Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 941 962
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 16 785
Не, няма. Антителата нямат значение, в случая даже не са и "много".

# 16 786
  • Швейцария
1 месец след  боледуване са препоръките. Антителата нямат никакво значение.

# 16 787
Здравейте! Има ли рискове ако човек сега се ваксинира с 1ва доза при условие, че преди 2 месеца е боледувал от Ковид и има наличие на много антитела - над 1400  BAU? Нямал е почти никакви симптоми. Може ли да се получи прекалено натоварване на имунната система? Според мен трябва малко да се изчака.

Не знам за пренатоварване на имунната система, не съм специалист, но по логичен път ми звучи като да можете да изчакате Simple Smile

# 16 788
  • София
Няма никаква нужда да чака. Меренето на антитела е излишно харчене на пари и не показва абсолютно нищо освен едни цифри.

# 16 789
Има вече ваксини за деца от 6 м до 5 г. в България, ако някой го вълнува.

# 16 790
  • Бургас
Здравейте,

Днес на обяд ме ваксинираха с Янсен (1ва ваксина ми е) и преди няколко часа усетих, че вдигам температура. Първо беше 37.2, после 38.4, а сега 38.9. Да взимам ли някакви мерки?

# 16 791
Може да пиете парацетамол, за да се почувствате по-добре.
Или нещо, с което ефективно сваляте температура.

# 16 792
  • Бургас
Може да пиете парацетамол, за да се почувствате по-добре.
Или нещо, с което ефективно сваляте температура.

Благодаря, температурата спадна след 2 ибупрофена. Но започна сърцебиене Sad Не знам какво да правя. Живея сам

# 16 793
  • SF
Днес ще премине. Отивайте на работа.

# 16 794
Да се успокоите Simple Smile Янсен е подобна на АЗ и може да дава по-силни странични ефекти, но до 2-3 дни ще сте ок.

# 16 795
  • Бургас
Днес ще премине. Отивайте на работа.

Да се успокоите Simple Smile Янсен е подобна на АЗ и може да дава по-силни странични ефекти, но до 2-3 дни ще сте ок.

След 2-3 часа премина. Пих айрян, чай от мента, ядох няколко скилидки чесън и интересното е, че когато бях прав не се усещаше сърцебиенето. Най-много го усещах когато бях легнал, и не чак толкова когато бях седнал. Кофтито за мен е, че сестрата дето ми би ваксината не каза абсолютно нищо за възможни странични ефекти, а я питах.

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 09:04 от ВсеТая

# 16 796
  • SF
Вие не бяхте ли подготвен, че ще има такива? Доста се изписа и сподели за странични ефекти. Те варират от "нищо ми нямаше" до "щях да умра, ти казвам!"

# 16 797
Къде я намерите тази Янсен? Не знаех, че някой си слага такава. Те я търсеха, когато се изискваха сертификати.

# 16 798
  • Бургас
Вие не бяхте ли подготвен, че ще има такива? Доста се изписа и сподели за странични ефекти. Те варират от "нищо ми нямаше" до "щях да умра, ти казвам!"

Ами чух за повишена температура, но не и продължително сърцебиене

Къде я намерите тази Янсен? Не знаех, че някой си слага такава. Те я търсеха, когато се изискваха сертификати.

В Бургас, мед.център Николай Чудотворец. окръжна болница. Другият избор в града е Пфайзер в Ел Масри.

# 16 799

странно, ама около 15, дори 20% от слаганите дневно мижав брой ваксини, са точно Янсен, и аз се чудя, но това са фактите

Общи условия

Активация на акаунт