Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 547
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 235
Наскоро четох интервю от американски епидемиолог. Според него групов имунитет с Делта вирусът е мираж, защото се изисква много висок процент от населението да е ваксиниран, което е на практика непостижимо.Но то смята, че все пак ваксинацията трябва да продължи, защото така се ограничава възможността за мутация на вируса. Мисля, че българите изобщо не са на вълна ваксини. Не могат да бъдат накарани, пък ако ще и 50 000 да умрат. Като прибавим и липсващото здравеопазване, тази година ще е много тежка.

# 5 236
Е на кой ми стиска по време на избори да каже, че ако не си ваксиниран, не може да работиш в определени области или да се затворят кръчми и дискотеки?
Отговора е ясен.
Да, на никой. Но така или иначе, в момента има назначени власти, макар и с временен статут, и е редно да поемат отговорността и да въведат правила и задължения. Обаче те се заеха основно с очернянето на предишните властимащи, не знам дори дали знаят, че основната им работа е друга.

# 5 237
Бе, българите ги знаем на какви вълни са - кИфтета, картофено пюре и поп-фолк, ако може и безплатен секс, на бързо, нали, че ша изстинат кифтетата. Разбира се, във форума сме събрани цялата интелигенция на България и гарантираме за съседите, че са БЛИЗКО до нашето ниво, е, все пак, малко по-ниско, нали, щото ние сме си най-най, но останалите са си такива - нищо лошо, балкански манталитет и разбиране на живота и света. Да сме живи и здрави.

# 5 238
  • Варна
Честно казано, няма какво да се лъжем, ваксините не се оказаха това, което се надявахме. Ако наистина елиминираха риска от боледуване щеше да има много по-голям интерес и това си е истината. Тук се забавихме с имунизациите в началото, в това време други държави напреднаха, това не ги спаси от поредната вълна и колкото и да се повтаря, че пазят от тежко протичане виждаме, че и това не е баш така. Твърде много изключения има. Ами ... нормално е хората да изгубят доверие, така си мисля, колкото и да е кофти.

# 5 239
Честно казано, няма какво да се лъжем, ваксините не се оказаха това, което се надявахме. Ако наистина елиминираха риска от боледуване щеше да има много по-голям интерес и това си е истината. Тук се забавихме с имунизациите в началото, в това време други държави напреднаха, това не ги спаси от поредната вълна и колкото и да се повтаря, че пазят от тежко протичане виждаме, че и това не е баш така. Твърде много изключения има. Ами ... нормално е хората да изгубят доверие, така си мисля, колкото и да е кофти.

буквално няма да ми е жал за нито един от "загубилите доверие", ако евентуално пострадат от тая вълна - не просто не са направили нищо профилактично да се предпазят, ами са отказали и половината от джакпота, образно казано

# 5 240
колкото и да се повтаря, че пазят от тежко протичане виждаме, че и това не е баш така

Това поне е така, засега.

# 5 241
Имам поставена 1 доза АЗ на 04.03. Нямам втора доза.
Дали сега мога да поставя втора доза Файзер или след толкова време трябва да са направо две?

# 5 242
Според мен можеш само 1 Файзер.

# 5 243
  • София
Имам поставена 1 доза АЗ на 04.03. Нямам втора доза.
Дали сега мога да поставя втора доза Файзер или след толкова време трябва да са направо две?

Не можеш две, правиш една и получаваш сертификат за завършена ваксинация

# 5 244
Задай въпроса във ФБ групата "Ваксини". Там пищат и лекари и ще имаш по-надежден отговор.

# 5 245
  • Terra incognita
Ефективността пада заради новите варианти.
И все пак продължавам да смятам, че е по- добре да имаш някаква защита, макар и ниска, отколкото никаква.

# 5 246
  • Варна
Вие може да смятате така, но не всички са на това мнение и аз лично напълно ги разбирам. Много болни ваксинирани, не един, двама или сто, а много! Има и хоспитализирани, както виждаме. Еми сори, ама аз за друга ваксина такава не се сещам. Да, заради новите мутации е, но това не променя факта. Колкото до жаленето... Въпрос на гледна точка. Да не се ваксинираш и да спазваш всички възможни мерки сигурно е по-безопасно и за теб, и за околните от това да се ваксинираш и да хукнеш по нощни клубове без маска. Не ми се спори, така виждам аз нещата. Ваксинирах се в крайна сметка, но ваксините не са това, което всички очаквахме. Поне аз не очаквах това, което се получи. И не мога да съдя никого, особено пък в тоя случай и само по тоя критерий.

# 5 247
За мен лично най-големият недостатък на ваксините към момента е,  че  не предпазват от предаване на вируса. Де факто се ваксинираш само и единствено за себе си. Ако не дай си боже имаш болен или стар роднина, с ваксината си не ги предпазваш.
Личното ми опасение, като човек с алергия към антибиотици е свързано с едно изследване, което четох преди време. А именно, че ваксината обърква реакцията на организма към други вируси и бактерии. Утеха ми е само, че беше много малко и някак потъна в небитието. Но както се казва, тепърва предстои да разберем.
Тази зима ще се види. Може пък и да се окажем накрая в печелившия ъгъл ваксинираните.

# 5 248
Вие може да смятате така, но не всички са на това мнение и аз лично напълно ги разбирам.

Всички разбирам и всеки е свободен да прави и мисли каквото иска. Не разбирам защо след като си понесе последствията от своите избори, трябва да слушаме по новините рев, че еди-какво-си станало. Ми, ще стане. Не може цял живот да лежи.

# 5 249
  • Terra incognita
КофтЕ ако някой е очаквал ваксината да реши всички проблеми. Не е като да не е казано, че са възможни нови варианти, които да заобиколят ефективността, дору имаше сценарии, според които тя изобщо да не проработи срещу нови мутации.
Ако някой ваксиниран е тръгнал по клубовете без маска, мислейки, че е безсмъртен, това си е негов проблем. Не, че неваксинираните не ходят без маски по клубове и институции. И все пак е по- добре с минимален % защита, отколкото без.

Общи условия

Активация на акаунт