Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 10

• 91 114
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Пусни си хормони за изследване

# 211
  • на острова на мечтите
Сигурно организмът е привикнал на този режим. Опитай да промениш "прозореца". Измести го сутрин. Нямам голям опит да давам съвети, но опитай да добавиш малко въглехидрати. Например палачинки( предпочитам ги заради липсата на мая), или спагети.

# 212
Само да доуточня,всяка събота си правя чийт ден,ям всичко,сладко,чипс,тесто абе вс което ми е “забранено” през седмицата ,неделята след това съм на 24 фаст обикн,понякога и понедлника,веднъж или два пъти седмично не вечерям,до сега работеше,но може би вече организма започна да ми отмъщава за тази съботна бомба.
Като ученичка бях и на едно хранене само вечер бях свалила пак кг.Какви ле не диети съм пробвала,до сега мислех,че съм открила моя режим на хранене като така или иначе не закусвам,ибядеам между 12-13ч,следобед вече и мн рядко си позволявам плод и то сега диня докато я има,преди когато работеше този начин на хранене и плод задължително хапвах следобеда.
Наистина се отчаях вече,освен 5кг качени от не знам какво и се чувствам яко издута и некомфортно.
Чудя се сега глад ли да приложа или да продължа с обяда и вечерята,но да спра съботното зареждане и когато ми се хапва нещо “забранено” да си го хапна,а не да чакам съботата.
От снощи до тази сутрин съм +900гр.
Вчера обядвах към 13ч три сварени яйца и диня,вечерях малко  месо от печени пил бутчета и салата с домати и сирене малко вътре и едно кис мляко 125гр,през деня пия мн вода и кафе с мляко,но кафето и преди си го пиех така.
Помагайте със съвети,къде бъркам😒

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 09:05 от strawberry0302

# 213
Залагам на чийт деня. Ако е път на 2 месеца ясно, но всяка събота... губи се ефекта от рестрикцията в останалата част от седмицата, според мен.

# 214
Залагам на чийт деня. Ако е път на 2 месеца ясно, но всяка събота... губи се ефекта от рестрикцията в останалата част от седмицата, според мен.
Да сигурно,до сега си работеше ,но явно вече не.
От диети и рестрикции цял живот мн ми липсват забранените храни

# 215
Тези бързо качени кг. са вода най-вероятно.Наистина едни хормони няма да е зле да се пуснат.

# 216
Не мисля, че е от чийт денят, много фитнесинструктури и прочие го практикуват. Според мен една част са вода, не всичките, може би 1 кг. Пробвайте ако можете да издържите един, два дни на нещо детоксикиращо, зелен чай, зелено смути, за да видите дали ще падне водата.Аз затова на кантар не се качвам.

# 217
Положението е отчайващо,сутринта се премерих бях +900кг от предишната вечер,и сега вечерта слес работа се премерих +още 1кг.
Обядвах мн малко сьомга с мн малко черен ориз и малко гриловани зеленчуци и към 15ч диня.
Немога да повярвам какво се случва с организма ми😒😒

# 218
strawberry0302, нормално е вечер да си с 1 килограм по-тежка от сутринта. И защо ти е необходимо да се мериш и сутрин и вечер?
Продължавам да си мисля, че гладуваш и "наваксваш" в събота /неделя.
Дали сме ти идеи в тази тема, страница 10. Върни се и почети пак.
Друго което ми идва на идея е въглехидратното редуване (по идея на Dez). Тя го прави 0-0-50-50-100-100-50-50-0-0. Числата са грамове въглехидрати на ден , но недей да броиш въглехидрати в зелена салата. По два дни. Въглехидрати от ориз, леща,елда....Какво им намираш, че не ги ядеш? И не става въпрос за една тава, а за гарнитура.
Ориз басмати (най-нисък гликемичен индекс) в 100 г варен (35 г суров) има по-малко от  30 г въглехидрати.
За лещата (червена) не знам, не обичам леща.
Аз ям понякога ориз (60 г суров) и палачинки от брашно от елда.
Обичам шоколад и за да не се чувствам лишена след стабилен обяд десерта ми е еспресо с квадратче черен шоколад.
3 варени яйца не ми държат сито, на омлет с масло и сирена-да.
Защо ядеш толкова малко? Насилваш ли се или не си гладна?
И аз съм за проверка на хормоните.
Спиш ли достатъчно?
Стрес?
Активност ?

