Азиатска кухня

• 63 091
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
Danifin, впечатлиха ме тези китайски питки. Може ли рецептата?

# 136
-spam303- заповядай    https://redhousespice.com/scallion-flower-rolls/ аз ги правих на пара

# 137
  • Sofia
Те по принцип на пара се правят. Simple Smile

# 138
Благодаря от сърце Purple Heart

# 139
Тайландско къри с риба.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 12:52 от Leonie

# 140
Страхотни питки!

Много салати се ядат последните дни, но се вдъхнових да направя любимия ми матар паниър. Ако нямате паниър, вид твърдо сирене, може да се направи с тофу, но купете extra firm.

Toзи вид къри го правя обикновено с кокосово мляко, но напоследък използвам кисело. Трябва само да се внимава да не се пресече.

Правих го по тази рецептa:

https://www.cookwithmanali.com/matar-paneer/

Сервирах с ориз и тандури роти, купени замразени и само стоплени.

# 141
Днес само Тай салата с нудъли с два дресинга

# 142
  • София
Днес само Тай салата с нудъли с два дресинга

Изглежда много апетитно.
Може ли рецептата?

# 143
SpaceMeOut разбира се,
Сварени нудъли, морков, краставица и чушка нарязани на жулиени, малко нарязан спанак, червен лук, бял и черен сусам и малко печени слънчогледови ядки.
Дресинг оригинален - зехтин, оризов оцет, соев сос, чесън, мед, сок от лимон и лайм
втори дресинг от манго -пасирано манго, зехтин, ябълков оцет, сок от лайм, дижонска горчица, портокалов сок и кора от лайм

# 144
  • София
Много благодаря. Имам всичко налично Stuck Out Tongue
Само този оризов оцет ще се чудя с какво да го заменя. Thinking
Този уикенд съм се наканила да правя гьоза , дано се справя. Много ме влече азиатската кухня, ама все ми изглежда мисията невъзможна.

# 145
Оризовият оцет може да се замени с всеки друг вид ,който имаш
Като се престрашиш, ще установиш, че всъщност азиатската кухня е много лесна за приготвяне Smiley

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 20:46 от Danifin1

# 146
  • София
Оризовият оцет може да се замени с всеки друг вид ,който имаш
Като се престрашиш, ще установиш, че всъщност азиатската кухня е много лесна за приготвяне Smiley

Крада си някой рецепти от тук, записвам в тефтера и вече май се престраших. Мисля да направя гьозата с кайма и гъби. Миналата седмица за първи път правих нещо като кимчи. Направих го с червено зеле, което използвах за гарнитура към такоси, заедно с гуакамолето. Стана малко сбирщайн на стилове , но пък на нас ни хареса. Не е като рецептата, която четох тук, но също се получи доста добре, а и стана за 1 ден. Ако някой иска мога да напиша съставките.

# 147
  • Sofia
...Като се престрашиш, ще установиш, че всъщност азиатската кухня е много лесна за приготвяне Smiley
Точно така!  И бърза. 
Нужно е да се набавят някои продукти и останалото е супер лесно.

Аз днес имах скъпи гости и поднесох азиатско меню - всички бяха очаровани и захласнати!
За предястие - мисо супа с нудли, гъби и поширано яйце (може и да съм я показвала), основото - пилешко със сечунски п-р и зеленчуци и пикантен пържен ориз с яйца и салата с фъстъчен дресинг и десерт - кисело мляко с пресен кокос и карамелизирани банани.

# 148

втори дресинг от манго -пасирано манго, зехтин, ябълков оцет, сок от лайм, дижонска горчица, портокалов сок и кора от лайм

Този дресинг с манго е много интересен. Аз правя с манго (нарязно на дребни парченца), червен лук, и сок от лайм салса Simple Smile

Оризовия оцет може изцяло да се замени с лимон. Ястието придобива по-лек и по-ароматен вкус. Оризовият оцет има остър вкус за мен.

# 149
И двата дресинга ли ги сложи в салатата?

ПП: може ли малко по-точни пропорции за втория дресинг.

Общи условия

Активация на акаунт