Д-р Иван Сигридов - Тема 5

• 57 937
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Някой бил ли е на ендокринолог в клиниката на Сигридов? Добър ли е или да търся друго място?

# 286
Др. Мария Бояджиева в много добра!

# 287
  • София
Мерси, а знаеш ли дали и при нея така трудно се записва час?

# 288
Не. Също с нея си правих онлайн консултации в приложението  Healee и там много бързо и подробно отговаря, разчитала ми е изследвания и ми е казвала какво още да пусна преди прегледа, понеже не съм от София ми беше голяма удобство. Също веднъж бях в клиниката, нямах час, но имах въпроси към нея и между часовете ми обърна внимание. Чувала съм, че работи и в Майчин дом, но нямам подробности за там.

# 289
  • София
Чувала съм, че работи и в Майчин дом, но нямам подробности за там.
Аз там ходих 2017 година и беше много обстойна ,исках просто разчитане на изследвания ,че имахме съмнения за гестационна диабет.Не знам дали все още работи и на двете места.

# 290
Здравейте, дами!
След аборт в 16гс поради спряла сърдечна дейност на плода съм още в шок и правене на изследвания. Бях при др Сигридов, който заподозря перфорация на маточната стена след аборта. Препоръча ми хистероскопия при Др Ковачев. Някоя от вас била ли е в подобна ситуация? Какво предприехте? 

# 291
Здравейте, дами!
След аборт в 16гс поради спряла сърдечна дейност на плода съм още в шок и правене на изследвания. Бях при др Сигридов, който заподозря перфорация на маточната стена след аборта. Препоръча ми хистероскопия при Др Ковачев. Някоя от вас била ли е в подобна ситуация? Какво предприехте?  
Странно ми е как ще има перфорация без кървене... Иначе след аборт може да се направи евентуални хистеро. Като е хубаво да се планира преди забременяване или инвитро, едно надрскване на лигавицата може да помогне за имплантация. Аз правих хистеро след 4 кюртажа и махната голяма миома и се оказа, че всичко ми е наред. Понякога е излишно, но може и да я напраеиш. Може да провериш и за опции с упойка. Аз правих при Семерджиева(Македонска)  ( преди работи с Калчев) и съм доволна.
Съжалявам за загубата, сигурно трябва тромбофилиите да видиш. Моят съвет е , ако от там е проблемът да се насочиш към хематолог, не Русев или/и Сигридов само.

# 292
Здравейте някой имал ми е висок фибриноген около 6 в 13гс и нормални нива на Д димер?
Нямам тромбофилия само мутации на mthfr хетерозигот.

# 293
Здравейте, дами!
Странно ми е как ще има перфорация без кървене... Иначе след аборт може да се направи евентуални хистеро. Като е хубаво да се планира преди забременяване или инвитро, едно надрскване на лигавицата може да помогне за имплантация. Аз правих хистеро след 4 кюртажа и махната голяма миома и се оказа, че всичко ми е наред. Понякога е излишно, но може и да я напраеиш. Може да провериш и за опции с упойка. Аз правих при Семерджиева(Македонска)  ( преди работи с Калчев) и съм доволна.
Съжалявам за загубата, сигурно трябва тромбофилиите да видиш. Моят съвет е , ако от там е проблемът да се насочиш към хематолог, не Русев или/и Сигридов само.

Благодаря ви, че споделихте това подозрение, аз съм със същото. В много чуждестранни статии прочетох, че при перфорация има кървене и температура и в повечето случаи, ако няма симптоми,  зараства. Сигридов каза, че ако има перфорация и при следваща бременност плацентата се закрепи на това място, може да пробие матката, защото се прикрепя като инвазивен тумор на практика.
За доктор Ковачев прочетох добри неща, но виждам, че е млад лекар, притеснявам се да не се получи гаф.

# 294
Аз съм с назначена хистероскопия при него, надявам се преди отпуската им да ми се случи.

Исках да ви питам: от прегледа при Др Сигридов останах с впечатление, че той назначава всичко на точно определени места и държи да са от там резултатите. Например аз не знаех, че мога да ида при друг лекар на хистероскопия? За спермограмата каза точно 1 място, дори не погледна предишната, която беше на 2 месеца.. Ако по наше усмотрение идем някъде другаде на някоя манипулация - той как гледа после на резултатите от нея?

# 295
Аз съм с назначена хистероскопия при него, надявам се преди отпуската им да ми се случи.

Исках да ви питам: от прегледа при Др Сигридов останах с впечатление, че той назначава всичко на точно определени места и държи да са от там резултатите. Например аз не знаех, че мога да ида при друг лекар на хистероскопия? За спермограмата каза точно 1 място, дори не погледна предишната, която беше на 2 месеца.. Ако по наше усмотрение идем някъде другаде на някоя манипулация - той как гледа после на резултатите от нея?

И аз го забелязах това нещо. Не знам как гледа ако се върнете след известно време с хистеро от друго място. Според мен за спермограмата няма да е драма. На мен също ми написа Нео Клиник за спермограма.
Ще споделите ли за хистерото, ако се случи преди отпуска им?

# 296
  • София
Ха! Спермограма в Нео Клиник изглежда абсурдно. Явно вече всичко е само пари.

# 297
Ще споделя, да. Нео витро е мястото за спермограма, да (в сградата на Неоклиник е)
Та ще правим и там сега за 130лв, въпреки че имаме от Инвитро клиника София (където междудругото беше около 75лв по спомен)

# 298
  • София
Спермограма само в Щерев или Надежда.

# 299
Кене, защо мислиш, че не е ок да се пуска спермограма в Неовитро? Нали най-добрия ембриолог от Надежда се е преместил там да работи. Чувала съм за Надежа, че доста изкуствено завишават показателите на спермограмите, та да изглежда, че всичко е наред.
Пък и от екипа на Сигридов препоръчват тази клиника за процедури, аз съм ги питала къде да направя следващия си опит и ме пратиха там Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт