Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 653
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 520
  • Terra incognita
Тук също масово се ваксинират. Може би чужденците се дърпат повече. Днес срещнахме една българка, категорично отказва да се ваксинира. С други чужденци, с които сме говорили, също отказват. Страхуват се, вярват в слухове и конспирации.

# 5 521
  • Mediterraneo
За българите спор няма. Виждам какво пускат из ФБ, последното, което ще направят, е да се ваксинират. Аз казвам, че се срещам с испанци, французи и много скандинавци, нито един не съм срещнала да не е ваксиниран. Не преувеличавам.

# 5 522
И аз нямам познати в Германия, които да не са ваксинирани.

Кюфтетата от 2лв килограма ги ядат без проблем, ваксина за ковид ги плаши. Яко, кво?!

# 5 523
И в моето  обкръжение ваксинирането е масово. Съседи, колеги, познати. Съучениците на сина ми. Роднини в САЩ, всичките до един. Но от близките ми в България, само свекърва ми се ваксинира. Не знам, направо съм в недоумение. Феномен ли е, какво?

# 5 524
  • Сан Франциско
И при нас в Калифорния не познавам нито един неваксиниран. От колегите ми из цялата страна - също. Сънародници, които са тук в САЩ и гордо пишат във форума, че няма да се ваксинират - доста са. Трагикомично е, че по писанията мога да предположа в кои щати живеят.

# 5 525
  • Terra incognita
Одеве съвсем случайно ми попадна спонсорирана статия. Антиваксърска. Не бъркайте антиваксърството с предпазливостта, нещо от сорта. Отдолу коментарите бяха потресаващи. Не мога да повярвам, че още се върти това с подписа, че всичко е на собствена отговорност.
Но и друго ми направи впечатление. Имаше няколко коментара, че близък роднина е починал от ваксина. Профилите не изглеждат тролски и имат жалейки. Разбира се няма как да се узнае истината, но честно казано и това ме стряска. Вече всичко ме стряска, развих тревожност и вече всичко ме плаши. Ужасявам се при мисълта, че скоро започва учебната година. Кога ще живеем отново нормално?

# 5 526
И при нас в Калифорния не познавам нито един неваксиниран. От колегите ми из цялата страна - също. Сънародници, които са тук в САЩ и гордо пишат във форума, че няма да се ваксинират - доста са. Трагикомично е, че по писанията мога да предположа в кои щати живеят.
Я кажи в Аризона как е общото положение, че сестра ми, зет ми и племенничката (чистокръвни българи) нямат никакво намерение да се ваксинират. Нямам понятие коя партия властва там, но въпреки че са гласували за сегашния президент и не понасяха предишния, не си сменят мнението за ваксинация. Дано да се опазят, че без момичето са на години и рискови.

# 5 527
  • София
А не пускали тук по телевизиите антиваксъри друг път. Онзи ден съвсем случайно по 7/8 спрях че видях Крум Савов и за слушах някаква госпожа обясняваше че това е пЛандемия, че този вирус не е смъртоносносен, че едва ли не само възрастни умирали. Пуснали бяха и някакъв да и контрира чрез видео връзка, но говореше човека прекалено много с факти и сигурно обърква аудиторията... Таа направете връзката сега с всичко останало в държавата което се случва...

# 5 528
  • София
При мен който се ваксинира, го направи още пролетта и началото на лятото. Оттам насетне само чисти антиваксъри са ме наобиколили. Ама от най-лошите. Ужасявам се просто, че ние сме на последно място по % ваксинирано население. От Европа и САЩ. И като им знам доводите... това само показва какъв им е капацитетът.
Последното, което ми каза един познат беше "Това не са истински ваксини. Истинските ваксини се правят от мъртъв вирус. На въпроса ми какво са тогава АЗ, Янсен и Спутник, ми заяви, че би се ваксинирал със Спутник, но Европа никога нямало да допусне тази ваксина". Отказах се да питам за логиката, щото се сещам каква е.

От друга страна, днес четох, че в Сърбия вече ще започват да слагат 3-та доза, та видях, че поставят и руската. Замислих се, че такива като него, като толкова искат Спутник, да отскочат дотам и да им бият.

# 5 529
А не пускали тук по телевизиите антиваксъри друг път. Онзи ден съвсем случайно по 7/8 спрях че видях Крум Савов и за слушах някаква госпожа обясняваше че това е пЛандемия, че този вирус не е смъртоносносен, че едва ли не само възрастни умирали. Пуснали бяха и някакъв да и контрира чрез видео връзка, но говореше човека прекалено много с факти и сигурно обърква аудиторията... Таа направете връзката сега с всичко останало в държавата което се случва...
По Славчовата телевизия само това върви. Депутат от тази партия днес каза, че е спорна обществената полза от ваксинация. Докторът беше Стоян Монев, не разбрах "експертката" коя е ?

# 5 530
  • Сан Франциско
Не са много добре в Аризона - само 46% са напълно ваксинирани. И да, политики е до голяма степен. Въпреки, че гласуваха “демократи” - щатът винаги е бил предимно републикански и затова се вдигна квичене до небето да преброяват гласовете амнайсет пъти, защото беше шокиращ резултатът от изборите. Ето карта на ваксинациите в щата - най-бледите области, с има-няма 30% ваксинирани са тези, които гласуваха за Тръмп:

# 5 531
  • София
Мой роднина с онкологично заболяване беше ходил на лекар преди две седмици заради ново оплакване и лекарят като разбрал, че е ваксиниран (още пролетта) веднага отсякъл - това е от ваксината! Ама няма обяснения, ама няма откъде знае. От ваксината и точка.

Та като се има предвид, че и лекарите са такива, какво да очакваме. Само може да стане по-лошо като се намесят и политиците и започнат да се обясняват против ваксините.

Etereia, 46% на фона на нашите 15 тук си е направо победа. Гледах ги наскоро - няма щат под 25%. Не знам дали някой го беше публикувал тук това:

# 5 532
  • София
Влизам да докладвам. 10-ма ваксинирани познати са били заедно в някакво заведение в Созопол. 5 дни след това единия се е почувствал леко неразположен - вдигнал е температура 37.6 за 2 дни. Пуснал е тест - положителен. Обадил се на другите и всички си направили тестове - 6-ма са били положителни. Никой не е проявил симптоми освен него. Той го е изкарал само с температурата за 2 дни. Вече са отрицателни. 7 са били с Пфайзер и 3 с Модерна.

# 5 533
Влизам да докладвам. 10-ма ваксинирани познати са били заедно в някакво заведение в Созопол. 5 дни след това единия се е почувствал леко неразположен - вдигнал е температура 37.6 за 2 дни. Пуснал е тест - положителен. Обадил се на другите и всички си направили тестове - 6-ма са били положителни. Никой не е проявил симптоми освен него. Той го е изкарал само с температурата за 2 дни. Вече са отрицателни. 7 са били с Пфайзер и 3 с Модерна.
А кога им е поставена втората доза?

# 5 534
  • София
Всички са ваксинирани отдавна. Още в края на пролетта.

Общи условия

Активация на акаунт