Образователен говорилник - 17та сбирка на феите и елфовете

• 35 754
  • 854
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Е, реномето след него падна- той държеше всичко. Прекрасен директор беше Недевски, но след като се оттегли и нивото на НПМГ рязко започна да пада, сега имало нов директор, който бил добър.

# 421
Е, реномето след него падна- той държеше всичко. Прекрасен директор беше Недевски, но след като се оттегли и нивото на НПМГ рязко започна да пада, сега имало нов директор, който бил добър.
Съжалявам, но въпреки че Ушагелов е добър администратор, имам резерви към морала му след това, на което бях свидетел в СМГ.

# 422
То в СМГ беше комплицирано от всички гледни точки. Та там поне за мен не е абсолютно ясно кой е на 100% морален и кой не е. Казусът е натоварен с много "интереси" - родителски, учителски, МОН-ски, на математици-ученици, на IT-ученици, на родителски сдружения, на бивши директори и т.н.
Не бих прехвърляла "мръсното бельо" на СМГ върху разсъжденията за НПМГ. Ако Ушагелов се справя и "вдига" училището на крака - какво по-хубаво?

# 423
То в СМГ беше комплицирано от всички гледни точки. Та там поне за мен не е абсолютно ясно кой е на 100% морален и кой не е. Казусът е натоварен с много "интереси" - родителски, учителски, МОН-ски, на математици-ученици, на IT-ученици, на родителски сдружения, на бивши директори и т.н.
Не бих прехвърляла "мръсното бельо" на СМГ върху разсъжденията за НПМГ. Ако Ушагелов се справя и "вдига" училището на крака - какво по-хубаво?
Никой не беше съвсем морален тогава, но някои предадоха всички заради кариера. Имам си един принцип, който досега не ме е подвеждал: какъвто е човек на едно място, такъв е навсякъде...

# 424
Само че за теб може да е в графа "предателство", а всъщност скритите факти и обстоятелства да говорят за друго. Никой не знае какво точно се случи тогава в СМГ. И аз съм привърженик на този твой принцип, но и имам друг: Да не съдя за някого, когато не знам цялата истина.

# 425
Само че за теб може да е в графа "предателство", а всъщност скритите факти и обстоятелства да говорят за друго. Никой не знае какво точно се случи тогава в СМГ. И аз съм привърженик на този твой принцип, но и имам друг: Да не съдя за някого, когато не знам цялата истина.
Не искам да навлизам в детайли или спорове около тази мръсотия. Колкото повече ровиш в нея, толкова по-зле за всички засегнати. Запазена марка на Ваня Кастрева.

# 426
И аз не искам, нито го правя. Само казвам, че не бих зачеркнала с лека ръка постиженията и усилията на Ушагелов в НПМГ, само заради неща, които се случиха в СМГ и за които не знам цялата истина.
Ако той е успешен в НПМГ, и дава шанс и възможности на много деца, само ще го адмирирам.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 15:15 от Fancy

# 427
  • в страната на чудесата
Всъщност повечето хора се радват, че Ушагелов е в НПМГ.
И все пак простотиите СМГ са заченати от Стоянов. Или бъркам?

# 428
Бъркаш. Не че Стоянов се прояви блестящо. Цялата джабала беше постановка от самото начало. Вкараха го в схема и му скроиха шапка. Не че щеше да го бъде дълго така или иначе. Но не той беше целта, а СМГ.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 23:11 от Ezhko

# 429

Не искам да коментирам изобщо, но следейки отстрани наистина оставах с такива впечатления. Имаше там едни пари от курсовете намесени, които Стоянов драпаше да контролира и други междуособици. Та не е ясно кой е крив и кой е прав. И Петя Тодорова тогава беше в епицентъра на бурята, та и напусна... Стана и много грозно, като изкараха някави връзки на Стоянов със секта. Пастор май беше или нещо подобно.

За скрояването на шапката на Стоянов сам си помогна много активно. Аз лично не му симпатизирах изобщо.

# 430
  • в страната на чудесата
Не харесвам евангелистки проповедници директори на училища.
И Стоянов не харесвам.

# 431
Не харесвам евангелистки проповедници директори на училища.
И Стоянов не харесвам.
Нито пък аз съм влюбен в него. Но предложената алтернатива беше обективно по-лоша за СМГ. Какво се е променило за добро оттогава, освен че участието в състезания вече е на собствени разноски и възможността за допълнителни доходи на основните учители беше ограничена? И ако Ушагелов се беше проявил добре, защо не остана за директор?

# 432
  • в страната на чудесата
каквото повикало, такова се обадило Simple Smile
доходите на учителите да не ги мислим.
в личен план се радвам, че Петя вече не е там

# 433
Аз не знам да им са ограничени възможностите за допълнителни доходи. Но и напъните на Стоянов той да казва как да се харчат част от парите беше... А след този скандал не може да се очаква системата за финансиране на състезания да остане същата. Та общо взето сами си изпросиха проблемите.

# 434
  • В офиса
На мен сегашния директор на СМГ ми харесва в много пъти повече от Стоянов. Говорили са ми неща срещу него, може и да има някаква истина, а може и не, но като цяло откъм морал и климат ми изглежда да има огромен напредък. Даже ми изглежда, че са туширани междуличностните дрязги там, поне доколкото може.
За Ушагелов чувам и + и -, не мога да го коментирам, още повече че познавам дъщеря му. Но напр. едно хубаво нещо е откриването на паралелки от 5-и клас, друго, запазване изпита след 7-ми клас, поне до някъде.
Иначе в личен план и аз съм на път да се радвам, че в резултат на сътресенията в СМГ и кризата в НПМГ доста учители са вече на друго място.

Общи условия

Активация на акаунт