Азиатска кухня

  • 56 826
  • 730
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
  • Мнения: 1 951
Тези питки изглеждат вкусни, дано е така Simple Smile
Ще имаш ли възможност да публикуваш и рецепти (или линк) за тези вкусотии

# 31
  • Мнения: 1 621
BЕЩИЦА разира се
ето за спанака https://www.koreanbapsang.com/sigeumchi-namul-korean-spinach-side/
чесновите хлебчета
https://alwayshangrychick.com/cheesy-korean-garlic-bread/
хлебчетата на пара
https://thefoodietakesflight.com/hoisin-mushroom-gua-baos
пп Страшно харесвам тази дама и ни харесват нейните рецепти https://www.koreanbapsang.com

# 32
  • Замък сред облаците
  • Мнения: 8 352
Аз тази седмица съм зле с готвенето, миналата правих и суши, и соба нудълс, и яйчени ролца, ама късно се записах в темата.

Искам да споделя, че харесвам китайския микс от зеленчуци на Лидл, от постоянния асортимент - при замразените неща е. Бамбукът има малко особен дъх, но се преживява (аз като цяло не съм му фен във всички варианти).

А по отношение на бао питките, как ги варите на пара? Аз все им се каня и не стигам до там, защото нямам специален съд, а примерно ще трябва да ползвам метална кошничка, обаче моята ще събере 4 питки в най-добрия случай и трябва да ги правя на части, което ме демотивира.

# 33
  • Мнения: 1 621
АА аз ги варя така, в голяма тенджера слагам вода и я изчаквам да заври, след което поставям бамбуковият съд за варене на пара и ги варя около 10-12 мин. Но могат да се използват всички видове съдове за варене на пара.
Само за да не залепнат за бамбуковия съд ,слагам хартия на дупки и след това редя питките.
Следващиат път ,когато правя ще снимам и ще покажа.

# 34
  • Мнения: 1 621
Както обещах показвам техниката за варене на пара - пълнозърнести хлебчета



https://www.aspicyperspective.com/korean-pancakes-pajun-pajeon/
https://seonkyounglongest.com/korean-cucumber-salad/
https://www.seriouseats.com/korean-soy-glazed-potato

# 35
  • Мнения: 1 327
Днес, по случайнст се сетих да снимам.
Свинско със зеленчуци и басмати ориз- няма къде да сбъркаш.







П.С. Не знам защо снимките са така разтеглени. На предварителния преглед са си нормални.

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 18:30 от Leonie

# 36
  • София
  • Мнения: 7 873
...
П.С. Не знам защо снимките са така разтеглени. На предварителния преглед са си нормални.
Има проблем в целия форум с визуализацията на снимките.

# 37
  • Мнения: 1 621
Корейски бао с пилешко , изглежда ще ги правя вече всяка седмица Yum Smiley

и без сос

и соса

пп наистина има проблем със снимките Disappointed

# 38
  • Мнения: 6 713
Leonie, може ли по-подробно да опишеш стъпките? Невероятно изглежда! Данифин, а това сосче как се прави?
Аз когато съм опитвала да правя азиатски ястия, явно нещо все се натъквам на странни рецепти из нета, та дори на сладко-кисели сосове, въобще ...И не са особено сполучливи накрая.

# 39
  • Мнения: 2 670
Корейски бао с пилешко , изглежда ще ги правя вече всяка седмица Yum Smiley


Може ли рецепта за хлебчетата.

