Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 170
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 300
http://onovini.eu/2021/10/%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%80%D0%BE%D … bT2uHIGiWLF7lsV2M  Дали трябва да си изследвам антитела  и тогава да поставя втората си доза на Файзер?

# 9 301
  • Варна
Оф, дано по-скоро решат И този проблем! На фона на масовото нежелание за ваксиниране поне да облекчат предписанията спрямо тези, които са преболедували и ако не друго да разрешат официално да е достатъчна и само една доза... Но много ме съмнява, изобщо не сме на дневен ред.

# 9 302
Колко време след поставянето на първата игла от Pfizer следва да бъде получен зеленият сертификат, който е с валидност 1 месец?
Бяха казали два дни след ваксинацията сертификатът става валиден уж. Може и да е веднага, не знам някъде да е коментирано това.

По съвет на една дама от форума ANNA GERO , за което и благодаря. Изпратих имейл до РЗИ , за да ми изпратят НРН код . В рамките на 1час ми изпратиха кода , влезнах в his.bg и си изтеглих временният сертификат , до втора игла.
А на кой мейл се свързахте с РЗИ? Гледам в сайта им но не мога да се ориентирам. Има няколко различни мейла.

# 9 303
ШЕСТ месеца, не два Simple Smile Рано е.
Рано е според официалните предписания, но не и според чисто научните. В щатите масово се бодат с доза mRNA всички с една доза JJ тъй като от клиничните проучвания излиза, че само една доза не дава достатъчно защита специално за делта варианта.

# 9 304
  • Асеновград
Колко време след поставянето на първата игла от Pfizer следва да бъде получен зеленият сертификат, който е с валидност 1 месец?
Бяха казали два дни след ваксинацията сертификатът става валиден уж. Може и да е веднага, не знам някъде да е коментирано това.

По съвет на една дама от форума ANNA GERO , за което и благодаря. Изпратих имейл до РЗИ , за да ми изпратят НРН код . В рамките на 1час ми изпратиха кода , влезнах в his.bg и си изтеглих временният сертификат , до втора игла.
А на кой мейл се свързахте с РЗИ? Гледам в сайта им но не мога да се ориентирам. Има няколко различни мейла.

Написах РЗИ Пловдив , защото съм от Асеновград  и изпратих мейла . Напишете в интернет РЗИ от който град сте , и все ще има в контакти , някакъв имейл.

# 9 305
Оф, дано по-скоро решат И този проблем! На фона на масовото нежелание за ваксиниране поне да облекчат предписанията спрямо тези, които са преболедували и ако не друго да разрешат официално да е достатъчна и само една доза... Но много ме съмнява, изобщо не сме на дневен ред.
Те пак няма да се ваксинират. Само се хвалят един пред друг колко антитела имат след повече от 6 месеца, без да им идва на ум малко да попрочетат относно що е това антитела и като ги има значи ли обезателно че си предпазен от Ковид.

# 9 306
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
....."В деветия епизод на подкаста на БНР "COVID Ваксините" гостуват изтъкнати имунолози и фармаколози.

Те разказват кои вируси са изцяло заличени посредством ваксините и кои остават да се появяват в ендемични райони. По думите им желязна ваксинационна кампания ще спомогне за по-слабото разпространение и за намаляване на честотата на мутациите на вирусите."....

# 9 307
Малко фейсбук хумор 😄

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 18:02 от Lemy

# 9 308
  • Варна
Не знам, аз щях да се ваксинирам по-рано, ако бяха приели и тук за боледували да е достатъчна една доза. Заради настояването да са две отлагах и се чудех. В крайна сметка сложих една, но сигурно има хора, които на една биха се навили, но на две не и понеже с една очевидно не са "редовни" според протокола си карат изобщо без нито една.

# 9 309
Не знам, аз щях да се ваксинирам по-рано, ако бяха приели и тук за боледували да е достатъчна една доза. Заради настояването да са две отлагах и се чудех. В крайна сметка сложих една, но сигурно има хора, които на една биха се навили, но на две не и понеже с една очевидно не са "редовни" според протокола си карат изобщо без нито една.
Аз си мисля, че още няколко години ще го борим това чудо, докато ние(човечеството) го тръшнем или то нас. Аз съм се нагласила, че ще има още доста реваксинации, докато тоя тъп вирус се променя и в крайна сметка или ще се превърне в нещо приемливо, или - в чудовище. Пълен лаик съм, но се съмнявам, че в обозримо бъдеще ще бъде открито "вълшебното хапче".

# 9 310
Аз пък като гледам как боледува съвременна осъзната Европа ми става жалко за нас и ми идва да емигрирам. Хората си боледуват от ковид, нищо че са ваксинирани, но не се стряскат, карат го леко, тез ьдето го карат тежко, не са много , натоварване в болниците няма, не мрат като нас, спазват си мерките на обществени места да са с маски. От серфитикати няма нужда, те са  80-90% ваксинирани....А ние измислихме нов сценарий за пандемия. А хем имахме избор за ваксини. Хората в Европа нямаха такъв, каквото има - такова, Със смс, по списък, в халетата.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 23:35 от _re_ge

# 9 311
Те пак няма да се ваксинират. Само се хвалят един пред друг колко антитела имат след повече от 6 месеца, без да им идва на ум малко да попрочетат относно що е това антитела и като ги има значи ли обезателно че си предпазен от Ковид.
добре. А защо 6 м.пазят след преболедуване, а след това - не(уж)? Някой разбра ли? Ако приемем, че антителата не пазят, би трябвало и 6 м.да не?

# 9 312
В Щатите съм - не са ми казали да чакам 6м. Казаха ми до 3, че и по-рано когато се чувствам добре да се ваксинирам. Никой не ме мпраща да изследвам антитела и так каквото се изследва.

# 9 313
Те тия тестове за антитела тук тръгнаха като още едно средство за мерене на ....... каквото се сетите. И естествено лабораториите харесват това, сега им се е паднало да печелят. Ама то като тръгне тълпата, няма спиране, колкото и да обясняват специалистите, че няма никаква файда от тези тестове.

# 9 314
До колко време мога да очаквам реакция евентуално? 🤔

Пий преди лягане профилактично нещо с парацетамол – Ефералган, Тайлол хот или др. – и може да не я дочакаш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт