Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 941 969
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 345
ЛЛ ми потвърди, че утре ще ми постави втора доза Комирнати.
Забравих да попитам веднага ли ще издаде сертификат.
Няма причина, да не го направи веднага.

# 346
  • При семейството си
Синът ми 1 доза 30.01 и втора доза 23 април. Пфайзер в Англия. Такъв им е графика. 20+ години. Мисля, че се срещна с вируса по негови описания април 2020.

На 08 и 09 май трима възрастни в диапазон 80 -89 години с първа доза Пфайзер в България….Втори дози съответно 29 и 30 май.

Заради срещата с вируса ли е този график или по принцип, защото, ако е второто, доста съществена разлика (8-9 седмици) в протоколите на различните държави?

# 347
Синът ми 1 доза 30.01 и втора доза 23 април. Пфайзер в Англия. Такъв им е графика. 20+ години. Мисля, че се срещна с вируса по негови описания април 2020.

На 08 и 09 май трима възрастни в диапазон 80 -89 години с първа доза Пфайзер в България….Втори дози съответно 29 и 30 май.

Заради срещата с вируса ли е този график или по принцип, защото, ако е второто, доста съществена разлика (8-9 седмици) в протоколите на различните държави?
Срещата с вируса не е доказана. Това са негови предположения. Такъв е протокола в Англия. Знаеше го още при поставяне на първата доза, че края на април е втората. И аз се притеснявах, но така са решили.

# 348
  • 1st floor
В Пирогов се минава бързо и дават сертификат веднага. Но вече и във ВМА може и там дават сертификат, но по имейл доколкото разбрах.
А без час става ли? И в Пирогов от колко часа са сутрин в неделя?
От 8,30 до 17,30 от понеделник до неделя.
Благодаря! Значи натам ще се засиля другата неделя.

# 349
Знаете ли дали в Александровска ще ваксинират тази събота и неделя?

# 350
При такива тежки реакции е по-добре да не се ваксинира с втора доза според мен.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 08:39 от Уейв

# 351
  • София
Смятам, че истината е някъде по средата, но действително има много незаинтересовани лични лекари и такива, които откровено агитират против ваксините. Мисля, че ако не помагаш, поне е добре да не пречиш...

# 352
ее123456, пожелавам втората доза да се понесе безпроблемно от съпруга ви! Мисля, че във форума по-голяма част от ваксинираните с АЗ споделят, че втората доза дава по-леки реакции от първата.

# 353
Предстои му след 20-ина дена поставяне на втора доза. Много ме е страх...

Според мен не би трябвало да се ваксинира отново с AZ, щом първия път е имало толкова тежка реакция. Аз на ваше място бих пропуснала.
За иРНК ваксина не сте ли мислили?

# 354
За иРНК ваксина не сте ли мислили?

С мъжа ми от вчера сме с АЗ. Преди да ни ваксинират имаше дълъг разговор с лекаря. Между другото силно похвали ваксинационните политики на източноевропейските страни, в това число и ГДР.
Попитах го дали за втора доза може да се ваксинираме с иРНК. Каза че може, най- късно от 7 юни всеки в Германия ще може да се ваксинира с каквото си иска. Но каза и че няма никакви сериозни изследвания по въпроса, така че си е малко руска рулетка. Въпреки това се практикувало в момента масово при хора под 60 години, които са в рискови групи. Последното е заради липсата свободен избор в момента, от 7 юни или по-рано ще го има.

Мъжът ми и аз нямаме абсолютно никакви реакции. Дори не усещам нищо на мястото на убождането. Не знам дали не е рано за страничните реакции. Медицинската сестра ми каза, че целият персонал на клиниката е с две дози АЗ и имали най-много умора до два дни. Казаха ако ме боли главата повече от един ден да се връщам веднага да ми правят кръвни тестове.

# 355
Непокорна, вече са ти писали за Пирогов, но и аз да ти пусна това:

# 356
  • София
Понеже сме свикнали да плюем ние, да разкажа пресен случай.
Колега на сестра ми, немец, на 50. От преди месец има записан час за днес за ваксинация с Астра Зенека. Днес му се обаждат да кажат, че няма достатъчно ваксини и трябва да си запише нов час. За след още месец...Нали много хора обясняват колко е уредено в Западна Европа..

# 357
Е аз в Германия в понеделник записах часове за двама човека за вторник. Преди месец изобщо не беше възможно да си запазиш час, ако си на 50 и не си в приоритетна група. Дъщеря ми е тийнеъджър, но е в такава и й записахме час за след две седмици с Пфайзер през електронен портал.

# 358
Не е рано за страничните реакции, обикновено започват след около 10 часа след ваксината. Щом не са се появили досега, няма да се появят.

# 359
Ми явно зависи коя провинция в Германия.

Общи условия

Активация на акаунт