Азиатска кухня

• 63 062
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Днес хапнахме с щерката индийска улична храна, много, много вкусно! Ама харесваме и индийска, и арабска кухня та... Simple Smile

Пани пури

# 91
Сън в лятна нощ,  аз правя по тази рецепта https://recipe-world.net/sweet-mochi-recipe-japanese-cooking-101/?i=p Лесна е , смятам, че ще се справиш.
Morena чудех се кога и ти ще се присъединиш към нас  Smiley
Аз харесвам твоите азиатски кутийки Wink и си признавам, че от време на време ме вдъхновяваш за моите опити

# 92
  • Sofia
Дани, благодаря, нали това е идеята на споделянето - да подсетим или вдъхновим друг и обратното. Simple Smile
Ама гледам, че сме малко в темата, пък си мислех, че са много почитателите на азиатската кухня. Друг е въпросът, че българите са доста консервативни по вкус.  Вярно, че е съвсем млада темата, ще видим...

# 93
Цитат
Ама гледам, че сме малко в темата, пък си мислех, че са много почитателите на азиатската кухня. Друг е въпросът, че българите са доста консервативни по вкус.  Вярно, че е съвсем млада темата, ще видим...
Сигурно ,защото е едно да ядеш приготвено от друг, а съвсем друго сам да си го приготвиш  Smile
То не само българите са консервативни, но какво да се прави и в нашето семейство сме едни капризни. Този не обича това, онзи онова, та стават едни импровизации  Joy
Вярвам, че скоро ще се развие темата, просто сега е по-лятно настроението и много от нас го дават по-лежерно.

# 94
  • Sofia
Дани, ами то стър фрая/китайското и от сорта готвене е точно за лятото, за нула време на силен огън  - с 4-5 продукта имаме вкусно ястие. Simple Smile

# 95
Morena право в 10тката! Наистина  стър фрая/китайското е бързо, да не кажа експресно готвене. Но аз смятам, че повечето хора си мислят, че азиатското готвене е нещо сложно и за това не се захващат с него. Но пък всеки опитал магията сам да си приготви нещо сам, продължава да го прави с удоволствие.

# 96
  • Замък сред облаците
Тази седмица са пуснали в Лидл гьоза - уж трябва да са няколко вида, но в нашия имаше само със смес от пикантни зеленчуци и тофу. Стават като цяло. Наскоро се опитах сама да си правя, но станаха повече като пържени паучита (бао дзъ май ги наричаха още).

Аз напоследък готвя надве-натри заради жегите, миналата седмица правих постно суши, което много се разпадаше, и зеленчукови рулца с водорасли с фъстъчен сос. Сосът има нужда от доизкусуряване, макар че уж спазих точно рецептата. И двете не ставаха за снимки, но за ядене биваха 😄

Отделно да питам някой има ли изпитана рецепта за маринован домашно джинджифил? Чудя се дали да пробвам.

# 97
Включвам се и аз в темата, засега само с черпене на идеи Simple Smile
Мъжът ми е фен на азиатската кухня, особено на суши и всичко, в което има черни гъби Simple Smile
Онзи ден правих салата, която той си поръчва доста често в мола -оризови спагети, настъргани краставици и моркови, както и черни гъби, естествено Simple Smile Дресинг направих от олио/зехтин и оризов оцет.

# 98
  • Sofia
Аз съм правила гьоза/дъмплиги или както и там да се наричат. Моите не са само на пара, а и пържени (така много ни харесват) и с броколи и тофу. Simple Smile

# 99
Оризови нудли по сингапурски.

# 100
Оризови нудли по сингапурски.
Скрит текст:
Може ли рецепта? Simple Smile

# 101
Тук я намерих. С бутона принт се показва само рецептата.

# 102
Морена, удобно ли е да попитам къде намерихте индийска храна на улицата и какво опитахте?
И аз, и мъжът ми обичаме индийско, но сме опитвали само в ресторанти и сме любопитни да пробваме.

# 103
  • Русе
Скрит текст:
Морена, удобно ли е да попитам къде намерихте индийска храна на улицата и какво опитахте?
И аз, и мъжът ми обичаме индийско, но сме опитвали само в ресторанти и сме любопитни да пробваме.

Индийска кухня
https://disk.yandex.ru/i/YR2AU1WW2V026Q

# 104
  • Sofia
SwissT, разбира се... никъде не съм опитвала, само знам, че е улична храна в Индия.
Много обичаме  и дааал у нас, и кърита.

Даал със сладки картофи.

И още една супа от днес...

Мисо супа с нудли, гъби, водорасли, едамаме и поширано яйце

Общи условия

Активация на акаунт