Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 026
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 3 540
В Бургас-в КОЦ-м-у 16-18 часа;в РЗИ предполагам цял ден и в Николай Чудотворец-Окръжна болница може би също цял ден.

В сряда ще слагам втора доза, а ММ - първа. На неговата втора ще сме на море, та исках да попитам - може ли да я сложи в Бургас и ако да, къде?

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 18:30 от reninel

# 3 541
И двамата с ММ сме с първа доза. Първите 3 дни него много го боля ръката, мен-не, обаче ... първия ден имах пробождания в сърдечната област  ускорен пулс  и за наколко часа затруднено дишане, втория беше по-леко и по-кратко, третият отслабна и засега вече нямам проблеми. Някой да е имал такива проблеми с първата, защото започнах да се притеснявам как ще е след втората? Миналата година го изкарах по същият начин + други допълнителни "екстри".
Нашето семейство се ваксинирахме вчера около обяд и до вечерта нямахме проблеми, освен това, че ни заболя леко ваксинираната ръка. Нощта обаче аз вдигнах температура, тялото ме болеше и  не съм спала до 5 ч сутринта, когато изпих парацетамол и след час бях по- добре. По някое време на работа пак започна да ми става зле, пулсът ми беше ускорен, сякаш ми беше трудно да си поема дълбоко въздух, лицето ми се зачерви, явно имах пак температура и изпих нурофен експрес,  след час бях добре. Прибрах се и легнах да се наспя. Сега се чувствам добре, може би си внушавам, че ми е трудно да дишам, мерих сатурацията 95. На дъщерята само много и се спеше. ММ казва, че е все едно е с махмурлук, но нищо обезболяващо не е пил. Както винаги, аз съм с бонуси Blush
Надявам се, че утре ще сме без проблеми.

# 3 542
То и времето е много тежко - без ваксинация се чувстваме така - отпаднали и дремливи Simple Smile

# 3 543
  • тук и там
На мен ми разчете сертификата.(Green Pass). Разчита го само от PDF файл обаче-като си го изтеглиш ,от хартия (снимка) -не може.И друго приложение пробвах-не става от лист, хартия (като самолетните билети примерно).
Няма значение де, важното е че излезе.

# 3 544
Бионтех вече обявиха официално, че препоръчват трета бустър доза 6 до 12 месеца след втората. Все още се спори по въпроса наистина ли това е необходимо,  има разнопосочни мнения и изследвания. https://www.fr.de/ratgeber/gesundheit/biontech-impfung-corona-au … eit-90851076.html
Междувременно пак от Бионтех са готови да започнат клинични изследвания на вариант на ваксината си, специално адаптиран за силен отговор срещу делтата.

# 3 545
Много би било добре да се отговори на делтата.

# 3 546
Изненадаха ме, че ми трябва тест или ваксина да отида в страната на мъжа ми... Предпочитам ваксина и да нямам повече ядове...
На 35 съм, без заболявания, деца, здравословни проблеми.  Спрях се на Jabssen ваксината. Приложимо ли е?

# 3 547
Зависи от държавата, в която е. Ако не е в Европейският съюз, проверете кои са одобрените ваксини там.
За ЕС няма проблем да е Янсен.

# 3 548
Някой правил ли е тест за антитела в лаборатория с кръв от пръста ?

# 3 549
  • София
Поставихме си с мъжа ми втора доза Pfizer днес в УМБАЛ "Св. Анна", бързо и спокойно. Ръката ме боли несравнимо по-малко от миналия път. Други нежелани реакции нямаме засега.

# 3 550
Много би било добре да се отговори на делтата.
Остаряла ти е информацията вече има и ламбада вариант след делтата.

# 3 551
  • Terra incognita
Не мога вече с тези варианти. Това е ужас без край. Ще свърши ли това някога? Вариант след вариант...сега този Ламбада бил дори по- смъртоносен. А дали се покрива от ваксината, кой знае...
Писна ми вече!

# 3 552
https://www.msn.com/en-us/news/us/f-d-a-will-attach-warning-of-r … XQo?ocid=msedgntp - нов рядък синдром от ваксината на Джонсън - синдрома е Guillain-Barré disease.Ще бъде добавен в листовката на ваксината.
Синдромът на Guillain-Barré (GBS) се нарича още остра възпалителна демиелинизираща полирадикулоневропатия (AIDP). Това е неврологично разстройство, при което имунната система на тялото атакува периферната нервна система, частта от нервната система извън мозъка и гръбначния мозък

# 3 553
  • София
Не мога вече с тези варианти. Това е ужас без край. Ще свърши ли това някога? Вариант след вариант...сега този Ламбада бил дори по- смъртоносен. А дали се покрива от ваксината, кой знае...
Писна ми вече!

Да, ще свърши все някога.

# 3 554
https://www.msn.com/en-us/news/us/f-d-a-will-attach-warning-of-r … XQo?ocid=msedgntp - нов рядък синдром от ваксината на Джонсън - синдрома е Guillain-Barré disease.Ще бъде добавен в листовката на ваксината.

Този синдром при доста ваксини го има.
Мисля, че и при противогрипните.

П.П. противоказание е при противогрипната. Не реакция.

Общи условия

Активация на акаунт