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 22:53 от tania6

# 219
strawberry0302, нормално е вечер да си с 1 килограм по-тежка от сутринта. И защо ти е необходимо да се мериш и сутрин и вечер?
Продължавам да си мисля, че гладуваш и "наваксваш" в събота /неделя.
Дали сме ти идеи в тази тема, страница 10. Върни се и почети пак.
Друго което ми идва на идея е въглехидратното редуване (по идея на Dez). Тя го прави 0-0-50-50-100-100-50-50-0-0. Числата са грамове въглехидрати на ден , но недей да броиш въглехидрати в зелена салата. По два дни. Въглехидрати от ориз, леща,елда....Какво им намираш, че не ги ядеш? И не става въпрос за една тава, а за гарнитура.
Ориз басмати (най-нисък гликемичен индекс) в 100 г варен (35 г суров) има по-малко от  30 г въглехидрати.
За лещата (червена) не знам, не обичам леща.
Аз ям понякога ориз (60 г суров) и палачинки от брашно от елда.
Обичам шоколад и за да не се чувствам лишена след стабилен обяд десерта ми е еспресо с квадратче черен шоколад.
3 варени яйца не ми държат сито, на омлет с масло и сирена-да.
Защо ядеш толкова малко? Насилваш ли се или не си гладна?
И аз съм за проверка на хормоните.
Спиш ли достатъчно?
Стрес?
Активност ?
Леща хапвам
Не се насилвам,просто смятах,че таке е правилно да се храня през седмицата като огранича всичко до максимума през прозореца.
За спане,немога да спя,за стрес аъм под постоянен стрес.
За мервнето и аз не се меря,но просто днес напук се првмерих тъй като “качвам”главоломно кг незнайно от какво и ми бешв интересно колко съм + от сутринта.
Предишния път когато се оплаках тук и ме посъветвахтв именно в стр 10 след това си продължий със същото мое  си хранене и съботно затеждане,с пропускане тук там на вечерно хранене и смъкнах яко до старите резултати ,че и повече и сега пак наново плюсове,че и много+

# 220
Аз. около овулация и цикъл, качвам много вода, респективно килограми на кантара.
След разтоварващ
ден също не е ок да се мери.Само сутрин, на гладно, без вода и след тоалетна.

# 221
Тази сутрин още +1кг,вече не знам какво да правя.
Днес ще бъда на вода и кафе цял ден да видя,но толкова мн кг (6)качени за няма и две седмици със същото хранене както до сега,без думи съм
ДХЗ,защо след разтоварващ ден също не е добре да се мерим?

# 222
  • на острова на мечтите
Много странно strawbeeey!
Аз, ако и когато успея да не вечерям, на следващия ден тежа с кило, кило и половина надолу. Дори ако на обяд съм яла царски.
От гладуване най-много половин кило вода да съм загубвала.

# 223
В резюме: не ядеш, не спиш и си под стрес.
Най-добре е да се консултираш с лекар и да проверите всичко хормони/витамини (витамин Д е хормон).
Без да съм лекар, мога да имам някои идеи
-стреса от какъв род е: постоянна тревожност (има такива хора) или нещо моментно? Може да помогне "бий се или бягай" (това е спасило човечеството ). Сега дали ще сложиш боксьорска круша някъде със снимки на хората ,които те нервират или ще тичаш в близкия парк ти си решаваш. Другите средства са от валериан ....до медитация или да разкараш (ако е възможно) нещата/хората,които ти действат отрицателно .
Въглехидрати за вечеря помагат за съня.
Всъщност как ти беше съня като не си вечеряла и как ти е съня след чийт ден?
И (не мога да повярвам, че аз най-голям враг на калорийната теория го казвам) преброй колко ядеш през седмицата. Защото, ако е малко просто нищо не правиш. Не е интервално хранене това, а голямо калорийно ограничение, което не води до нищо добро. А и май от много време се силно ограничаваш.И чийт ден само задълбочава проблема.
Мислех си, дали само в твоите очи имаш килограми за махане, но 5-6 кг за 2 седмици е много дори и вода да е.

# 224
Снощи хапнах чушки пълнени със сирене и яйца,малко млечна салата-кис мляко с краставици и малко маслини и пих 2 ч бяло вино .
И затова се чудя има ли смисъл въобще от това неядене 20-24ч,наистина този път съм мн отчаяна и като човек цял живот внимаващ какво яде,спортуващ,сега ходя много защото нямам време за др спорт,не знам какво се случва и къде бъркам,но се чувствам подута и отчаяна😒
таня,тревожността ми е постоянна,не временна.
Да повече от 1.6г съм на това интереално хранене.
Немога вече да тичам,защото имам проблеми с гърба и скъсан миниску,но ходя доста.
Когато не съм вечеряла и след чийт ден няма промяна в съня,немога да спя добре,понякога пия капки мента глог и валериян,но няма промяна.
И да-6кг със същото хранене за 2 седмици са ужасно много,не знам как да продължа да се храня,не знам с глад, днес както мисля да не закусвам и обядвам,за вечеря ще видя дали ще вечерям дали въобще ще има резултат утре,но и да има ще е малко и после ако ям пак ще се върнат кг..
Таня,какви въглехидрати за вечеря имаш предвид?И нали все казват нез въглехидрати вечер,не било добре😒😒

Последна редакция: пт, 23 юли 2021, 08:53 от strawberry0302

Общи условия

Активация на акаунт