До късно на работа...

• 8 790
  • 139
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ама, за какво са му пари при жива жена hahaha

# 76
Представям си след работа човекът отива, пазарува на някой карантиниран приятел, носи му, връща се. Отишли три часа. Например.
Не иска да каже, че ходи да носи на болен от ковид, ако вкъщи са паники.
Ето ви хипотеза, ако явлението е отскоро.

# 77
  • София
Какви хипотези, нали са си толкова близки, колкото ние не можем да си представим.
И накрая - къде е батьо Joy

# 78
Аз затова съм против съжителство, съседство, дори съгражданство със свекъри, тъстове, снахи, зетьове и там другите.
По този начин човек няма личен живот с извинение не може да пръдне на спокойствие.
Говоря от личен опит, може и аз да съм проблемна, но стигнах до развод, защото родата на мъжа се бъркаше във всичко и беше на една врата разстояние, след това се скарах с моята рода, защото за тях термин като личен живот няма.
Въобще балканския манталитет всеки да си вре носа в чуждата паница не ми е по вкуса.

Към авторката, недей да питаш брат си, защото ще излезе така, че снаха ти се е оплакала от него и може да ги вкараш в ненужни проблеми.
Ако снаха ви се оплаква, просто я посъветвай да бъде директна и да говори със съпруга си.
В подобни семейни проблеми, никога не заемай страна, защото накрая ти ще излезеш виновна и ще се вкараш в ненужни филми.
Рано или късно всичко ще стане ясно.
Ако брат ти иска да си развали семейството, повярвай ми, никой не може да го спре.

# 79
И ако има любовница какво? Негова и на жена му работа.

# 80
  • София
И ако има любовница какво? Негова и на жена му работа.
И на родата, може и добронамерените съседи да се включат... Загриженост да има.

# 81
Авторке, звучиш ми по-притеснена от жена му. Какъв е този факир, Дейвид Копърфилд ли е, че така се измъква всеки път като се засегне темата. Аз не мога да разбера как три жени не сте способни да го притиснете в ъгъла и да го разпитате къде ходи? Уж сте си близки, не се делите, пък него го няма по цял ден и нощ, а вие не знаете къде е..

# 82
Авторке, вие с майка ти нямате полезен ход и нищо не можете да направите за момента. Независимо колко близка се чувстваш със снаха си, това да се опиташ да й помогнеш (или на брат си) в случая  само ще доведе до допълнително напрежение и проблеми между всички. Явно тя си се оплаква и сигурно очаква да я подкрепите някак, но тук не става дума за някоя приятелка с мъж, който никакъв не ви е. По-добре си мълчете, единственият сравнително безопасен съвет, който можете да й дадете е да говори тя с него. Но внимавайте да не я нахъсвате допълнително и да се вайкате с нея, не подхранвайте драмата по никакъв начин. Аз лично не бих повдигала въпросът въобще. Вече ако сподели, че я тревожи нещо различно - ако мисли, че се е замесил с лоши хора, хазарт, наркотици или подобни изпълнения, тогава според мен може да се опитате да разберете подробности. Любовниците обаче са лични отношения и там не е редно да се месите изобщо, дори да мислите, че е за добро.

# 83
  • here and now
Обзалагам се, че на авторката и семейството и изобщо не им пука нито за брата, нито за снахата. За тях е важно какво ще кажат хората ..."Втора жена не можА да го изтрае сина(брата) на ....."

