Д-р Иван Сигридов - Тема 5

• 57 865
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
мале ужас жена , той Кабоков нее нормален в такава седмица не се прави такъв аборт . медикаментозния е до 8-9 седмица рядко се прилага в 10 та само ако сака там отговаря на по малки седмици. Както беше при мен 3 тия аборт. Освен това можеше да те предупреди поне да се опиташ да хванеш ембриона за изследване. Мен ме предупредиха , беше ужасяващо но важно да се види дали не е увредено. Не го мисли повече . Изследвала ли си тромбофилия ?
Моля ви , информирайте се, работя в лечебно заведение и медикаментозен аборт може да се направи до 12г.с.

# 391
  • София
Според мен няма как да знаеш дали всички витамини от група Б са ти идеални, ако не си ги изследвала - това са Б1, Б2, тн. Аз имах хемоглобин 150+ преди да забременея.
 Strawberry , какво се случи с хемоглобина при теб по време на бременността?
Ами падна, но успявам да го поддържам около 120-125.

# 392
Информирана съм . Говорим за жена с аборт в 16 та седмица с медикаменти.
Преминала съм през този аборт. до 12 та се прави друг тип аборт по желание . Корегирам си поста защото се подвеждам от вас ! Аборт по желание се прави до 12 та седмица , медикаментозен аборт се прави до 7-8 седмица и в краен както казах случай до 9-10 ако ембриона отговаря на 8 ма седмица. До 12 седмица е рисково да се прави такъв тип аборт зарадм усложненията . Заради това казах че се прави до 8-10 за да няма усложнения. Пускам и снимка от Надежда до коя седмица го дават .
мале ужас жена , той Кабоков нее нормален в такава седмица не се прави такъв аборт . медикаментозния е до 8-9 седмица рядко се прилага в 10 та само ако сака там отговаря на по малки седмици. Както беше при мен 3 тия аборт. Освен това можеше да те предупреди поне да се опиташ да хванеш ембриона за изследване. Мен ме предупредиха , беше ужасяващо но важно да се види дали не е увредено. Не го мисли повече . Изследвала ли си тромбофилия ?
Моля ви , информирайте се, работя в лечебно заведение и медикаментозен аборт може да се направи до 12г.с.

# 393
Получавам контракции само като видя на Надежда сайта дори. “Използват се само регистрирани медикаменти”… А като ме наблъска д-р Ташков с Цитотек, за да ме “индуцира” на 3см разкритие и регулярни контракции на 6 минути? Аз ли съм изостанала или Цитотек не е регистриран и одобрен от ИАЛ, камо ли за индуциране? Rage
Понеже го споменахте по-горе, в темата за Надежда има скорошни мнения за следенето при него… Аз мога само да споделя отрицателен скорошен опит за раждане при него.

# 394
аз пуснах снимка от Надежда но ако се налага ще потърся и още на 3-4-5 различни места Simple Smile

# 395
А, не, просто ме активира само да им видя скапания сайт дори… Иначе навсякъде препоръките за медикаментозните мисля са едни и същи… В 16г.с. с Цитотек - просто нямам думи. Cry

# 396
Цитотекът, доколкото се информирах от ЕАЛ, е лекарство за язва. Масово се използва за изглаждане на маточната шийка. Др. Нецов беше изумен, че в 16 седмица Кобаков ми е дал хапчета и ме е пратил да си ходя. Нещата са много зле, момичета. За този аборт съм си платила 640 лв. в частна болница. Не знам ако отида на случайно място с направление какъв ще е резултатът. Моля ви, ако някой си е правил хистеро при др. Цветков от Надежда, да сподели как е? Много ми го похвали една дама, също с подозрение за перфорация след хистеро при др. Калчев. Калчев е забравил да й спомене, че я е сдупчил при процедурата и тя забременяла отново. Бебето не оцеляло с дупката вътре. Sad

# 397
Момичета, като ви чета, ме е страх да забременея!

# 398
  • София
Вижте,това само по себе си не е медикаментозен аборт,тези хапчета се слагат,за да омекне шийката и е първата стъпка при късните аборти.
Аз имам аборт в 21 седмица и така направи и д-р Димитров ,който тогава работеше в Щерев,първо ми сложи две хапчета през не помня колко време и ми включиха окситоцин,а аз помолих за епидурална упойка.Накрая имаше кюретаж,разбира се.
Но за мен да сложат хапчета и да пратят жената вкъщи,при условие че е раждала със секцио си е направо престъпление.

