Д-р Иван Сигридов - Тема 5

• 57 901
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
Специално за моя случай поне 10 лекаря са ми казвали, че по-добре е на естествен цикъл, а пък и така се получават по-добри ембриони. 5Я няма как да извадим, след като имам 2-3 антрални фоликула на месец.  Вадим по 1-2 хубави яйцеклетки и то без да ме тъпчат с излишни хормони. Отделно при жените над 40 дори да извадят 5Я обикновено има някоя презряла, някоя некачествена и на края пак остават 1-2 бластоциста. Затова казвам, че всеки си преценява кое е най-добро за него. Друг е въпроса, че много клиники не им се занимава с естествен цикъл и затова го отричат…

# 316
е то и на мен 5 доктора светила и светилища ми казаха различни неща за моя случай , в крайна сметка с 3 фоликула извадихме 14 Я в Турция , и сега съм най накрая бременна .А преди това имам 3 загуби и една БХ. Така че ако се базираш само на мнението на БГ лекари аз бих се консултирала и с Турция . Пък и толкова жени на 40 с такъв проблем като твоя ходят в Турция . Надали им правят стимулации защото не им се занимава. В крайна сметка резултата е важен

# 317
  • София
На 40 години при стимулация или ще се извади 1-2 яйцеклетки или 10 от които само 1-2 ще стават. Затова организма не се тормози с инжекции. Лекарите в БГ не правят много ин витро на спонтанен цикъл, защото успеваемостта е по-малка и съответно всичко приключва само до пункция.

# 318
е то и на мен 5 доктора светила и светилища ми казаха различни неща за моя случай , в крайна сметка с 3 фоликула извадихме 14 Я в Турция , и сега съм най накрая бременна .А преди това имам 3 загуби и една БХ. Така че ако се базираш само на мнението на БГ лекари аз бих се консултирала и с Турция . Пък и толкова жени на 40 с такъв проблем като твоя ходят в Турция . Надали им правят стимулации защото не им се занимава. В крайна сметка резултата е важен
Всяка жена има право сама да реши какво да прави с тялото си. Аз забременях успешно от 1-ви опит на ЕЦ с една извадена яйцеклетка. Преди това 4 години неуспешни опити сами+ 2 инсеминации. По-късно забременях и спонтанно. Загубихме бебето, но така и не разбрахме причината. Всичко е Божа работа.

# 319
NIa, напълно ЕЦ правила ли си или винаги е бил с хапчета? Аз съм на твоите години и също правя само ЕЦ. Бях пациентка на д-р Калчев /при него имам 1 бременност завършила с мисед и 1 неуспешен опит/. Сега съм на д-р Стаменов, но досега само събирахме ембриони и тепърва ще започвам с трансферите. И двамата бяха на мнение, че при мен трябва да се прилага ЕЦ. И аз съм с ИЯР, по-зле от твоя. При мен с хапчета не се получава и правим напълно ЕЦ. За съжаление според мен годините си казват думата при нас. Въпреки това продължавам да съм оптимист. Дано успеем, стискам ти палци. Flowers Four Leaf Clover Проблеми с матката ли мислиш, че е пропускът при теб? В клиниката, в която си забременяла макар и за кратко бяха ли оправили проблема?

# 320
Аз не казвам да не решава сама Simple Smile Мъсалта ми беше че тук всички лекари казват едни неща но на практика на друго място е различно . Иначе разбирасе че щом е решила така да прави Simple Smile Но не мисля че има смисл да сменяш хилада клиники при положение че ЕЦ си е поредица от опити . Не сте ли обмисляли донорска ?

# 321
За Турция имам позната при Карликая  на 42 г. - първи опит само 1 или 2 яйцеклетки. Втори 2бр на трети ден трансфер и с бебе вече. Иначе им е казал, ако вторият опит не стане, че са за донорска. Не знам точно с каква стимулация е била, но трансфер на трети ден, за да имат шанс в ест. среда да се развият ембрионите.
Аз от 30 до 37 г. От 7-8, все оставах с по1-2 бр на 5-ти ден. Има момичета без яйцеклетки и на 30г. ..
В даден момент може би е добре да се сменя тактиката ... но няма гаранция и при кой кое ще е успешно.

# 322
Резултатите от изследванията в Бодимед винаги ли излизат около 17-18 часа? В централните лаборатории има ли шанс да станат до обяд ако се пуснат в 8? Като съм пускала винаги ми казват резултат след 17 часа...  Др. Сигридов освен Бодимед, лабораторията на Токуда ли препоръчваше? Пускала съм някои неща там и ставаха доста бързо

# 323
  • София
Алисън, Цибалаб са много добра лаборатория. Просто Сигридов взима комисионна от Бодимед. Не случайно бланките за изследване са с логото на Бодимед. За да отчитат по-лесно комисионните.

# 324
аз лично пускам Токуда ! За мен е най ок от всички. Ако нямате токуда разбирасе Бодимед е много хубава лаборатория не заради Сигридов а просто

# 325
В Бодимед при мен винаги всичко става до обяд, ако го пуснеш рано сутринта. Иначе Цибалаб също е ок,аз предишната бременност пусках само в Цибалаб и никога не ми е казвал нищо,а пак си ми даваше бланка за Бодимед.

Резултатите от изследванията в Бодимед винаги ли излизат около 17-18 часа? В централните лаборатории има ли шанс да станат до обяд ако се пуснат в 8? Като съм пускала винаги ми казват резултат след 17 часа...  Др. Сигридов освен Бодимед, лабораторията на Токуда ли препоръчваше? Пускала съм някои неща там и ставаха доста бързо

# 326
Момичета, и тук да попитам- Сроковете за ранна фетална морфология спрямо коя дата се броят- ПРМ или се отчита кога е овулацията? В 10 г.с. +0 съм спрямо ПРМ, но съм сигурна, че овулацията ми е била на 21-22 ден, ембриончето отговаря на 9г.с.+0 дни. При Сигридов почиват първата половина на август и ми запазиха час за 18ти август, когато спрямо ПРМ ще съм 14 г.с.+2, притеснява ме дали няма да е твърде късно.

# 327
По принцип се гледа ПРМ никой не те пита кога ти е била овулацията. Да нямаш предвид БХС,защото за ранна фетална си е ок в 15 г.с?

Момичета, и тук да попитам- Сроковете за ранна фетална морфология спрямо коя дата се броят- ПРМ или се отчита кога е овулацията? В 10 г.с. +0 съм спрямо ПРМ, но съм сигурна, че овулацията ми е била на 21-22 ден, ембриончето отговаря на 9г.с.+0 дни. При Сигридов почиват първата половина на август и ми запазиха час за 18ти август, когато спрямо ПРМ ще съм 14 г.с.+2, притеснява ме дали няма да е твърде късно.

# 328
Преди 2 седмици бях на втора ФМ при Сигридов (20 г.с.). Каза че едното полукълбо на мозъка на бебето е по малко в сравнение с другото. Каза че е поправимо к най-вероятно е недостиг на някакъв витамин. Назначи ми доста изследвания в Бодимед. Някой с подобен ПРОБЛЕМ?

# 329
В групата във фб са споделяли жени за такива случаи. Успешно са преминавали ситуацията. Има доста опит докторът. Доверете му се и не се тревожете, неспокойствието е ваш враг в такива моменти.

Общи условия

Активация на акаунт