Д-р Иван Сигридов - Тема 5

• 57 748
  • 746
  •   2
Отговори
# 660
  • София
Преди до колкото знам не е бил толкова краен, да залита в лечебни посоки така да го кажа. Работел е до 11 вечерта и връзката с него е била много по-лична, всеки случай го е приемал лично. Може би и това не е съвсем правилно. Много е неприятно, когато някой ти даде препоръка за него ама тази препоръка е била валидна до преди 2-3 години. Имам доста приятелки бременни с второ дете и те също казват че не е същият лекар. Преместиха се при Вецев. Взел е на работа лекари като Чучумишев, който не вижда на УЗ това което тряба да види. Даже повече мисля и да не пиша в темата. По-скоро да заведа дело срещу Чучумишев но ще пострада и Сигридов, като негов работодател.

# 661
  • в страната на чудесата
Кой ще пострада ще реши съда Simple Smile
Мдааа, хората бърнаутват. Променят се. Пък и натискът е сериозен. Дано все пак интересът на пациентите е в центъра на грижата.

# 662
  • София
Мдааа, хората бърнаутват. Променят се. Пък и натискът е сериозен. Дано все пак интересът на пациентите е в центъра на грижата.
Аз имах предвид, че ще пострада и клиниката във връзка с проверките от Медицнски одит по случая. Сигридов не е правил лично прегледите а и въпреки всичко той ме кефи. Само Чучумишев е замесен. Но Сигридов трябва по-внимателно да си подбира лекарите в екипа.

# 663
Аз имах предвид, че ще пострада и клиниката във връзка с проверките от Медицнски одит по случая. Сигридов не е правил лично прегледите а и въпреки всичко той ме кефи. Само Чучумишев е замесен. Но Сигридов трябва по-внимателно да си подбира лекарите в екипа.

Съвсем ме отчаяхте, трябваше да си правя Хистерескопия при Сигридов, сега изпитвам съмнения!
 Трябва да правя подготовка за забременяване, харесва ми неговият начин на мислене, но се чудя, какво да избера!

# 664
  • София
Сигридов лично не прави хистероскопии. Можеш да си направиш операцията в друга клиника а да се върнеш при Сигридов само за хранителните добавки. Не се оставяй да те прехвърли към екипа му, защото той не е на ниво.

# 665
Сигридов лично не прави хистероскопии. Можеш да си направиш операцията в друга клиника а да се върнеш при Сигридов само за хранителните добавки. Не се оставяй да те прехвърли към екипа му, защото той не е на ниво.

Да, да, аз имах предвид в клиниката му!

Калчев вече го няма!

Интересното е, че небременна да се добера до Сигридов - ще е почти невъзможно!

Истината е, че на 39 г. това /дай Боже/ ще ми е първа бременност и искам да се подготвя, за да намаля риска от увреждане на плода или от декомпенсиране на системи и органи!

# 666
  • София
И аз така знам - преди връзката с него е била много по-лесна, сега направо е ужас да го чейсваш с имейли. Това за мен е най-големият му минус в момента.
Относно инжекциите - да, може да не ви ги назначи, или да ви ги спре, а другите лекари да си държат на тях, та ще трябва да решавате кого да слушате. За самото раждане обаче не е така, лично той ми каза, че преди раждането трябва да си питам лекаря как, кога и дали изобщо да спирам инжекциите. И познайте - израждащия ми лекар каза да ги спирам 2/3 седмици првди термин и сега съм в шок дали да го послушам, но това е друга тема 😳😃
Относно мутациите и нуждата от инжекции дори при нискорискови мутации, да ви кажа това е много спорен въпрос. Като цяло НМХ терапията при бременнни е спорен въпрос,  масова практика е да се включват инжекции при всяка бременна с някакви тромбофилни изследвания (защото почти винаги излиза нещо), което обаче също крие своите рискове. Сигридов гледа да ги включва единствено при нужда, но както казах е много трудно да се добереш до него, за да разбереш кога са ти нужни.
От самото начало аз избрах да слушам него относно инжекциите, и се радвам за това, останалите АГта, особено тези от Токуда Simple Smile, се презастраховат с инжекциите, и всички бяха категорични, че трябва да ги бия от началото на бременността заедно с Аспирин 150мг всеки ден. Послушах Сигридов и не бих нищо на база на изследвания на коагулация периодично. Включихме инжекциите на по-късен етап, като ги редувах с Аспирина (по-ниска доза) и въпреки това прокървих жестоко, не знам какво щеше да стане, ако ги биех всеки ден и приемах Аспирин конска доза всеки ден Simple Smile
Има и нещо друго - при една успешна бременност с терапия, повечето лекари предпочитат да запазят същата терапия, щом вече е сработила, значи и сега ще сработи. Та наистина си трябва решение от ваша страна на кого да се доверите и дали има смисъл от Сигридов в такива случаи.

