Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 246
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 585
Здравейте!
И аз имам позната, която забременя два-три месеца след ваксината, на 44 г. Втора бременност, първото ѝ дете е на около 25, не знам дали са правили опити.
И да кажа, че само допреди седмица бях върл противник на ваксините. Не съм вярвала изобщо, че коренно ще си променя мнението, но изчетох цялата тема тук, четох и други материали, говорих дълго с дъщеря ми, която отдавна ми казва, че трябва да се ваксинирам и взех решение да го направя. При следващото излизане смятам да стане. Споделих с ММ, той се опитва да ме разубеди, първо, защото преболедувахме през август, аз супер леко, второ, защото в момента съм безработна, той е пенсионер и водим много затворен живот, особено откакто стана студено. Но аз просто чувствам, че е дошло времето да го направя. Той смята да изчака засега. Разбрах, че и наши приятели са се ваксинирали миналата седмица, и двамата са с един куп заболявания и много рискови.
Майка ми беше на подобно мнение, дори изпадна в шок, когато й казах че съм се ваксинирала лятото. Онзи ден се ваксинира  тя и въобще не съжалява. В сегашната обстановка това е правилният избор. Видя се че "конспирацията" не е пълна, вирус има и ваксините действат.

# 9 586
  • Варна
Няма как да бъде казано по-точно и когато тая простотия излиза от устата на лекари с огромно влияние стигаме до днешния момент.
Факт е,че медиите преиграват грозно. 12% положителни тестове/горе долу толкова са от месец/ обаче едни хиляди валят,драма в болниците и край. Ами 12% са си 12% и на 20 и на 50 хиляди теста. Драма не би следвало да има.

# 9 587
  • София
Драмата идва едва когато ти или детето ти не можете да постъпите в болница. Драмата на другите не съществува (в главата на човек без емпатия).

# 9 588
  • Швейцария
Не знам какво преиграват лекарите, но аз познавам такива, които работят в Ковид отделения. Вече 2 години са на ръба на възможностите си. А в Швейцария никога не сме имали 310 починали на ден, въпреки че сме 9 000 000 население. За 5 починали вече се вдига аларма и се налагат мерки, за да не се задъхват болниците. Но да, липсата на емпатия в някои мои сънародници и мен ме шокира. Излезли и нахлули в мола без маски...и крещят свобода на избора, а хората умират. Така е, докато не му хакнат на него респиратора, българинът не се интересува. Само че, както вървят нещата, може и да не стигнеш до респиратор, понеже няма места в болниците.

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 09:11 от JennyBG

# 9 589
Момичета, здравейте!
Втора доза Пфайзер ми се пада на 13.11., възможно ли е да я издърпам един ден по - рано - на 12.11?

# 9 590
Драмата е, че българинът е с много ниска здравна култура и хронично болен от млад. Драмата е в липсата на кадри и условия за адекватно лечение. Ние сме опасни за себе си, не толкова вируса.

# 9 591
  • Варна
Кретените заслужават да ги натирят в ковид отделенията без маски и тогава пак да плямпат за свободния избор, но няма да се случи.

# 9 592
Аз съм впечатлена от Дама от морето, малки са хората, които биха си признали, че са били против ваксините, но са си сменили мнението. Повечето са склонни да умрат, но да не се ваксинират.

А драмата не е драма, докато не е в твоята колибка. Мой близък е на кислорид в болница, ваксиниран, естествено това не е драма за никой друг освен за нас, защо обществото да мисли за по-уязвимите...Честно казано липсата на емпатия у българина не ме изненадва, но липсата на чувство за самосъхранение ме потриса.

