Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 578
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 280
  • София
Може ли линк към тези статистики?

Ето тук:

https://vaccinetracker.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19 … tml#age-group-tab

Избирате България и като отидете с мишката върху някоя възрастова група излиза допълнителна информация.

# 5 281
Може ли линк към тези статистики?

Ето тук:

https://vaccinetracker.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19 … tml#age-group-tab

Избирате България и като отидете с мишката върху някоя възрастова група излиза допълнителна информация.
Благодаря за линка! В графата <18 не ми става ясно дали този процент е за населението он 0 до 18 или от 12 до 18 (които имат право към момента).

# 5 282
  • в страната на чудесата
Еми само за тези, които имат право...

# 5 283
Имам поставена 1 доза АЗ на 04.03. Нямам втора доза.
Дали сега мога да поставя втора доза Файзер или след толкова време трябва да са направо две?

Не можеш две, правиш една и получаваш сертификат за завършена ваксинация
това сигурно ли е?
Аз също съм с една доза АЗ, мисля през септември да поставя една доза Модерна.
Има ли някой от пишещите с такава комбинация и как я понесохте?

# 5 284
  • София
За сертификата е сигурно, виждала съм такива сертификати в групата за ваксини Отделно още при предното правителството имаше такава заповед издадено от министъра, ако не се лъжа единственото условие беше 85 дни след първата доза на АЗ. Хората казваха че са го понесли ок, не е имало някакви абнормални реакции. Ако искате вижте там, в групата, просто напишете Ваксини и ще ви излезне групата.

# 5 285
  • София
Екип от Медицински университет Пловдив, катедра Епидемиология провежда проучване за проследяване на постваксиналните реакции след имунизация с наличните на пазара ваксини срещу COVID-19. Ако желаете, можете да попълните този въпросник (трябва да имате завършен цикъл на ваксинация).

Анкетата беше пусната в тази група. Резултатите от изследването също ще бъдат споделени там.

# 5 286
Имам поставена 1 доза АЗ на 04.03. Нямам втора доза.
Дали сега мога да поставя втора доза Файзер или след толкова време трябва да са направо две?

Не можеш две, правиш една и получаваш сертификат за завършена ваксинация
това сигурно ли е?
Аз също съм с една доза АЗ, мисля през септември да поставя една доза Модерна.
Има ли някой от пишещите с такава комбинация и как я понесохте?
Аз бях разбрала, че ако минат 6 месеца след първа доза АЗ, се прави пълен курс с друга ваксина, тоест 2 дози. Ваксинирана съм на 15. 02. С А.З. и смятам на 16.08 да сложа Модерна. Мисля, че ще трябва 2 пъти да се боцкам. Ако са минали обаче 5 месеца, може и една да е достатъчно за сертификат.

# 5 287
  • Terra incognita
Някой беше споменал за липса на апетит и отслабване след ваксината. 1 седмица след 1 доза съм - 2 кг. Не знам да се радвам ли, или да се филмирам, че ми има нещо...

# 5 288
  • Варна
Оф, моят мъж беше същият след първата доза, голямо кахърене, че отслабнал кило и половина, чак аз се притесних накрая. Е, мина му, върна си ги вече.

# 5 289
Все още не мога да препоръчам на сина ми да се ваксинира... Ние се ваксинирахме, но за него не смея. Страхувам се от нежелани последствия, страхувам се и от вируса. Ноември го изкарахме, той навърши 18 преди месец, т.е. пълнолетен е, но дали е на 17 или 18 няма особена разлика според мен, това са все млади хора, деца. Не знам какво да правя. Не мога да взема решение. Той също не е убеден, смята че трябва, но вътрешно ако можел да избира не би желал.

Януари, като се записвахме за ваксина питах доктора детето какво го правим - вие се записвайте, него не, а сега друго говори - ваксинирайте го.

# 5 290
  • Orihuela Costa,Spain
Моята 16-годишна вече има час за Модерна. Предстои ми голямо умуване, честно да ви кажа. За себе си прецених нещата, но за нея ми е трудно. Тя държи да се ваксинира, но изборът й е на непълнолетен и за мен не е обоснован. Ще я мисля още няколко дни, днес съм по- скоро не...
Тарти, и ние получихме  смс за дъщерята, на 15 г е,първа доза  Пфайзер е за 18.08,втора за 8.09.Още не знаем какво да правим.Повечето испанци, които познавам, са ваксинирани  и ще ваксинират и децата си, а българите, наши приятели, са абсолютно против.

# 5 291
Момичета, младежите ако ги ваксинирате с каква ваксина ще е?

# 5 292
  • София
Само на Пфайзер е одобрена за децата.

# 5 293
И Модерна вече.

# 5 294
blackcat6, и аз съм като теб. Около сина ми съученици са вече ваксинирани, той не е особено навит, а аз чакам да се произнесе STIKO...

Общи условия

Активация на акаунт