️

Кучето е член на семейството за много години. И цапа, и мирише, и бели прави. Всяко си е различно, не може да имаш гаранция какво ще ти се падне. Моето не се е изпускало в къщи от четиримесечно, бели и разрушения почти няма, но израсна реактивна, доминантна и агресивна към непознати. Не я разменям за никое друго куче! Обожавам я такава, каквато е и цялото семейство се съобразяваме и нагласяме спрямо нейните нужди.

# 97
  • под тепетата
Sivi, не ни лишавай от прекрасната ви снимка, моля!

# 98
Не съм ли я пускала и тук тази снимка 🤔
Ето ни, за който не ни е виждал муцуните 😁

# 99
Невероятна снимка, Сиви! А ти ме изненада, не очаквах толкова нежно и красиво момиче зад никчето ти в бг мама. Звучиш като голяма, мъдра, зряла жена. Прекрасна си и Бог те е дарил с огромно сърце! Heart

# 100
  • тук-там
Сиви, +1 за горното мнение! Страхотна снимка!

# 101

За обученията на кучетата и групите. Аз не пускам клипчета в групата на мама Еми (пускала съм няколко в началото), но никой не ме гони за това че не пускам клипчета.

Мен пък ме махнаха от въпросната група.Аз даже не разбрах защо, но няма да им се моля...
Тонът там и на мен не ми харесва. Да полезни са файловете,  но аз съм мерси!
Имаше допитване до всички членове защо участват. Който не отговори до не знам си колко си часа е чао от групата?!? Отговорих аз, като споменах, че влизам да науча нещо ново, че за първи път имам куче, видеа не искам да качвам, но чета файлове. Ми пак са ме блокирали. Живи и здрави.

# 102
Аз в мама Еми чета и понякога пускам клипчета със седмичната задача. Не задавам въпроси, понеже тонът е твърде назидателен и често груб. Не ми харесва това, че се показват вече научени кучета. Ама как да го научиш не е ясно. Докато в doggofriend ти хваща малко куче и за няколко минути го научава на нещо, като през цялото време ти обяснява какво точно прави.

# 103
  • под тепетата
Нашата морска банда се увеличава . Ето я въпросната дама, заради която се сдърпаха Ози и Лео, а това е детето и .

И естествено трябва да проверим какво има в купата на съседката Satisfied

Айде и един спомен от преди 2 години, където пак си завираме муцуната, да не изтървем нещо!

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 08:30 от bilqna_69

# 104
  • София

Данък... така лежи косматкото след като изпрати децата на детска градина.

Общи условия

Активация на акаунт