Д-р Иван Сигридов - Тема 5

• 57 931
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Според теб колко пациенти има клиниката и колко опит? Това са слухове кой е най-добрият ембриолог и т.н. за Надежда. Когато една клиника няма пациенти върху които да тренира от къде ще си набави опит? Blush

# 301
пратиха те там защото с тях работят . Защо не те пратиха в Турция ? Защото нищо не печелят от там . А турция е по доброто място от всяко едно в БГ .

# 302
Той Калчев преди разправяше, че най-добрият ембриолог е този в Адела, докато беше там.

Аз лично съм изключително доволна от него, а през годините, в който ММ е пускал спермограма, на всякъде е била еднаква и не е имало сериозна девиация.

# 303
Специално адела изобщо не я коментирам , пускали сме и в надежда и в щерев ( не по веднъж ) не веднъж в геника и малинов , и само в Адела ние бяхме с нормална перфектна спермограма готов да стреля ебати сперматозиидите , аааа и в турция имаме 3 броя . И всички ама абсолютно всички освен Адела са с астенозоспермия . Как я изкараха тия нормална просто и до ден днешен не знам .Аз по скоро от всички Бг клиники малинов препоръчвам защото не се брои на ръка а от машина . И шанса изморена лаборантка да сгреши бройката е по малък . В геника ги броят на око

# 304
  • София
В Щерев и в Надежда също се прави от компютър спермограмата. Човешкият фактор е сведен до минимум.

# 305
може , аз не съм ходила там от много време но когато сме мускали е било отдавна именно в тия две болници , последните са ни Адела и Турцич

# 306
Ние сме пускали спреморгами в Щерев, Адела, Надежда, в клиниката на Владимиров, в Малинов. В първите параметрите бяха сходни, в Малинов най-зле. Подозирам и най-достоверни. В Надежда ми се струва, че не обръщат особено голямо внимание на мъжкия фактор и позасилват нещата в положителна посока.. Все пак друго е да кажеш, че жената е виновна и яйчниците и не стават.

# 307
  • София
Възможно ли е в Малинов да са най-зле показателите именно с цел привличане на пациенти за ин витро? В Щерев и в Надежда всичко се изчислява от компютър , пази се архив в компютъра, няма как да се сложи различна диагноза на резултата защото тя се поставя на база референтните стойности.

# 308
и в Малинов е компьютър и нашите там не бяха толкова зле колкото в Геника и в Щерев например . Имайте предвид че все пак при мъжете може да са различни спермограмите и по други показатели така че като правиш само 1 в дадено място не може да съдиш объективно. Ние правихме 3 подред пред 4 дни , умишлено . Так ни бяха казали и докторите де . Просто решихме да е в различни места и бяха Надежда , Щерев и Малинов и са гд едно и също тогава . Но ако си направиш само една това нее много показателно , малко се притеснил мъжа и половината плувци са мъртвец

# 309
Не знам как стои въпросът със спермограмите в Надежда, но мен в края на четвърти месец ме изкараха с МНОГО нисък авидитет към цитомегаловирус и детето ми щеше да е глухо, сляпо и какво ли не. Една седмица не спах - повторих изследването в Цибалаб (висок авидитет) и Националната референтна лаборстория (още по-висок авидитет). Ходих и на извънреден УЗ преглед в 16г.с.
Ако една вирусология не могат да направят като хората как да им се доверя на другите изследвания? Confused

# 310
Понеже някой по-назад попита исках да споделя хубавите си впечатления от д-р Ковачев. Имам вече няколко посещения при него и съм доволна. Направихме и хистероскопия с диагностична цел. Бях се приготвила за много болезнена процедура, но мина по-леко от очакваното. Зависи разбира се и каква е целта на хистероскопията. На мен ми откри възпаление и сега правим промивки с антибиотик. Иначе да, млад е, но много мил, внимателен и обяснителен. Мога да му пиша по всяко време и винаги ми отговаря. За момента имам изцяло положително мнение за него и работата му.

# 311
пратиха те там защото с тях работят . Защо не те пратиха в Турция ? Защото нищо не печелят от там . А турция е по доброто място от всяко едно в БГ .

Всъщност Сигридов ме прати в Турция, ако трябва да сме точни. Но аз питах конкретно за Софийски клиники, защото нямам възможност да пътувам и да отсъствам от работа сега. Освен това този опит ще ни е по фонда, след 5 самофинансирани и доста натрупани кредити. Аз също имам желание да пробвам в Турция, но нямам излишни 10 000 лв. за там, така че всеки си преценява спрямо бюджета. Не бих казала, че екипа на Неовитро нямат опит, понеже са нова клиника. Те си имат дългогодишен стаж по други репродуктивни клиники преди това.
Иначе разбирам хората, които защитават Надежда, аз самата до скоро си мислех, че са най-добрите и че Стаменов е върха и най-големия магьосник, но след като разбрах колко пропуски има при мен и колко неща са неглижирали, за да може просто с години да ми взимат парички, та вече кракът ми не иска да стъпи там.

# 312

Всъщност Сигридов ме прати в Турция, ако трябва да сме точни. Но аз питах конкретно за Софийски клиники, защото нямам възможност да пътувам и да отсъствам от работа сега. Освен това този опит ще ни е по фонда, след 5 самофинансирани и доста натрупани кредити. Аз също имам желание да пробвам в Турция, но нямам излишни 10 000 лв. за там, така че всеки си преценява спрямо бюджета. Не бих казала, че екипа на Неовитро нямат опит, понеже са нова клиника. Те си имат дългогодишен стаж по други репродуктивни клиники преди това.
Иначе разбирам хората, които защитават Надежда, аз самата до скоро си мислех, че са най-добрите и че Стаменов е върха и най-големия магьосник, но след като разбрах колко пропуски има при мен и колко неща са неглижирали, за да може просто с години да ми взимат парички, та вече кракът ми не иска да стъпи там.
Здравей , парите са проблем ... но всяка процедура е вредна за теб и намаля и броя на яйцекклетките. Аз правих 4 опита +2 ЗЕТ - Персенска и Стаменов. Като последният опит там го направих , защото беше по фонда , всичко друго плащах. Това според мен ме забави само.
В крайна сметка отидох в Турция - в Мемориал имам успех от първи опит. Но няма 100% гаранция все пак . Стимулацията - малко повече хормони мисля , бавно тръгнаха фоликулите и растяха , но много добро проследяване . И после при ЗЕТ много добро проследяване - през 2-3 дни , накрая през 1 .Иначе резултати от инвитро и бр. яйцеклетки почти същият - 1-2 ембриона след ПИД.  В Турция само един и беше успешен. Самото инвитро в Турция може да е около7-8 хил лв, но хотелите оскъпяват.

# 313
Санса, съгласна съм за Турция. Но при мен всички опити са на естествен цикъл, не са ме стимулирали,понеже съм със слаб резерв и малко антрални, та няма смисъл…това ме спираше също да заминем, защото в Истанбул на всички жени правят стимулации, дори да са с АМХ 0,01. В момента, в който се махнах от Надежда забременях на друго място, но за съжаление имах доста проблеми в матката и го загубих.

# 314
е ти нали се сещащ че на ЕЦ е чиста магия и може да имаш милион опити . Дано нее така де , но какво ти пречи една лека стимулация за няколко Я и няколко ембриона. Нали в крайна сметка за това се бориш , каква е разликата дали ще ти извадят 5 на веднъж или 5 всеки месец ?

Общи условия

Активация на акаунт