MinaRu1982 не се шашкай,повечето бивши и настоящи пациенти на Сигридов сме с предистория,която обикновено не е лека.Затова и в темата се пишат такива неща.

Относно Ташков,той е страхотен човек и много отговорен лекар,но към 2017 година не се ангажираше да следи жени с тромбофилия,на мен ми водеше ЖК чисто документално тогава,следеше ме Сигридов и се водеше по неговите терапии.

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 13:02 от *Bubble*

# 399
аз също с късния аборт пих цитотек но бях в болница и той беше само колкото да почнат контакции и да направя раскритие и после да ме приспят !

# 400

Много здраве да им предадете от мен в Света София. Не само, че и след 12 седмица дават хапчета, ами и те карат да се чекираш все едно си болницата и те пращат вкъщи. Ако се окаже, че матката ми е перфорирана, ще ги съдя, защото поне очаквам да ми кажат. Кобаков беше като божа кравичка на прегледа. Няма да се учудя да е видял перфорацията и затова да ми е казал да не забременавам повече.

# 401
аз за това не схващам с кой акъл ти го е направил така

# 402
Получавам контракции само като видя на Надежда сайта дори. “Използват се само регистрирани медикаменти”… А като ме наблъска д-р Ташков с Цитотек, за да ме “индуцира” на 3см разкритие и регулярни контракции на 6 минути? Аз ли съм изостанала или Цитотек не е регистриран и одобрен от ИАЛ, камо ли за индуциране? Rage
Понеже го споменахте по-горе, в темата за Надежда има скорошни мнения за следенето при него… Аз мога само да споделя отрицателен скорошен опит за раждане при него.
Ех, не и д-р Ташков! И на него ли не може да се разчита вече?Sad

# 403
  • София
Чета темата активно, но не пиша, тъй като не съм посетила още доктор Сигридов, но се бях насочила към него при евентуална успешна бременност след ин витро в Турция, но така като чета май няма да е и той човека...
За тия късни аборти по мед. причини, ще споделя и моя горчив опит в Майчин дом.
В 14г.с. се наложи прекъсване по мед. причини, защото плода имаше същата диагноза като моята (непланирана бременност с шанс 50/50 плода да наследи, тъй като беше настъпила вече бременност решихме чрез хорионбиопсия да разберем дали плода го има преди да пристъпим към прекъсване, като до този момент доктор Богданова ме следеше). Когато излязоха резултатите от хорионбиопсията, Богданова беше карантинирана и каза, че за прекъсването ме насочва към Майчин дом при д-р Ибрям, тъй като имах и миома, която се видя по време на бременноста вече, до този момент никой не беше виждал никакви миоми.
Постъпих в МД, сложиха ми сутринта 3 таблетки вагинално Мифепристон, после към обяд пак още 2 за да се изглади шийката и да ме приспят за кюретаж. Болките бяха адски, от сутрин 6ч до към 12ч контракциите вече бяха нетърпими. Приспаха ме и се събудих след обед в реанимация с перфорация на матка и тънки черва, отворена коремна операция, дражи, сонди и т.н.........
Бях обвинена, че съм забременяла болна, саката, не ме ли е било срам....отношението повече няма да коментирам.
ЛЕжах там 2 седмици, като отношението в една ветериатна клиника сигурно е по-добро...А от д-р Ибрям не получих и капчица обясняние защо се е стигнало чак до такова състояние.....
Бях в Турция миналия месец, в клиника Мемориал, там бяха възмутени след като ми прочетоха епикризата, професорката беше в потрес като разбра колко часа съм седеля с тези болки, контракции, колко таблетки ми сложили, как по такъв касапски начин се е случило всичко.....
Според тях на ехограф всичко изглежда добре, перфорацията би трябвало да е срастнала от ноевмри миналата година до сега, но не са ми препоръчила да направя друго освен цветна снимка. При една успешна бременност според нея най-турдното ще бъде да намеря следящ ме лекар тук в България, защото ще се водя много много рискова бременност, не знам, отчаяна съм момичета. Цял живот съм била по лекари в предвид заболяването ми, знам им съсловието, но такова нещо като в Майчин дом не бях виждала...но като ви чета, явно и по частните болници не се различават особено, просто съм отчаяна и реших да споделя и тук....

# 404
Marsala, ужасно е това през което сте преминала:( Д-р Михова и д-р Чачева  в Надежда също са много добри, но не знам дали и как преглеждат в момента.

Общи условия

Активация на акаунт