Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 295
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 435
Аз ще си сложа със сигурност, но ще гледам да няма опашки. Че то хем на открито трябва да се чака, хем времето вече се разваля.....само настинка ми липсваше на опашката за ваксини.

# 9 436
  • София
Минаха повече от 48 часа след първата ми доза от Модерна - болката в ръката вчера бе доста по-силна, но днес отшумява. Продължавам да се чувствам отпаднала, имам леко главоболие, но това което всъщност леко ме притеснява е, че продължавам да усещам леки пробождания в гърдите и по-точно отляво ... в зоната на гърдата и подмишницата. Ваксината ми бе поставена на лявата ръка, не знам дали това има значение, може би е муксулна болка. Някой друг с подобни оплаквания?
Като се замисля може и да е от лимфния възел който реагира на ваксината.

Здравей, вчера се ваксинирах с Файзер, първа доза, и имах лека болка в ръката (и при мен е лявата), чувствах умора, даже имах 37 градуса вечерта, и при мен имаше леки пробождания отляво и все едно задух, но днес нямам нито температура, нито пробождания, само умората и леката болка в ръката останаха. Пиши как си после, дано да мине бързо

# 9 437
  • SF
Днес пред мола в Южния парк имаше дълга опашка за ваксини. Не знам дали е било така през целия ден, но по обяд хората чинно си чакаха за ваксинация. Има някакво раздвижване.

# 9 438
Kissing Heart

Някой ще слага ли на деца 5-12 години, ако се одобри Файзер и в Европа?
Аз чакам за възрастта 0-4 год., за да ваксинирам бебчо. Много ли съм луда? Simple Smile

# 9 439
  • София
Сутринта се ваксинирах с Модерна, във ВМА София. Опашката беше респектираща, но всичко приключи за 10-15 минути, много добра организация. За сега болка в убодената ръка и опит за алергична реакция (имам предразположение), която премина . Казаха 3 дни да пия противоалергични.

# 9 440
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Здравейте!Имам въпрос относно това ,ако в семейството има хремав ,това предпоставка ли е за отлагане на втора доза?

Не, не мисля, че е предпоставка

Louren, почти със сигурност е от лимфния възел

# 9 441
  • Пловдив
.

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 11:43 от *Бенджи*

# 9 442
Я помисли и пак попитай. Каква е ролята на ваксината Янсен във въпроса?

# 9 443
Може да е тъп въпросът ми, но да попитам все пак, че се притеснявам. Приятели днес са се ваксинирали с Янсен, утре ще сме цял ден заедно. Дали е безопасно за мен, не съм ваксинирана и не съм карала ковид със симптоми, но съм се срещала с вируса?
Въпреки, че е векторна ваксина, не мисля , че има риск за вас

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 23:35 от Eli Zdravkova 615285

# 9 444
Ами явно и Бенджи е чувала, че ваксинираните в началото са опасни и заразни... докато чипа започне да излъчва Simple Smile.
Споко, момиче, от ваксината нИмой се заразиш!

# 9 445
Ваксинираните не са заразно болни.Ваксиниран не може да предаде Ковид.Специално се интересувах по този въпрос преди да си бия ваксина.Все едно детето ми да ме зарази с шарка след като са му било ваксина против морбили.Няма такава опасност.

# 9 446
А според голямо изследване в щатите с милиони участници ваксинираните срещу ковид умират значително по-малко от неваксинираните от всякакви болести. Тук отново води с резултат групата ваксинирани с Модерна.

# 9 447
  • София
louren, и аз имах такива пробождания в тази област няколко дни. С Модерна съм, поставена в лявата ръка.

# 9 448
Може да е тъп въпросът ми, но да попитам все пак, че се притеснявам. Приятели днес са се ваксинирали с Янсен, утре ще сме цял ден заедно. Дали е безопасно за мен, не съм ваксинирана и не съм карала ковид със симптоми, но съм се срещала с вируса?
Предлагам модератор да закове  отговора на този въпрос отгоре. Мисля че в момента НЕ Е от кой знае какво значение кой с какво се е ваксинирал. А този въпрос е задаван почти на всяка страница...

# 9 449
  • Варна
На мен ми е смешен този въпрос. Аз на мястото на ваксинираните бих се притеснявала пък от среща с неваксинирани Stuck Out Tongue Winking Eye

Като се сетя колко се пазих след първа и след втора доза. Избягвах излишни ходения по обществени места, за срещи пък да не говорим Simple Smile))
Чак на 21-ия ден след втората доза се осмелих да отида на фризьор и козметик.

Никак не исках да хвана вируса между двете дози, докато още нямам изграден имунитет. А и понеже антитела се появяват 14 дни след втората доза, обяснимо е защо изчаквах с "хойканетата".

Общи условия

Активация на акаунт