# 84
Здравейте Соня,

тук доста хора са Ви отговорили. Някои открито Ви се подиграват, други обаче Ви дават доста правилни по моему съвети. Реших и аз да напиша какво мисля.
Първо, аз съм работила в държавната администрация и то на няколко места и почти никога, ама никога не съм била от тези служители, които са си тръгвали в 17.30 ч. Напротив, в повечето случаи съм работила до 22.00 ч. и дори до по-късно, имала съм случаи, в които се е налагало да ходя и през уикендите и те не са били епизодични, като включим и командировките трябва да излезе, че съм имала някъде към поне трима любовника... Много мои колеги също са имали задължения, които не са им позволявали да си тръгнат в заветния за типичния чиновник край на работното време - 17.30 ч. Така че хората, които не са имали сериозни позиции си мислят, че всички в държавната администрация са просто едни обикновени чиновници и като стане 17.30 ч. се "юрват и вкупом през глава под строй" си тръгват от работа, но определено не е така. Зависи от длъжността и отговорностите на брат Ви - колкото по-високо в йерархията, толкова повече ангажименти.  Може и да има спешен проект, може да има неприятности с прекия шеф, може да има изоставане в някоя задача и т.н., и т.н., т.е. не е задължително брат Ви да има любовница, а просто може да има работа.
Второ, имам щастието да познавам четири приятелски семейства с по 3 деца. Ами всичките мъже от тях (пък и жените, майките демек на трите деца) под една или друга форма са споделяли (нито един не се е оплаквал никога поне пред мен), че понякога в дома им е "пълна лудница" и си търсят някакво занимание - било ходене на спорт, било мотаене безцелно насам-натам или по магазините, било просто запивка с приятели, зяпане на мачове и т.н., т.е. не е задължително брат Ви  да има любовница, а просто може да търси начин за релакс (още повече във Вашия случай освен съпругата и децата, "има на главата си" и Вас с майка Ви).
Трето, дори наистина брат Ви да си има любовница, това е въпрос, който по никакъв начин не засяга нито Вас, нито майка Ви, а само него и съпругата му и тя, а не която и да било друга - Вие или майка Ви, трябва да си изясни въпроса с него.
Четвърто, последно - дори и да има любовница - ще се "позанимае" (нарочно не използвам друга, по-подходяща дума) с нея и ако е мъж "на място", ще прецени, че има отговорности в къщи и ще си гледа предимно семейството, така че лично аз не виждам повод за съществено притеснение от Ваша страна. А ако "спечели" евентуалната любовница, значи така е било писано и Вие с майка Ви нищо няма да промените, ако се "врете" в живота на брат си.
Впрочем не мисля, че последният ще сподели с която и да било от Вас каквото и да било, защото е на ясно, че ще срещне само упреци и непоискани съвети.

# 85
  • SF
Как се споделя с роднини "Изневерявам на жена си!" Това е толкова трудно. Дори не минава през мисълта на изневеряващия да си признае маменето. Ако беше лесно за споделяне и за възприемане от отсрещната страна - било то съпруга или други роднини, изневерите щяха да са открити, видими, нямаше нужда да се прикриват.

Тя и целта на темата е по-скоро жената да сподели какво се случва напоследък у тях, не толкова да й променяме мисленето. Каквото и да й отговорим, че ни изглежда на нас, те могат ли нещо да променят?

# 86
Тя и собствената съпруга на брата нищо не може да промени. А ако се оплаква по роднини, вместо да се разбере с мъжа си, само се нагнетяват драми и недоволства. Предполагам, че от нейна гледна точка неговите близки са хора с влияние върху него, но на тази възраст вече такива влияния няма и освен дрязги, едва ли ще има някакъв друг резултат.

# 87
И аз това щях да кажа. Ако жена му пуска реплики пред роднините, проблем имат двамата, дори извън късното прибиране. Проблем с комуникацията. А той си е доста сериозен. Но отново - техен, на двамата.

# 88
Вие пък що най-лошото, любовница,  може хазарт да  е , може бандит да е станал извън работно време, всичко може.
Но си е  негова работа и на жена му.
Имам брат, няма да разправям какво прави, но ме отказа  и да говоря.До 64 години като не  е научил как да се справя ,няма и да научи.Понякога просто "това е", няма друго.

# 89
Хората масово се страхуват да проведат разговор с близките си, но смятат, че куп непознати в бг мама ще вникнат по-добре в мотивите на въпросните близки въз основа на минимална информация.

Общи условия

Активация на акаунт