Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 941 946
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 330
Проучване от Испания:

Комбинацията Астра Зенека + Файзер е безопасна и ефективна.

IgG антителата са били 30-40 пъти по-високи при тези, които са получили втора доза Файзер, отколкото при тези, които са останали само с 1 доза Астра Зенека.

Освен това неутрализиращите антитела са се повишили 7 пъти след Файзер, което е повече отколкото удвояващия ефект на втора доза Астра Зенека

Около 670 доброволци на възраст между 18-59 години, които вече са получили първа доза от ваксина на AstraZeneca, са участвали в проучването, а на около 450 от тях са дадени дози Файзер.

Само 1,7% от участниците съобщават за тежки странични ефекти, които са ограничени до главоболие, мускулни болки и общо неразположение, каза д-р Магдалена Кампинс, един от ръководителите на изследването.

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/span … safe-2021-05-18/?

Това е добра новина и за всички, които са получили 2 дози Астра Зенека, няма проблем наесен да сложим и един РНК бустър за новите варианти.

# 331
  • При семейството си
ЛЛ ми потвърди, че утре ще ми постави втора доза Комирнати.
Забравих да попитам веднага ли ще издаде сертификат.

# 332
  • 1st floor
Аз тотално нямах време две седмици да следя темата, а ето че идва време за втора доза. Моля за съвет. На 31.05 е датата за втора АЗ. Първата сложих в София мед Люлин. Проблемът е, че имат супер глупаво работно време и трябва пак да взема отпуска. Та се чудя в неделя може ли да отида на друго място в София без час и ако може и сертификат да ми дадат, ще е направо супер.

# 333
В Пирогов се минава бързо и дават сертификат веднага. Но вече и във ВМА може и там дават сертификат, но по имейл доколкото разбрах.

# 334
  • 1st floor
В Пирогов се минава бързо и дават сертификат веднага. Но вече и във ВМА може и там дават сертификат, но по имейл доколкото разбрах.
А без час става ли? И в Пирогов от колко часа са сутрин в неделя?

# 335
Става без час, особено за втора доза. Но не знам от колко почват в неделя.

# 336
И аз трябва да ходя на 31.05. за втора доза. Така ми се падат 10 седмици.

# 337
  • London
Тук бустера ще е само за хора над 50 години.....

# 338
В началото вероятно да, иначе ЕС са поръчали милиарди дози, така че предполагам в един момент за всички.

# 339
Включвам се с 4 човека от семейство и близки с първа доза Модерна от днес при ЛЛ.

# 340
Моля за съвет. На 31.05 е датата за втора АЗ. Първата сложих в София мед Люлин. Проблемът е, че имат супер глупаво работно време и трябва пак да взема отпуска. Та се чудя в неделя може ли да отида на друго място в София без час и ако може и сертификат да ми дадат, ще е направо супер.
Можеш да отидеш, където искаш за втора доза, няма проблем и ще ти издадат и сертификат. Също не е проблем да идеш след датата на картончето, аз така направих. Първа доза в "Иван Рилски", втора в "Пирогов". Датата ми беше 3 май за втора доза, сложих я на 5 май.

# 341
съвсем лека болка ( силно казано ) отляво, но близо до мишницата. Нямам подути лимфни възли.
Тъкмо влизам да питам и аз.Имам лека болка в лявата мишница(на това рамо ми биха ваксината).Нямам подут лимфен възел.Също така усещам една парене..по скоро като изтръпнала кожата ми на левия крак над глезена и на бедрото.За първи път изпитвам такова чувство.
Аз имах на втория ден след поставяне на ваксината, лека болка в мишницата. Отшумя за около 24 часа.

# 342
  • София
А без час става ли? И в Пирогов от колко часа са сутрин в неделя?
От 8,30 до 17,30 от понеделник до неделя.

# 343
Здравейте, Да си направя отчета. Вече 9 часа след втора игла Модерна , силен сърбеж, леко подуване и болка. Поносимо. Яд ме е ,че пих 7 дни Рупафин и пак проявявам алергия. Издадоха ми и сертификат. Ще пия профилактично Парацетамол и си лягам. Успех на всички! До утре.

# 344
Пиша, но  съм в очакване...
Аз - ваксинирана 23.02 и 04.05 с АЗ в България.на 50+ години. Първа доза след 10 часа температура 39 гр. Продължи 24 ч. През това време само съм лежала и като мечоците изпаднах в зимен сън. Колегите, които ме знаят от години /защото не  боледувам/ като ме видяха какъв парцал съм, ме изгониха в къщи. Лека болка в ръката. След 2 дни бях отново аз. Няколко дни преди 2 доза поради внушения си мислех, че ме боли ръката /това поради страх от игли/Втора доза без температура с лека болка на мястото, където е поставяна ваксината. Днес правя 14 дни след втора доза. Приключих на този етап. Една седмица преди първа доза си правих тест. По никакъм начи нямах среща с тази напаст/ работя с клиенти и бях изненадана
от този факт /. Но, дупчих 3 пръст с нещо си за кръв, защото щях да събера цялата поликлиника в лабораторията, ако трябваше да ми взимат кръв от вената. Сега се чудя да правя ли тест как се развиват нещата при мен.

Синът ми 1 доза 30.01 и втора доза 23 април. Пфайзер в Англия. Такъв им е графика. 20+ години. Мисля, че се срещна с вируса по негови описания април 2020. При първата и втората доза лека умора, болка в ръката и след 2 дена всичко е ОК. Няма тестове за антитела.

На 08 и 09 май трима възрастни в диапазон 80 -89 години с първа доза Пфайзер в България. Майка ми на 80 г я мисля най много. С три стенда, сърцето извън ритъм от 2 години, имаше алергия към определено лекарство. И тримата водени двата дни от мен но мотивирани от баща ми 89 г. под строй в зелените коридори. Техните ЛЛ не ваксинирали. Аз не знаех какво да ги посъветвам и решенията бяха техни. Чакаха, защото не искаха да се будат по опашки, искаха Пфайзер и гледаха да съм с тримата при поставяне на ваксината. Не се оплакват от нищо и странични действия. Явно крият от мен. А аз много ги мисля. Но щом са в движение се радвам. Втори дози съответно 29 и 30 май.

За съжаление всички пазим съпругът ми. Поради онкологично заболяване не можем в момента да го ваксинираме.
Доста дълъг отчет от мен, но може на някой да помогна.

Общи условия

Активация на акаунт