# 9 593
Момичета, здравейте!
Втора доза Пфайзер ми се пада на 13.11., възможно ли е да я издърпам един ден по - рано - на 12.11?
Пожелателно е да увеличииш , а не да намалиш времето между две дози- подробности с четене малко назад в темата🙂

# 9 594
Здравейте. И аз реших най- накрая да се ваксинирам. Прекарах го ноември миналата година сравнително леко. Никога не съм била антиваксър, но признавам, че новините за тромбози и т. н ми повлияха. Вече съм решила, ще се ваксинирам, но предпочитам с Модерна. Понеже съм с малко дете вкъщи в момента (болен беше), предпочитам някъде наблизо. Та, има ли някъде в Пловдив, в кв. Южен, изнесени пунктове?
Ако отида в Пълмед в 8 сутринта, дали ще има много хора? Бързо ли става?

# 9 595
  • София
Дама от морето, поздравления! Нормално е мнението да се промени - и вирусът и ваксините са нещо, за което все още се набира информация и както мненията на специалистите се променят, така и мненията на хората. Simple Smile

Хубавото е, че в момента ваксините срещу Ковид са най-следеното нещо в света от специалистите, има най-голям брой едновременни "потребители", информацията се обновява непрекъснато, вече мина и почти година откакто се поставят, така че и страничните ефекти се знаят и реално рискът е в пъти по-малък.

Аз приемам ваксината като колана за безопасност в колите - да, не те защитава на 100% при инцидент, но вдига значително шансовете ти да оцелееш.

Иначе се чудя, при положение, че всички знаят какво ни е здравеопазването, как някой предпочита да не се ваксинира, а недай си Боже, да попадне в болница. За моята роднина, която почина, викаха линейка три пъти - първият път се водеше само контактна, та линейката пристигна след 4 часа, вторият път не била достатъчно зле - докато пристигне линейка сатурацията се оправила и не я взеха в болница. Третият път лекарката се запънала, че трябва да я приемат и се почнало обикаляне по болници - докато стигнат до едната, леглата свършили и т.н. Докато я приемат вече е била с толкова ниска сатурация, че, честно казано, и да беше оцеляла, не вярвам, че нямаше да има тежки поражения на мозъка. А това беше средата на септември, когато болниците още не бяха толкова натоварени!

# 9 596
Момичета, здравейте!
Пожелателно е да увеличииш , а не да намалиш времето между две дози- подробности с четене малко назад в темата🙂
В сегашната ситуация редно ли е да се удължава периода?Не е ли по-добре да се слага на време втората ваксина ,за да се изгражда по-бързо защита?
Питам понеже аз бях в подобна ситуация и се допитах до няколко медицински лица.Всички ми отговаряха да не отлагам ,а да я слагам .И аз ценях всеки ден изминал от ваксината като шанс за изграждане на защита.
Ако беше лятото и аз бих изчакала да минат 40дни между двете дози,но в сегашната ситуация едва си дочаках деня за да сложа втора ,че да си отдъхна след две седмици.Просто в момента положението е такова,че буквално минаваме между капките.
А не вярвах ,че ше успея да сложа и втора доза.Тъкмо сложих първа началото на октомври пламнахме.
Сега съм потресена как познати без ваксини,без да са го изкарали си ходят навсякъде,а ние и близки с ваксини си седим в нас и се пазим.Това нормално ли е?Ето това е манталитета ни.Нямам търпение поне да излязат лекарствата за Ковид.

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 10:04 от Gloria_18

# 9 597
Момичета, здравейте!
По- добре я направи на 15.11. Минималния интервал е 21 дни между дозите,  който може да е и по голям ако в момента си с настинка, контактна или с някакво друго неразположение.

# 9 598
  • в кукувиче гнездо
Така и аз с дата за ваксина - във вторник на 9 ноември ще си сложа първа доза на Пфайзер. Не мога да пропусна тоя коктейл с наночастици. Мислех да изчакам да ми паднат антителата, но реших, че е глупаво от моя страна и вчера си запазих час.

# 9 599
  • Бургас
Да ви кажа най-смели са ваксинираните, видях с очите си колко смело нахлуват в магазини с  изтапанени маски под носове и брадички и самочувствие на недосегаеми.Видях ги и лятото колко са смели.Изобщо не мисля, че неваксинираните са безотговорни, даже напротив.

Общи условия

Активация на акаунт