# 40
  • Замък сред облаците
  • Мнения: 8 352
Рецептата буквално я има 5 поста по-нагоре

# 41
  • Мнения: 1 621
Я, аз съм пропуснала да сложа линк с рецептата. Сега се поправям https://www.kitchensanctuary.com/korean-chicken-bao/?utm_source= … mpaign=social-pug
Сосът е много лесен ,само да си намериш нужните съставки Smiley и предупреждавам, че е много лют за моят вкус, за това правя два варианта за мен по-малко лют , а за съпруга спазвам рецептата и тогава той твърди, че не е толкова люто Satisfied Joy,
Това са съставките, липсва само зехтина и сусамовото олио, което свърши. Трябва отново да ходя до азиатския маркет.
тези са най-важни

# 42
  • Мнения: 1 327
Лурдес, това е рецептата, от книга за вок. Може да я има на български.
Скрит текст:
Свинско със сусам на вок

4 порции
Подготовка: 10 мин
Готвене: 20 мин

2 с.л. сос хоисин (Hoisin)
2 с.л сос териаки(Teriyaki)
2 ч.л нишесте
60 мл фъстъчено олио
600 гр свинско бонфиле, на тънки филийки
2 ч.л сусамово олио
4 бр. пресен лук
2 скалидки чесън
2 ч.л настърган пресен джинджифил
2 моркова, на тънки ивици
200 гр зелен фасул, нарязан
2 с.л сусам, запечен

1.   Двата соса, нишестето и малко вода се смесват в малка купа и се оставят настрани.
2.   Загрява се вок, слага се 1 с.л фъстъчено олио, разстила се добре и половината от месото се запържва до зачервяване с непрекъснато бъркане около 3 мин. Изважда се в чиния и другата половина се пържи по същия начин.
3.   Загрява се останалото фъстъчено олио заедно със сусамовото и се запържват пресния лук, чесънът и джинджифилът, около една минута с непрекъснато бъркане.
4.   Прибавят се морковите и зеления фасул и се пържат около 3 минути докато омекнат.
5.   Месото се прибавя към зеленчуците, изсипва се сместта от сосовете и всичко се омесва добре. Пържи се докато соса се сгъсти и зеленчуците са готови.
6.   Поръсва се със сусам и се сервира с басмати ориз.
Основното е, равномерно нагорещен вок, малко мазнина и тънко нарязани продукти:  всичко да цвърчи. Нормално е да не ти се получи веднага, но с времето  трупаш опит и с ще ставаш по-добра.

# 43
  • Мнения: 1 621
Лурдес
Цитат
Основното е, равномерно нагорещен вок, малко мазнина и тънко нарязани продукти:  всичко да цвърчи. Нормално е да не ти се получи веднага, но с времето  трупаш опит и с ще ставаш по-добра.
 
Напълно съм съгласна с Leonie. Всички ние сме имали гафове, важното е да опитваш и с времето и опитите ще намериш начина.
Ето рецептата за пиле със сладко-кисел сос, който аз правя
за мариноването
500 гр пилешко, нарязани на не големи парчета,
 1/2 чл сол
1/4 чл чесън на прах
1/6 чл бял пипер
45 мл вода
така трябва да престои мин.1 час

за панировката смесваш и хубаво разбъркваш
1 разбито яйце
1/6 чл чесън на прах или 1 скилида пасиран
10р бакпулвер
65 гр царевично нишесте
105 гр брашно
2сл олио
145мл вода
Топиш парчетата едно по едно в панировката и пускаш в хубаво загрято олио на не много висока температура.
Аз използвам клечка за шишчета. Бодвам парче месо , потапям в панировката и пускам в олиото. Пържиш до златисто.

за сладко - киселия сос
6сл оцет
6сл кетчуп/доматено пюре
2сл захар
пожелание парчета нарязан на дребно ананас или други зеленчуци
2-3сл ананасов сок
Загряваш в касерола и хубаво разбъркваш, докато захарта се стопи.
Накрая имаш два варианта, да залееш и разбъркаш месото със соса или да ги сервираш отделно.
получава се това

# 44
  • Мнения: 6 713
Момичета, много , много Ви благодаря за подробната информация!! Признавам си, че  за момента нямам хубав вок тиган... Трябва да си поръчам в скоро време.

Общи условия

Активация на акаунт