Азиатска кухня

  • 63 081
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
  • Замък сред облаците
  • Мнения: 11 096
Аз направих както писах. Китайско зеле взех от Фантастико (София).

# 121
  • Мнения: 5 892
Аз направих както писах. Китайско зеле взех от Фантастико (София).

Ами аз съм в Стара Загора и тук имаме само стандартните Билла, Лидл, Кауфланд. Simple Smile
Ще търся по тях

# 122
  • Мнения: 2 827
В тази жега трябва да се изпускат много често газовете от ферментацията.
Някъде бях чел (статия на български) и споменаваха че лятно време е малко по-различна процедурата.

ПП: чел съм че кимчи става с маруля.

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 09:30 от IvanGeorgiew

# 123
  • Мнения: 1 011
Кимчи съм купувала готово от азиатски магазини. В някои големи вериги го има също. Не бих си играла да го правя у дома, но у нас няма чак такива почитатели.

Правих ново предястие (за мен си беше ястие) с цветно зеле по рецептата долу. Стана вкусно, но панировката само от брашно и вода не ми хареса. Мисля да го пробвам с друга панировка или без всякаква панировка да изпека цветното зеле до хрупкаво.

Сосът ни хареса и е супер лесен за правене въпреки многото съставки. Използвах рендосан пресен джинджифил вместо на прах. Оцетът в рецептата ми дойде малко повече (ще го намаля на половина поне), и би понесло повече агаве. Изяде се много бързо.

https://www.noracooks.com/sesame-cauliflower/

# 124
  • Мнения: 9 993
Много обичам азиатска кухня, но напоследък повече си разглеждам книгите с рецепти, отколкото да готвя.
Едно лесно, пробвано и одобрено корейско:
https://youtu.be/knxgR5esJu4

# 125
  • Мнения: 4 428
тити - тези палачинки не са никак  лоши . Ние също ги одобряваме. Аз ги направих в малко по -друг вариант, но всеки сам си избира с какви продукти да ги прави.

Ние хапвахме тези дни у нас това

пилешко с два вида сос - корейски и китайски с лимон

панирано пиле по корейски

панирано пилешко като за сладко-кисел сос

корейски сос

китайски лимонов сос

усукани питки бао в малко по-различен вариант със зелен лук

китайски питки- палачинки със зелен лук, на вид са като роти канай

а корейският сос явно трябва да го правя в големи количества Satisfied , защото никога не е достатъчно Smiley

# 126
  • Мнения: 2 827
Какво предтсавлява корейския сос ?
Не трябва ли да е по-гъст, като барбекю сос ?

# 127
  • Мнения: 4 428
IvanGeorgiew сосът е гъст , мисля че съм споделяла рецептата, но ще го направя отново
продуктите са

рецептата тук https://www.kitchensanctuary.com/korean-chicken-bao/?utm_source= … mpaign=social-pug

# 128
  • Мнения: 3 329
Кой корейски сос? Те са много видове.

За кимчи, сложете под бурканчето съд. В тази жега някъде на хладно и далече от слънчева светлина. Отваряйте всеки ден и натискайте зеленчука под маринатата. Опитвайте по малко. Когато ви е достатъчно вкусно, между 3 и 5 ден, преместете в хладилник.
Кимчи с маруля не знам, но с ряпа и дори с краставици става идеално. Краставицата на 4, за да влезе маринатата навсякъде. Не като нашенската краставичка, която се затваря цяла.

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 20:01 от TeoYo

# 129
  • Мнения: 4 428
този  с gochujang paste , мисла че и така се казва Gochujang Korean Sauce

# 130
  • Мнения: 3 329
Не  мога да се ориентирам, аз купувам  gochujang готов. За какво ви трябва?

# 131
  • Мнения: 4 428
gochujang има и готови сосове и аз държа в къщи един с лимон, но моето семейство предпочита, този който аз забърквам в къщи и чиито съставки съм показала в снимката

въпросната gochujang paste е в червената кутия

Korean Sauce:
2 tbsp gochujang paste
2 tbsp honey
4 tbsp brown sugar
4 tbsp soy sauce
2 cloves garlic peeled and minced
2 tsp minced ginger
1 tbsp vegetable oil
1 tbsp sesame oil

# 132
  • Мнения: 3 329
Супер =) малко като булгоги, за първи път го виждам във вариант с люто.
Ако махнете лютото, сложите една пасирана круша, става булгоги за месо.

# 133
  • Мнения: 4 428
според мен е  универсален сос, моите го слагат където се сетят Smiley за това не стига Satisfied

# 134

Общи условия

Активация на акаунт