# 667
  • София
Според мен се кърви от Аспирина, той предизвиква неконтролирано кървене. Инжекциите действат по друг начин и много рядко да има кръвоизливи от тях. Все пак се поставят на всички жени след секцио. А там знаем колко кръв се губи и от операцията.

# 668
  • София
Ами от Аспирин всеки ден не прокървих (бях така от 8гс до 21гс), после като включих инжекциите, и ги редувах с Аспирина (тоест Аспирина остана през ден), стана кървенето в рамките на седмица. Коагулацията показа много разредена кръв - високо АПТТ. Тогава др Нашар изрично ми каза да не спирам инжекциите и Аспирина въпреки изследванията и въпреки кървенето, което доста ме разочарова, не мисля, че е адекватно да приемаш всички тези медикаменти на всяка цена.
Това е моят опит, всичко е много индивидуално.

# 669
  • София
Страубери, точно към 20 г.с. вече се бъгват изследванията, кръвта става по-разредена за сметка на качеството и тогава избиват подобни неща.

# 670
Аз до колкото разбирам в момента часове при Сигридов се дават само за фетални мофрологии (ембрионална, бхс, ранна, късна..) И май само някои много тежки (и интересни за него) случаи ги вика, за да ги вижда и по друго време. Така, че следене в пълния смисъл на думата няма как да имате при Сигридов. Аз лично след БХС го питах кога иска пак да ме види и той каза чак за феталната морфология в 20-23 седмица, през останалото време ако искаш да идваш в клиниката - при Ковачев или Чучумишев, те мога да те следят. За терапията при тромбофилия -и моите мутации са нискорискови, на ембрионалната морфология в 8 седмица той ми каза, че нямам нужда от нищо кръворазреждащо и най-вероятно така ще си остане до края, но все пак ме посъветвам да пускам коагулация през 3 седмици. Радвам се, че го послушах, защото в 17 седмица без да пия нищо кръвта ми беше прекалено разредена и даже пих вит. К за сгъстяване (тоест случи ми се точно обратното на това, за което уж следяхме)

# 671
Аз до колкото разбирам в момента часове при Сигридов се дават само за фетални мофрологии (ембрионална, бхс, ранна, късна..) И май само някои много тежки (и интересни за него) случаи ги вика, за да ги вижда и по друго време. Така, че следене в пълния смисъл на думата няма как да имате при Сигридов. Аз лично след БХС го питах кога иска пак да ме види и той каза чак за феталната морфология в 20-23 седмица, през останалото време ако искаш да идваш в клиниката - при Ковачев или Чучумишев, те мога да те следят. За терапията при тромбофилия -и моите мутации са нискорискови, на ембрионалната морфология в 8 седмица той ми каза, че нямам нужда от нищо кръворазреждащо и най-вероятно така ще си остане до края, но все пак ме посъветвам да пускам коагулация през 3 седмици. Радвам се, че го послушах, защото в 17 седмица без да пия нищо кръвта ми беше прекалено разредена и даже пих вит. К за сгъстяване (тоест случи ми се точно обратното на това, за което уж следяхме)

Благодаря ви за споделеното!

Ще се моля на Бог да ме упъти!

# 672
Благодаря за съветите. При предишната ми бременност наистина Илиев докато беше в Токуда ме е съветвал с моите мутации да пия аспирин протект през цярата бременност буквално до деня преди секциото. Сигридов беше против. Той ми каза само един месец преди 23 г.с. и след това Омега 3 и много спорт. И проблеми с кръвотока нямах от това. Обаче и тогава ми беше супер притеснено, че съм послушала Сигридов, а раждам при друг лекар. Сега казвате, че не е същото положението. Ще мисля как да действам.

# 673

Да, да, аз имах предвид в клиниката му!

Калчев вече го няма!

Интересното е, че небременна да се добера до Сигридов - ще е почти невъзможно!

Истината е, че на 39 г. това /дай Боже/ ще ми е първа бременност и искам да се подготвя, за да намаля риска от увреждане на плода или от декомпенсиране на системи и органи!
Това, че си на 39 нищо не значи. Зависи организмът ти как е и колко си здрава. Важно е да уцелиш здрава яйцеклетка/ембрион- с възрастта качеството  се влошава. И Сигридов нищо не може да направи за това. Виж си витамините, добро хранене и не си мисли , че нещо ще стане. Около мен няколко приятелки си раждат нормално без проблеми и никой не е чувал за Сигридов или да си измисля проблеми и са имали леки бременности и нормални бебета.
Аз според Сигридов щях да развия прееклампсия при бременност. Ами имах супер лека бременност! Като си имам проблеми с щит. жлеза и повечко килограми, няколко аборта и успешна бременност на 38/39г.  При повечето жени няма сериозни проблеми , не се настройвайте сами , че ще има.

# 674
на мен сигридов още в 7 ма седмица ми каза че аспирина ми е повече. Е да ама не той ми прави доплер през 2-3 седмици. Доплера беше зле . Оправи се в 16 та седмица и намалих аспирина на 75 мг от 150 всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт