Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 631
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Благодаря на Лили за темата.
Може да споделяте и резултати от тестове за антитела, ако сте си правили.

# 91
Хепи, за момента информацията е, че продължават зелените коридори.

# 92
  • на пистата
Хепи, за момента информацията е, че продължават зелените коридори.
Дано.Втора доза ми е на 01.06 и ако ги махнат не знам къде ще я правя.

# 93
Аз си правих количествен тест за антитела ден преди ваксинирането като боледувах сравнително леко през ноември - 1407 AU/ml
Мъжът ми боледува много тежко - тест от 8 април - 9708 AU/ml. Това без ваксините.
Не съм правила тест след втората доза Pfizer, но честно, писна ми да ме бодат тия месеци, та не знам ще направя ли!

# 94
  • на село
Тестове не сме правили, нямам и намерение.
Всъщност само дъщеря ми си направи преди ваксинацията- е нямаше никакви антитела,  дори не се е срещала с вируса, така и казали.
 Ама тя работи в лаборатория във винарна, с производство на водка, та е дезинфекцирана и сприртосана от всякъде.

# 95
Тема за споделяне на информация от България и света за ваксините срещу ковид-19 както и споделяне на опит от вече ваксиниралите се.
Поздрави!!! Надявам се тоя път да не ме баннат веднага без никакви обяснения.
 Мина доста време откак писах за последно. Така и не хванах ковида, роднините ми лекари и зъболекари го хванаха всичките. Сложих си вече две дози астра зенека. Първата доза ме прати за 48 часа в леглото без почти да мога да мръдна (някои изкараха ковида по-леко от мен). Втората доза беше със слаби реакции но настъпили много бързо- след първа доза един лимфен възел под мишницата се беше надул и после спадна. Сега след втора около час след инжекцията все едно получих ритник в този лимфен възел и после преминаващи през тялото горещи вълни. Сега вече няма нищо, освен голяма сърбяща подутина на мястото на инжектиране. Според роднина лекар това било струпване на някакви си еозонофили. Нищо необичайно. Почти цялата ми рода се ваксинира я с Астра я с Пфайзер. Само майка ми с двете боледувания не иска, но тя явно си е подсигурила бустер дози- ходила е да помага на болни съседи в дома им без никакви мерки и без да се разболее трети път.

# 96
Както казах и в другата тема, пуснах тест 1 месец след първа доза АЗ - имах антитела  Ще пусна още един 3 седмици след втора от любопитство и за сравнение и ще споделя резултата.
По принцип, ако решите да пускате такъв тест, най-добре след втората доза и резултатите от него служат като груб ориентир за имунния отговор, не са някаква гаранция, че сте 100% защитени над определена стойност.

Ей, Раптор, радвам се, че писа, наистина мина много време. Радвам се, че сподели за ваксините.

# 97
Аз се свързах с гастроентеролога си и той препоръча Пфайзер, но само  1 игла, понеже съм боледувала през октомври миналата година. Не знам какво да мисля. Вероятно ще направя 1 игла, ако джипито не се опъне и да не иска да ми слага ваксина. Ще говоря утре с нея да ме запише за Пфайзер.

# 98
Вчера със съпругът ми се ваксинирахме в Св. Анна (Окръжна болница). Имат от всички видове ваксини, включително и Янсен. Не сме записвали предварителен час. Отидохме сутринта, нямаше опашка. Пред нас бяха 5 човека. Зеленият коридор работи от 8 до 19ч. всеки ден, поне засега. Надявам се да продължат със зелените коридори и да ги оставят поне за няколко месеца. Ваксинирахме се с Модерна.

# 99
  • София
Някой тук се е ваксинирал с Джонсън, я да казва кой е Wink

Сигурно е Чека, но тя е в Исландия.

Да, аз гласувах.
O! сега се върнах да видя какво си писала. Аз се интересувам за дъщеря ми на 18 г. Незнайно защо, ама когато мъжът ми се ваксинира в ИСУЛ и питахме за младите, сестрата каза Янсен (като дойде, защото не беше още в БГ). После я спряха с Астрата. Изобщо пълна каша. А ние категорично на този етап не искаме иРНК, но детето иска да се ваксинира.

# 100
Аз съм с две дози Модерна. Понесох ги добре, при втората имах за около 10ч на втория ден повече проблеми, първата само болка в мускула на ваксинираната ръка.
Направих си тест за неутрализиращи антитела 6 седмици след втората доза. Показа 97.7%
Скрит текст:
Сега вече проблемът ми е друг и при толкова ваксини за избор, свободно може всеки да си сложи и то в удобно време ме притеснява, че трудно ще изградим масов имунитет и защита, просто българите се отнасят със страх или несериозно (изключвам хората по мед. причини, които не могат да се боцнат)
Не знам колко е имунитета, то вече мина доста време и не виждам хората да са се засилили за ваксини. Нашият може и да мине , докато други се наканят, така всичко се обезмисля ме притеснява.  Лично аз убеждавам и говоря, но полза няма, явно не ми се отдава , но хората са твърди и няма да слагат ваксини (някои изпадат в истерия чак) Не го разбирам, в други държави чакат и едва ли не се молят, а ние...това не е ли предпоставка за мутиране на вируса и продължаване на агонията. Как мутира и кога един вирус?

# 101
За бременните и кърмещите

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/661615

# 102
В нашето семейство сме ваксинирани трима- аз, мъжът ми и голямата дъщеря с по две дози  Пфайзер,  след първа доза- само болка в ръката при тримата, отшумя за около 2 дни.
След втора- само аз с втрисане, което мина след прием на Нурафен и после отпадналост около 2 дни, при другите никаква реакция.
Аз съм на 53 г. Мъжът ми на 51 , а голямата на 30.
Когато разрешат и при първа възможност ще ваксинираме и малката, на 17г.
Покрай нас почти никой не е ваксиниран, от съседите ни- около 11 къщи на улицата ни, само ние и още едни съседи, при които жената е мед. Сестра са ваксинирани.
Обаче в работата ми все повече стават  клиентите, което идват и си казват, че са с ваксина, кой с една, кой с две.

В Пирогов ваксинират 17 годишни с Пфайзър. Синът ми, който е на 17 години вече е ваксиниран с една доза преди 3 дни.

# 103
Индииския вариант не е нов,представя се за такъв и там си имат и производство на ваксини.

# 104
Балтов е първият, който се изказва с резерви относно Янсен. Защо? Пт позицията на какъв? Аз лично не съм видяла друг източник на информация, че ефектът им по нисък, от този на двудозовите.

Общи условия

Активация на акаунт