Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 057
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 985
Благодаря ви! 🌷
Изкарах кошмарна нощ след ваксината (първа игла Модерна), но вече съм добре.
Трябваше отдавна да се ваксинирам и не знам защо отлагах досега. Сестра ми и свекърва ми в момента са болни, и двете са много зле. Свекърва ми беше от хората, които смятат, че са изкарали вируса без да усетят.

# 8 986
  • в кукувиче гнездо
В петък си сложих противогрипна ваксина Ваксигрип. Сега колко време трябва да изчакам за иРНК ваксина? Някой дали е запознат. Предпочетох първо да се ваксинирам за грип, защото явно ще е мазало тая зима, а и аз не пропскам да се ваксинирам всяка есен.. Та, сега ще изчакам малко и за ковид ваксина. Чудя се няма ли най-накрая да се приеме да са слага по една доза на преболедували. И май, май клоня към Модерна, въпреки, че дава тежки реакции.

# 8 987
Официалните препоръки са за две седмици между грипната и ковидната ваксина, при мъжа ми се получи 1 седмица, нямаше проблеми.

# 8 988
Вчера се ваксинирах с Модерна и госпожата, която ми я би каза, че след втората игла ще ми даде сертификат. Да, но сега четох, че трябва след първата.
Не ми даде никакъв документ, че ми е бита васкина, не зная ни номер, ни нищо. Само попълних документ с лични данни, а тя въведе час на поставяне на ваксината.
Всичко това нормално ли е?
Ако не, моля за съвет какво да правя!

От там трябва да ти дадат картончето на което трябва да пише кога ще ти е втората доза Модерна.
А сертификата ще ти го дадат когато ти бият втората доза

# 8 989
  • Стара Загора
Кайсийке, нещо пиеш ли за кашлицата?
но се разболяха от грипа, който върлува тази година.
Има ли и такова животно сега? 🤔

Всяка година има. Разликата е, че не се споменва по новините. Симптомите са идентични с тези на пандемичния вирус.

# 8 990
  • София
В петък си сложих противогрипна ваксина Ваксигрип. Сега колко време трябва да изчакам за иРНК ваксина? Някой дали е запознат. Предпочетох първо да се ваксинирам за грип, защото явно ще е мазало тая зима, а и аз не пропскам да се ваксинирам всяка есен.. Та, сега ще изчакам малко и за ковид ваксина. Чудя се няма ли най-накрая да се приеме да са слага по една доза на преболедували. И май, май клоня към Модерна, въпреки, че дава тежки реакции.

Тук препоръките са 2 седмици, на запад няма. Една колежка от САЩ петък ми обясняваше че отива на следващия ден за бустер+ грипна в един ден.

# 8 991
  • Стара Загора

Всички нежелани реакции са описани в листовките... Не знам какво очаквате да ви кажат? Гаранция че няма да ви се отвори третото око или че аурата няма да ви потъмнее ли? Laughing
[/quote]

Нищо не очаквам. Пред мен се сложиха ваксини на хиляди лица и се нагледах на всичко. Първоначално поне хората стояха 15мин, след като им беше сложена ваксината. Имаше малък процент, на които им ставаше лошо. Стигало се е до позвъняване на 112. Но това никъде няма да го чуете и видите по ТВ. Важният момент, който масово се пропуска от лекарите по пунктовете, е да питат: какво е общото състояние на човек, има ли някакви придружаващи заболявания и какви.

# 8 992
 Първоначално поне хората стояха 15мин, след като им беше сложена ваксината. Имаше малък процент, на които им ставаше лошо. Стигало се е до позвъняване на 112. Но това никъде няма да го чуете и видите по ТВ.
А защо трябва да го виждаме и чуваме, на много хора им прилошава от притеснение и страх, след всичко което се изля за ваксините.
Аз пък изпитах някакво невероятно облекчение и настроение, след като ме боднаха.

# 8 993
На моят мъж му прилошава при всяка игла (без значение ваксина или взимане на кръв). Последно като бях с него го накараха да легне на кушетката, за да му вземат кръв Simple Smile.

# 8 994
  • София
Цитат

Всички нежелани реакции са описани в листовките... Не знам какво очаквате да ви кажат? Гаранция че няма да ви се отвори третото око или че аурата няма да ви потъмнее ли? Laughing

Нищо не очаквам. Пред мен се сложиха ваксини на хиляди лица и се нагледах на всичко. Първоначално поне хората стояха 15мин, след като им беше сложена ваксината. Имаше малък процент, на които им ставаше лошо. Стигало се е до позвъняване на 112. Но това никъде няма да го чуете и видите по ТВ. Важният момент, който масово се пропуска от лекарите по пунктовете, е да питат: какво е общото състояние на човек, има ли някакви придружаващи заболявания и какви.
[/quote]

Брей , хем сте отишла за 1 ваксина, хем хиляди лица сте видяли... Брей... Имало малък процент на които им ставало лошо, и? Онзи ден докато бях за взимане на кръв в лабораторията на едно момиче и прилоша, да сте чували по новините за нея? Мен са ме питали от до, как съм, кръвното измериха, та не съм видяла хиляди хора...  Виж аурата ми е много светла след ваксината, това мога да потвърдя Grin

# 8 995
  • София
Аз съм  с Фазер на мен сертификата веднага ми  го  дадоха,  валиден е 1 година.

# 8 996
  • София
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/kupuvat-shtadyashti-testove-za-de … te-na-1-do-4-klas

Както си мислех. Някои хора просто не искат децата им да бъдат тествани, въпреки че тестовете ще са със слюнка.
Наистина НЕ разбирам защо.
Гледам в коментарите - не са единични случаи Rolling Eyes

# 8 997
Защото не искат да им карантинират семейството. Затова е цялата работа.

# 8 998
.......

Много добре съм запозната с ИС, което е приложение към т.8. (не знам защо, но този линк не мога да го отворя, за това ще цитирам):
"Заявявам че:
......- реално като отидете никой не ви казва какви нежалани реакции могат да настъпят. Описани са в листовките на ваксините. Тук говоря за реакции, различни от болки в ръката, температуа, отпадналост и т.н. Тези са в рамките на нормалното.
Да, подписвате, че сте запознати с реакции, описани в листовките. И че ако имате различни реакции, е добре да ги сигнализирате. Ако се съберат достатъчно като количество различни, те също се вписват в листовките. Фактът, че на някой му прилошало, дали от самата инжекция, или от притеснение, няма връзка с конкретната ваксина срещу Ковид и нейните характеристики.

# 8 999
  • Монтана
Последно приеха ли да се издава сертификат, след първа доза на ваксината.

Общи условия

Активация на акаунт