Д-р Иван Сигридов - Тема 5

• 57 882
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
  • Тук и сега
Момичета колко трябва да е хемоглобина и желязото преди забременяване?
Също кръвна захар и инсулин?

# 331
Това съм си запазила аз, може да е полезно

# 332
това с хемоглобин над 160 е някакво супер странно ! Моето желязо е 19 и хемоглобина ми е 126 . Абсурдно е да има 160 то има толкова хора които просто имат хубаво желязо но нисък хемоглобин по принцип и нищо им няма

# 333
Хемоглобин 160 не знам как се постига. Явно в някой друг живот:) Дори и с добавки никога не съм виждала стойност над 130.

# 334
  • София
Хемоглобина 160 при жени е невъзможно.  Само с МЦ се губят по 5-10 единици всеки месец.

# 335
  • София
Хемоглобина не зависи само от желязото, а от желязо + витамини от групата Б + белтък Simple Smile

# 336
от квот ще да зависи , вит група В са ми идеални , желязо м то и белтък Simple Smile това 160 е абсурд Simple Smile Така че малко няма как да стане

# 337
от квот ще да зависи , вит група В са ми идеални , желязо м то и белтък Simple Smile това 160 е абсурд Simple Smile Така че малко няма как да стане

Бочинка, извинявай, ама на моменти супер крайно се изказваш. Диплома медицинска имаш ли? Щото от твоите мнения, човек ще каже, че си сертифициран специалист. Няма лошо, че си изчела много литература и си запозната - браво, за което, ама малко по-сдържано с мненията. Има и други мнения по различни въпроси, които не съвпадат с твоето.
То човек да не изкоментира нещо......

# 338
  • София
Според мен няма как да знаеш дали всички витамини от група Б са ти идеални, ако не си ги изследвала - това са Б1, Б2, тн. Аз имах хемоглобин 150+ преди да забременея.

# 339
кое ми е крайното на мнението ? Абсурд е и няколко човека по горе казаха същото нещо ! Та само моето мнение е крайно ? Обеснявам достъпно че такъв хемоглобин просто няма шанс да има жена ! Това 160 е горна граница .
В1 и в2 не съм изследвала но като цяло такъв хемоглобин да имат всички просто няма как да стане . За това не разбирам защо изобщо е написан в тази таблица.
За витамините и стойностите съм съгласна но как то казах по голяма част от жените ( казах го веднъж и пак го казвам че че оказва че съм крайна и приписвам всички ) Имаме нисък хемоглобин . И си живеем ок и не ни пречи на живота , ниски хемоглобин не винаги е желязо дефицит , или още нещо . Има хора с перманентно нисък от самото раждане и до стари години .160 е горна граница .
Просто някой да не си мисли че може да си направи такъв с лекота и да се филмира ако му е по нисък . Важно е всичко друго да е в правилни стойности и хемоглобин да не е под границите . Разбирасе ако н по към горна страхотно .
ПС Не знам защо реши че в1 и в2 влияят , при нисък хемоглобин има дефицит на В9 и в12 и вит С се взима ! Тия ги консумирам и са ми идални , както и ям много храна с съдържание на желязо ! Но да не забравяме че при  кръворазреждане , стрес , може да имате по ниски нива , тук много мне и със стес и с терапия за разреждане за това такава стойност 160 е просто приписана към не ясно кой !
и за таблицата с в6 не съм съгласна там трябва да е на горна граница витамина а 30 е долна граница .

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 10:08 от Анонимен

# 340
  • София
Според мен няма как да знаеш дали всички витамини от група Б са ти идеални, ако не си ги изследвала - това са Б1, Б2, тн. Аз имах хемоглобин 150+ преди да забременея.
 Strawberry , какво се случи с хемоглобина при теб по време на бременността?

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 11:39 от kene

# 341
# 342
Просто явно начина, по който пишеш, ми е малко по-... краен. Аз не съм казала, че не съм съгласна с твоето мнение, просто "От квот ще да зависи" и "абсурд" ми е крайно на мен лично.

# 343
Това не е таблица, извадена от учебник, а записки на пациентка на др Сигридов, която той подготвя за бременност. Според много хора той се презастрахова с такива високи стойности, но в крайна сметка никой не ви задължава да спазвате предписанията и препоръките му. Това са оптимални нива, към които той се стреми, за да може при настъпване на бременност (като паднат показателите) да не са под норма или към долна граница. Ясно е, че всеки организъм е различен.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 14:28 от bonibon_

# 344
на теж ти е крайно на мен не ми е . Крайно щеше да е ако кажа на всички че да не се занимават с тоя хемоглобин . А аз казвам че от каквото ще да зависи но ясно нее от вит В1 и В2 за които не знам къде пише изобщо че се отнасят за хемоглобина .
Качих таблица за хемоглобина с реална стойности за бременни и не бременни жени. А да седим и да си говорим за крайности , сега нее нужно да се харесваме .

Както казах тази записка нее е актуална и за вит в6 защото 30 е ниска стойност и Сигридов иска в6 на горна граница
в12 винаги го е искал около 800 .Тук пише 1000. А и всички вече знаем че доктора изобщо напоследък не се занимава с витамини , само назначава и после праща при Ковачев.
Та той дори и тромбофилиите не желае да коментира мног о много.

Общи условия

Активация на акаунт