Азиатска кухня

• 63 054
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря Hands Plus1 Роца , знам за темите в този форум, хвърлям по едно око и там, но предимно следя сайтовете за дорами  и най вече руските, толкова дорами съм си заплюла да гледам, че имам за години напред Satisfied
Ще хвърля поглед и на тази книга, предполагам ,че ще мога да я намеря в амазон, примерно
Сега хвърлих едно око на този пич, интересен е ,но моят френски се свежда до три думи, добре че в ютуб има субтитри Satisfied ще го погледна ,задължително
А, не е честно така Cry книжката е само на френски Scream
Този книга и този готвач ме потсети,че все не можем с дъщерята да намерим време да посетим ето този ресторант

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 20:32 от Danifin1

# 601
  • пак на Рив Гош
Danifin, да, книгата е издадена на френски. Май книгите му не са преведени на други езици.
Къде е този ресторант, в Лондон ли е?

Аз продължавам с корейските рецепти - кимбап (или гимбап) от снощи:

# 602
Да, В Лондон, открит съвсем случайно.

# 603
  • Sofia
Любимите оризови рулца с пилешко и зеленчуци и сос разбира се. То си е едни вид суши. Simple Smile
И китайско - тофу и зеленчуци с едамаме нудли и любимата салата от китайско зеле;  за душата - кокосов йогурт с карамелизиран банан.

# 604
https://www.instagram.com/reel/CtxgdZ_xZiE/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==
Аз определено няма да ям този рамен ScreamLaughingClose А вие?
и малко от последните дни
Хайде пак индонезийско Наси Коренг

Нудели с индонезийски фъстъчен сатай сос

вариации на тема рамен

Все отлагах да направя мариновани яйца, някак си все го свързах с гадния, за мен, шотландски вариант Smile
Направих ги, някой тук ги постна и ме подсети за тях. Никак не са лоши, необичайна комбинация от солено и сладко.

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 14:12 от Danifin1

# 605
  • Русе
Патладжани по китайски с чили сос

Пилешко по китайски

# 606
  • пак на Рив Гош
Joy Не знам защо, не се изненадах като видях, че ресторантът, който го предлага, май е в Осака Grinning
Всъщност, ако бульонът е много лют (както пише в описанието), сладостта от сладоледа ще го омекоти до някаква степен, така че идеята може и да не е съвсем лоша.
Между другото, преди няколко седмици бях на едно изложение на корейски продукти (от ядене, та до козметика, к-поп гуудис и ханбок Joy). Та имаше и разни вкусни неща за пробване и на един щанд тествахме един вариант на токбоки, ама поевропейчен. За незапознатите, токбоки са едни като "пръстчета" от оризово брашно, които се приготвят в жестоко лют сос. На изложението, в нормално лютия сос имаше допълнително заквасена сметана (която не присъства в традиционната рецепта) и ги сервираха с малко моцарела. Така се намаляваше усещането за люто до ниво, поносимо за несвикналото европейско небце Joy Предполагам, сладоледът би действал на същия принцип.

Поредна корейска рецепта от мен - студени нудъли (с матча) на салата със скариди, кимчи, чушка и яйце. И лют сос.
След което минавам на японска кухня за този уикенд Joy

П.П. Danifin, благодаря за аниме ресторанта в Лондон. Отбелязах си го, ако ходим нататък в близко бъдеще.

# 607
  • Sofia
Тъкмо готова любимата ни тайландска супа с пилешко. Simple Smile

# 608
Записвам се да следя за рецепти. Следващият път като правя суши ще покажа. У нас готвим също и таи ястия.

# 609
  • пак на Рив Гош
Както казвах по-горе, днес вкъщи сме на японска кухня. Hiyashi chuka - студени рамен нудъли с домати, краставица, омлет и шунка,  подправени със соев сос, оризов оцет, джинджифил и сусамово олио. И първи опит за мочи - едни с чай матча и едни с какао. Доволна съм, докарах ги почти като купешките (на последната снимка са купешки, моите са в чинията Joy)

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 22:38 от Роца

# 610
  • София
Моля да споделиш рецептата.

# 611
  • Sofia
Моля да споделиш рецептата.
Simple Smile Заповядай - https://morrennaa.blogspot.com/2020/03/blog-post.html

# 612
  • пак на Рив Гош
Тия дни в темата за корейските сериали споменахме за чачанмьон (jajangmyeon) - нудъли със сос от ферментирала соева паста, свинско и зеленчуци, та вчера спретнах един:

# 613
  • София
От къде да взема пресен кориандър?

# 614
  • Замък сред облаците
https://m.ebag.bg/koriandr/585248

Иначе в една саксийка може да се посее, бързо излиза по спомен и цяло лято расте.

Общи условия

Активация на акаунт