Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 017
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 090
Предстои ми втора тежка нощ май. След вчерашната първа игла на Модерна бях много зле. Днес пих парацетамол и аспирин протект. И сега лежа, и ме боли пак всичко, и ми се повръща, и ми е студено, боли ме цялото тяло и имам 37,5°С температура. Снощи се чудех дали ще осъмна. Сега съм спокойна, защото мъжът ми (още в началото се ваксинира) каза, че това значи, че ваксината действа.
Представи си сега истинският Ковид и това неразположение го умножи х 100. Разбра ли сега защо хората умират ? Поздравления за ваксината.

С цялото ми уважение към Вас и към учените и ваксините мисля, че не е задължително да има точно същите неразположения, ако се беше заразила, нито пък да бъдат умножени точно по 100.
Колкото хора са, толкова и реакции и симптоми.

# 9 091
Предстои ми втора тежка нощ май. След вчерашната първа игла на Модерна бях много зле. Днес пих парацетамол и аспирин протект. И сега лежа, и ме боли пак всичко, и ми се повръща, и ми е студено, боли ме цялото тяло и имам 37,5°С температура. Снощи се чудех дали ще осъмна. Сега съм спокойна, защото мъжът ми (още в началото се ваксинира) каза, че това значи, че ваксината действа.
Представи си сега истинският Ковид и това неразположение го умножи х 100. Разбра ли сега защо хората умират ? Поздравления за ваксината.

С цялото ми уважение към Вас и към учените и ваксините мисля, че не е задължително да има точно същите неразположения, ако се беше заразила, нито пък да бъдат умножени точно по 100.
Колкото хора са, толкова и реакции и симптоми.
Съгласна съм. Всеки кара различно вируса - някои по-леко, други по-тежко. Много е индивидуално и не бива да се правят такива заключения.

# 9 092
  • София
Извинявам се, ако някой знае, питах и в другата тема - приятел е преболедувал ковид през април, с карантина и официален PCR тест...няма сертификат в системата, в  РЗИ София не вдига никой, моля за имейл, на който може да се пише, за да се издаде сертификат.

# 9 093
Извинявам се, ако някой знае, питах и в другата тема - приятел е преболедувал ковид през април, с карантина и официален PCR тест...няма сертификат в системата, в  РЗИ София не вдига никой, моля за имейл, на който може да се пише, за да се издаде сертификат.
director@srzi.bg рзи софия

# 9 094
  • София
Пробвай на някой от e-mail-ите в този сайт. Дано стане !

https://rzi-sfo.bg/en/%D1%80%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D0%BE/%D0%BA%D0% … 0%BA%D1%82%D0%B8/

# 9 095
=== в  РЗИ София не вдига никой ===
Как да вдигат, като там е лудница.
Записват доброволци да помагат за
обработка на данни. Системата колабира
и то защото спаха цяло лято и сега се
юрнаха да се боцкат и сертифицират.

# 9 096
Сега съобщиха, че официално са одобрили Модерна за трета доза при лица над 18г.

# 9 097
  • София
А дали в тази връзка я разрешиха да се поставя вместо втора доза АЗ или само Пфайзер може?

# 9 098
  • София
Да, интересно как този път у нас бяха взели решение преди становището на ЕМА и си я слагаха вече като 3та.
Да кажа, че в неделя във ВМА беше доста спокойно особено в началото на раб им време - имаше 10ина човека, а едновременно ваксинираха на 4 или 5 стола. Нямаха обаче човек на компютъра, който при първата доза веднага вкарваше данните. Съответно въобще не останахме да чакаме пред зала 7 за сертификат. Вчера им писах сутринта, още няма отговор. На някой скоро да са пращали сертификат по мейл? Преди се пишеше в темата, че уж бързо отговарят.

Mößbauer-Effekt, и моят вдигна 38,1. През деня свали, втората вечер пак почти 38, но не искаше втори парацетамол. Днес спи повече. Дано е само това.

# 9 099
А какво мислите за ефективността на Астра Зенека ? Познавате ли хора ваксинирани с нея, но заразени или боледували в последствие ?

100 милиона дози във Великобритания към момента. Да, ефективна е.

# 9 100
  • София
Две колежки боледуваха след Астра Зенека.
Едната е с втора доза през май, другата - март.

# 9 101
  • София

Леко ли го изкараха ?

# 9 102
  • Сф

Леко ли го изкараха ?
Аз го карам леко, без температура и най- вече липса на обоняние , с Пфайзер съм от август, а мм не се зарази изобщо.

# 9 103
  • Бургас
синът ми- 19г. и баща ми -72г. боледуваха след първа доза АЗ - супер леко мина

# 9 104
Мед. сестрите ли ви казват да пиете аспирин протект или на своя глава?

Интересно ми е, защото на мен никой нищо не ми е казвал...

На своя глава го пих. Четох, че предпазва от поява на тромби, които било възможно да се появят вследствие от ваксината. Иначе и на мен нищо не ми каза сестрата. Боцна ме и ме прати да си ходя.

Общи условия

Активация на акаунт