Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 702
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 160
'бе, нека има лекарства, нека народът купува. Като им го пуснат на промоционална цена 150-200лв за кутия/месец... вместо кюфтета, ще ядат хапове Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 18:39 от Анонимен

# 5 161
Още нещо за евентуалните бъдещи лекарства - как бихте се почувствал в аптеката, ако се окаже, че една опаковка е няколко месечни заплати, като знаем, че всички илачи (с миниатюрни изключения) си плащаме сами?

# 5 162
  • Terra incognita
Още нещо за евентуалните бъдещи лекарства - как бихте се почувствал в аптеката, ако се окаже, че една опаковка е няколко месечни заплати, като знаем, че всички илачи (с миниатюрни изключения) си плащаме сами?
Българинът ще се почувства супер, защото смята, че ако нещо се плаща и струва скъпо, значи е топ.
Ваксините са безплатни и са само за овцете.

# 5 163
Практиката показва, че като опре яйцето до дупето, и експериментални лекарства, и скъпи, всякакви се пробват. Та не ги мисля фармафията, точно от просветлените фейсбук будали тепърва ще печелят. Каквото и ново ла*но да пуснат, ще се купува от закъсали. Защото докато си здрав лесно се ръсят умнотии.

# 5 164
Хубаво се бъзикаме, ама аз доколкото четох, България не е поръчала лекарства с ЕС.

Та по пътят на логиката, ако държавата сама поръчва малки количества, може да се случи така, че в България лекарството да е 2-3-4-5 пъти по-скъпо отколкото в другите държави-членки на ЕС, направили обща поръчка. Ще се намери начин да се ограничи свободната продажба, тъй че и лелята емигрант нЕма може да изпрати за родата на "тънки" цени.

# 5 165
  • Пловдив
Аз очаквам октомври-ноември да ме привикат за трета игла.

А втората кога ти беше?

26.06

Не е ли рано за трета, защо толкова скоро?

# 5 166
Има ли ваксинирани с Модерна скоро? Моля за отзиви.
Аз съм със първа доза Модерна от 4 ти Август 2021г.Освен лека болка във ръката нищо друго.

# 5 167
  • Mediterraneo
Аз все повече се самоубеждавам, че трета няма да слагам.

# 5 168
Скрит текст:
Аз очаквам октомври-ноември да ме привикат за трета игла.

А втората кога ти беше?

26.06
Не е ли рано за трета, защо толкова скоро?

Нямам представа колко е рано и колко е късно. Аз живея в чужбина и ме ваксинират семейни приятели-лекари. В Израел вече над половината 60+ са ваксинирани, в Европа нещата се влошават с всеки изминал ден, та си мисля, че септември по някое време ще започнат да предлагат трета игла. Дали ще се случи - не знам. Имам планирано пътуване края на годината, та ще се боцна, ако ме привикат.

# 5 169
Ще има бустъри, но още умуват кога и за кого най-напред.

# 5 170
  • Terra incognita
Някъде бях мернала, че искат да предотстъпят ваксинитена страните от Третия свят и затова третата доза ще се забави.
Ние нали предотдтъпихме и първите си две доза на Бутан, напраеихме добро 😁

# 5 171
Така е, СЗО наредила богатите страни да помислят първо за бедните и после да планират 3та доза ваксинация.

Хаповете и лекарствата за инжекционна употреба минават по-различни нива на контрол и одобрение, в сравнение с ваксините. Дори при много от тях не се използват толкова големи тестващи групи (75 000 души за Пфайзер преди да се даде одобрение #1), та ще ги разочаровам анти-ваксърите, но явно биха приели с лека мисъл хапче или антибиотик инжекционно, много по-малко тестван от експерименталните ваксини, които биха ги предпазили изобщо да стигнат до болницата. Къде му е логиката?

# 5 172
  • София
Ясно е, че лекарство ще се ползва когато опре ножа до кокала и тогава скептикът ще размисли и под напора на задуха, ще рискува. Но ако не е с много висока ефективност пак ще има съмнения, че смъртните случаи са заради новото лекарство. Така и така, доколкото мернах то ще се прилага само в болнични условия.
Преди 15-на години когато се заговори за птичи грип, доста хора се запасиха превантивно с тамифлу, макар че никак не беше евтино. Аз тогава бях млада майка и всичките ми познати мами закупиха за всеки случай детския вариант. Даже се търсеше с връзки, че не навсякъде се намираше, а и не го даваха току така. А бяхме много далеч от пандемия.
Но сега определено ситуацията е друга, виждаме, че в момента дори тестовете се приемат със смесени чувства. Къде заради дискомфорта и цената, къде заради съмненията, че ти пъхат грифен в носа.

# 5 173
  • Варна
Израел може да са почнали да слагат трета доза, но те първи започнаха ударна ваксинация и със сигурност третата доза я получават ваксинираните в началото, имунокомпрометирани, рискови и т н. На 4 месец от втора доза да се натискаш за трета вече ми е безумно... А лекарствата сега ще ги тестват тепърва, кога уговориха поръчка, че и се разбра, че България няма да участва? И това ми звучи невероятно.

# 5 174
Израел може да са почнали да слагат трета доза, но те първи започнаха ударна ваксинация и със сигурност третата доза я получават ваксинираните в началото, имунокомпрометирани, рискови и т н. На 4 месец от втора доза да се натискаш за трета вече ми е безумно... А лекарствата сега ще ги тестват тепърва, кога уговориха поръчка, че и се разбра, че България няма да участва? И това ми звучи невероятно.

Потърси в Гугъл и ще ти изкочи от еди-кога-си по сайтове и новини. Ся ако трябва и рисърча да ти се прави...

Ако не си разбрала правилно, аз не се натискам - ваксинират ме приоритетно, щото съм много готин. Като ми звъннат, се явявам. Стана ли ти ясно или да го нарисувам на Paint?

Общи условия

Активация на акаунт