Азиатска кухня

• 63 779
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Японско бенто от тази седмица:
Пиле терияки;  кафяв ориз с пържен лук и фурикаке;  яйце в шунка;  рулца от раци;  едамаме с водорасли, бобови кълнове; броколи и чери домати

# 556

Оризови спагети със зеленчуци

# 557
  • Замък сред облаците
Импровизация на тема пролетни ролца Simple Smile

Задуших зеленчуци на ивички на тиган в малко рапично олио - червена чушка, морков, алабаш; да останат хрупкави. Отделно нарязах на ивички краставица (без семките), пак алабаш и пресен чесън.
Взех 2 оризови кори и ги намокрих, върху тях сложих 1 кора нори, за пълнеж по малко от задушените и суровите зеленчуци.  Завих на стегнато плик-ролце (оризовите кори се падат отвън, кората нори вътре), топнах в разбито яйце и запържих от всяка страна в горещо олио докато получат лек загар. Сервирах с майонеза шрирача (веган, от Алекс фиш) и соев сос.
Идеята за добавяне на кори нори видях в инстаграм преди време, а от оризовите кори слагам по две, че иначе се разпада ролцето, лесно се късат (лидълските ползвам от ориз и тапиока).

# 558
АА, Импровизация на тема пролетни ролца
Добра идея, не съм попадала на нея в инстаграм, но задължително ще пробвам.

# 559
  • Замък сред облаците
https://www.instagram.com/reel/Cou6I3PpysZ/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Ето това видео гледах, то си е направо панирано суши, но аз уж избягвам храни с висок гликемичен индекс и бързи въглехидрати сега 🫣 та оттам и вдъхновението Simple Smile

# 560
Morena, как се правят яйцата в шунка?

# 561
  • Sofia
Morena, как се правят яйцата в шунка?
В малко тиганче (за едно яйце, ако нямаш, трябва да подържаш по-голям тиган наклонен, за да не се разтича яйцето) слагам 2а слайса  шунка и отгоре яйце, оставям да се стегне жълтъка (не беше стегнал добре и се спука, но определно се получи по-красиво според мен Simple Smile ) и прехлупвам половината върху другата половина (като омлет) и задържам с шпатулата, докато се задържи. Обръщам, докато се стегне добре яйцето и това е.

# 562

израелска маджарда /ориз с леща/ ,в моят случай със за'атар

# 563
  • Sofia
От мен мароканско... страшно харесано у дома. Simple Smile
Кефта в патладжан с доматен сос, фурми и кускус

# 564
  • Sofia
Японско бенто

Хрупкаво пилешко, картофки фурикаке,  моркови и спанак с яйца, репичка

Кафяв ориз, франкфуртери, глазиран сладък картоф, омлет със зелен лук и салата зеле и морков

Отново Фате с птладжан и кайма и пикантен булгур

Любима тайландска супа

# 565
  • Sofia
Еха,  сетих да щракна манджата в тигана, преди да иде в кутията за щерката... Simple Smile

Та ... просто както винаги, бързо и тооолкова вкусно! Китайско - Нудли с тофу, лук, чушка и бобови кълнове.

# 566
Morena пак огладнях ,заради теб Smirk
Ето и аз какви ги готвих

пилешко с корейски барбекю сос и ориз със зеленчуци

зеленчуков бибимбар

супа том ям с нудели

бързо зеленчуково къри

пилешки корейски кебап/ моя импровизация, сполучлива според нас:smiley:

китайски питки с зелен лук и яйца

супа с нудели, кокосово мляко и къри

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 16:57 от Danifin1

# 567
Корейска картофена салата - с пресни краставички, пресни моркови, зелен лук, варени яйца, шунка, сварени картофи, майонеза и оризов оцет

# 568
Пак съм аз, май само аз и Морена си пишем тук Sad Worried

рамен с пиле и зеленчуци

супа с картофенени нудели

И въобще не се шегувах, че в къщи се изяждат огромни количества от типа - нудели, рамени и т.н  и това е само малка част Joy Satisfied Yum
Скрит текст:

# 569
Пак съм аз, май само аз и Морена си пишем тук Sad Worried

рамен с пиле и зеленчуци

супа с картофенени нудели

И въобще не се шегувах, че в къщи се изяждат огромни количества от типа - нудели, рамени и т.н  и това е само малка част Joy Satisfied Yum
Скрит текст:
Откъде се снабдявате с тези продукти?

Общи условия

Активация на акаунт