Проблеми със съпруга ми

• 11 884
  • 163
  •   1
Отговори
# 15
Мъжът ти и майка му са си намерили Снаха, трябва им само Татул. 😢
Аз не разбирам, как е възможно в 21 век хората да се държат като в 19! Не разбирам, какво е това падение, това оскотяване и как е възможно едно семейство да се държи така, все едно са някакви неандерталци. Много, много ми е жал за теб.

# 16
  • София
Спираш да ходиш да сееш и да копаеш и си седиш вкъщи да си гледаш детето.
Като вземе да ти мрънка за пари му кажи - спокойно, още някой месец и ще ти се махна от главата с намигане.
На свека не е нужно да угаждаш, просто ѝ казваш, че ако чуеш да те обижда или подкопава пред децата, ще я отровиш с живак без да разбере.

# 17
tn_3881, този частен бизнес, с който се занимаваш, не носи ли доходи? И нещо важно: легален ли е, т. е. има ли регистрирана фирма, и на чие име е тя?
Разбира се, че носи някакви доходи, но не носи, толкова колкото те очакват.  А и покрай тази пандемия пазарът се е свил. Иначе аз съм управител на фирмата и напълно легален е бизнесът. Всичко бих им оставила, просто искам да си взема децата и да се махна.
Ааа, чакай, значи не си без никакви доходи! И не бързай чак всичко да им оставяш, деца имаш да гледаш! А ако сериозно поговориш с родители, брат, сестра, или някой друг близък, наистина ли никой няма да застане до теб? Може би до момента изобщо не са наясно колко зле се чувстваш?
Наистина няма кой да застане до мен. Моите родители отдавна единственото, което ги интересува е техният си живот. Аз живеех с баба ми и дядо ми. Те ме отгледаха. Но баба ми почина. Това беше човекът,  който беше до мен. Нямам братя и сестри.Нямам любовник.
 Аз и децата сме.

# 18
Лошото е, че малкото детенце е много мъничко, а в малко градче едва ли има ясла, за да го остави авторката и да си търси работа. А да тръгне да се изнася с две малки деца и без никаква подкрепа и заделени пари никак няма да е лесно за жена, която никога не е живяла сама.
Полза от разговори също едва ли ще има, такива хора не  се променят. Според мен варианта е пълен игнор на мърморенията сега, скътване на по малко пари, за да има за депозит за квартира, търсене на работа и търсене на някой, на когото авторката да се опре на първо време. Приятелка, приятел, просто близък човек. Под приятел нямам предвид нов принц, щото шанса да е като стария е голям.
После, когато се почувства сигурна в себе си си хваща децата и сакчето и се маха. Но трябва да е в момент, когато може да се справя сама, защото най-лошият вариант е прибиране с наведена глава пак при тия поради някаква причина. И за всичко трябва да се разсъждава прагматично и без емоции, защото е ясно че заради децата, дори при развод няма как напълно да се прекъснат отношенията.

# 19
Спираш да ходиш да сееш и да копаеш и си седиш вкъщи да си гледаш детето.
Като вземе да ти мрънка за пари му кажи - спокойно, още някой месец и ще ти се махна от главата с намигане.
И също можеш да му кажеш мило: да не седиш следващият месец без заплата…
Все пак, нали ти си управител на фирмата.
А защо ти си управител, каква е причината тези селяндури да ти направят фирма? Трябва да има причина.

# 20
Проблема ти не е с мъжа ти, а със свекървата. Думите да не работиш са негови, а че не изкарваш пари нейни, нищо, че той ти ги казва.
Ако харесваш семейството си, го отдели от свекървата. По-тежко ще е, от колкото да си събереш багажа, но ако си заслужава...

# 21
  • Сф
Пусни детето на ясла, намери си по- добре платена работа и тогава тръгвай. съвсем на никой ли не можеш да разчиташ в началото? Така или иначе  второто  е много малко, то са боледувания, чудеса..Е ми изчакай и дотогава запиши някакъв курс, вместо да копаеш, да имаш умения.Контактувай с хора, не се знае откъде ще изскочи шанс. Тия ранни бракове...ами утре ако му влезе муха да те гони, като гледам държанието им, какво ще правиш? Подготвяй план за действие, а дотогава не им обръщай хич внимание, че като гледам и да им угодиш се тормозиш.Недей.

# 22
И да се оплаквам, знам, че няма кой да ми помогне, ако не си помогна сама. Благодаря на всички  хора, които ми писаха. Но по скоро искам съвет. Ако се преместя в София как стои въпросът с детските градини и училищата? Имам ли по-голям шанс да се класираме за детска градина ако си самотен родител?

# 23
Не си, в акта за раждане има баща очевидно. Оттам точка нямаш.

Кхм. Няма да питам защо взе първия мъж.
А защо роди второ дете? Още не знаеше, че е калпав?

# 24
  • София
В София без помощ ще ти е брутално трудно с две деца.
Поговори с вашите, защо ги отписваш от картинката?

# 25
  • Варна
Ти не си самотен родител. А в София май положението с ясли и градини е трагично.

# 26
Не си, в акта за раждане има баща очевидно. Оттам точка нямаш.

Кхм. Няма да питам защо взе първия мъж.
А защо роди второ дете? Още не знаеше, че е калпав?
Надявах се, че ще се промени.  Да, знам била съм наивна, глупава, но винаги съм искала  да имам семейство, защото аз съм нямала такова. Сгрешила  съм, но не мога да променя нищо. Затова трябва да продължа напред.

# 27
  • София
В София е много трудно с яслите и градините.

# 28
ходя на село да работя заедно със съпруга ми и свекървата. Имаме си и частен бизнес и там правя всичко...

Гледам си и сама децата. Никой не ми е помагал или гледал децата, сама си правя всичко...
От цитираното тръгва всичко. Поела си чужди отговорности, които не се изразяват в пари. За бизнеса как да е, но защо децата гледаш сама? И сама си усетила, че губиш авторитет.

Единият вариант е - зарязваш всичко и започваш нов живот сама с децата.
Вторият - изправяш се, защитаваш се с аргументи, спираш да помагаш на свекървата, а през това време си действаш по бизнеса и спираш да поемаш ролята на двама родители, мъжът ти да си върши половината, образно казано, задължения по децата. Но за това се иска самочувствие, смелост и време.

Не разбрах доходите на мъжа ти от какво са?

П.П. Не е толкова трудно с градините в София, освен ако не се "биеш" за "елитните".

# 29
И да се оплаквам, знам, че няма кой да ми помогне, ако не си помогна сама. Благодаря на всички  хора, които ми писаха. Но по скоро искам съвет. Ако се преместя в София как стои въпросът с детските градини и училищата? Имам ли по-голям шанс да се класираме за детска градина ако си самотен родител?
София не е място за теб. Няма места  в ДГ, само за първия месец ще ти трябват минимум 3000 лв. Ако си намериш наем за 500 лева имаш депозит , наем , комисионна 1250 лв общо. Транспорт трябва да предвидиш , частна ДГ е 400+ лева за едното дете само, имаш режийни и отделно храна. За мен не е вариант в твоето положение

Общи условия

Активация на акаунт