Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 10

• 91 111
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
Аз установих ,че мога да пия по едно кафе на ден и то до 12ч.След това ако е не мога да спя през нощта.Това се случи като бях около 35-6г.
Сега мога и без кафе, но си пия, защото ми е приятно.Също съм с ниско кръвно.

# 196
Аз не пия и не пуша, отказах сладкото и въглехидратите почти, едно кафе ми остана и сега и него ли да отказвам?

# 197
Аз не пия и не пуша, отказах сладкото и въглехидратите почти, едно кафе ми остана и сега и него ли да отказвам?
За Бога, жено, не!

# 198
Някъде из постовете загубих логиката на полезността да не се пие кафе Simple Smile
Не запомнахте ли от подсладители, захар и мляко?!
Какъв е проблемът с кафето?

# 199
  • на острова на мечтите
Ами май няма научна обосновка! А и да има, само то ми е слабост. Помня един виц:" На осъден на смърт, владетелят на царството, решил да замени смъртната присъда с пиене на кафе задължително всеки ден. Осъденият живял до 90 години..."( Виц е!)
А сега малко реални факти. Тук ( живея от доста години в Сицилия) и кафето е много уважавано. ММ пиеше по 16кафета на ден(сега се оплаква, че пие едва 6) и спи като бебе. Покрай него и неговите приятели пиех и аз по десетина кафета на ден. Сега докарвам до три максимално. И пак със зор заспивам. Това, което ме шашка е, че тук има страшно много дълголетници, почти всички кафеджии. И не са грохнали и неактивни пенсионери. Един ден срещаме в супермаркета една женица и един мъж( бях убедена, че е съпругът, оказа се синът й) и тя най-спокойно си пазаруваше с количката... На 102 години Rolling Eyes Почти няма дом, в който денят да мине без кафе.
Стига агитация. Не е страшно едно кафе. Има много по- страшни и опасни неща.
Приятен и успешен фаст на всички:kissing_heart:

# 200
  • Стара Загора
За да знаеш как ти влияе кафето, трябва да си мериш КЗ преди кафето и няколко пъти след него. При едни се отразява, при други не. Аз пия по 2 кафета сутрин с мляко, на обяд се храня и правя 24 часов фаст. Не знам сега фаст ли е това моето с тия два пръста мляко 1.5% ,обаче отслабнах и много се кефя. Някъде бях срещнала, че фаст се прави до 50 калории. Така си живея втори месец вече….

# 201
При мен нещата вървят бавно, бавно, ако въобще вървят. Обиколките не мърдат, не се меря на кантар, защото ще се демотивирам. Пуснах си всички хормони и кръвни след бремеността там всичко е ок, не знам къде е проблемът. Преди да забременея не съм имала проблеми с кг., или при лишаване бързо съм сваляла 2-3 кг. Момичета, при вас кога се появиха първите резултати, знам , че е индивидуално.

# 202
Три, четири месеца след като започнах да се храня 16/8. усетих резултат.
Ужасно демотивиращо е, да. На петият месец започнах да съкращавам прозореца.
Не се отказах защото обаче започнах да спя по-добре, спря ми главоболието, чувствах с много по дейна. Изчезнаха ми отоците,  не задържах вода. Чувствах се добре.
Нито кантар нито сантиметър мърдаше, но реших, че няма да се отказвам.
Нищо не става бързо, а и свалените килограми са следствие. Като начало организма чрез глад се само лекува, забравих мед. терминология на този процес, а отслабването започва след "излекуването".
Има видео на д-р Берг.
Четях и книгата на Лидия Ковачева за да разбера някои неща. Което също помага да не се откажа.
Членувах в една група в един сайт, където всички се мотивирахме и помагахмее взаимно.
Та не се отказвай.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 16:42 от *Биле омайно

# 203
# 204
Да, бе. Какъв е проблема с кафето?
Май се тръгна от мляко и подсладител в кафето и се разнищи самото кафе.
Отдавна се говори и за някои полезности, но всеки си търси източници и си преценява за себе си. Мисля,  че точно за диабет 2 и мозъка беше полезно, но дозата ( от 3 до 5 кафета) ме отказа да го използвам за "лекарство " и ми остана за удоволствие.
Ето тук на френски десетина полезности, но видях някъде 45. Източниците (на английски ) също са посочени.
https://www.doctissimo.fr/nutrition/diaporamas/bienfaits-cafe
Естествено,  намират се и противипоказания/отрицателни въздействия, за които също има източници.
Всеки си преценява, но аз от кафе, шоколад и вино няма да се откажа. Дозата определяща.

# 205
При мен нещата вървят бавно, бавно, ако въобще вървят. Обиколките не мърдат, не се меря на кантар, защото ще се демотивирам. Пуснах си всички хормони и кръвни след бремеността там всичко е ок, не знам къде е проблемът. Преди да забременея не съм имала проблеми с кг., или при лишаване бързо съм сваляла 2-3 кг. Момичета, при вас кога се появиха първите резултати, знам , че е индивидуално.
Кърмиш ли?Мен това много ми пречеше да свалям.Като спрях да кърмя теглото се нормализира.

# 206
Кърмиш ли?Мен това много ми пречеше да свалям.Като спрях да кърмя теглото се нормализира.
Аз още кърмя, но и все повече недоспивам. Маркият ми син е на 8м.
Надявам се като спра да кърмя да успея да напредна повече.

# 207
Не кърмя, не слезе кърма  дори и коластра,   на АМ е от раждането за съжаление.

# 208
  • на острова на мечтите
Ani8314, аз започнах този вид хранене, т.е. Fasting, от 11 май. Значи два месеца и около десет дни. Нещата вървят бавничко и при мен. Предполагам, защото съм вегетарианка и трябва да избирам внимателно какво да ям. А и годините ми не са малко, а това е важен фактор, когато се прави опит за сваляне на тегло.
 Започвам да привиквам с новият режим. Вече се усещам по- лека. Краката ми са по- слаби. Уви, и лицето ми се издължи. Правя преходи от около осем километра всеки ден. Не мога да бягам (имам счупен глезен, а миналата година си пукнах една кост на стъпалото и повече от това не мога). До тук свалих 4кг. Продължавам.
Предстои ни ваканция. Ще трябва да планирам менюто внимателно. Вероятно ще има прегрешения. Но ще се опитам да устоя на изкушенията.

# 209
Отново пиша тук с отчаяние,както бях писала вече аз съм на интервално хранене повече от 1.6г и свалих 3-4 кг,до сега ги поддържах,но сега от известно време със същото хранене качих 5кг за две седмици от нищо и се отчаях.
Незакусвам,обядвам и вечерям,в прозореца се храня без въглехидрати ,сладко,тесто,тоест и в прозореца се храня мн рестриктивно.
Не знам вече какво да предприема,отчаях се.
Ако някой има съвети..

Общи условия

Активация на акаунт