Идвам да ви съобщавам, че през ФЕВРУАРИ мама аз ще ставам!

• 32 352
  • 719
  •   1
Отговори
# 135
Добре дошли Simple Smile!

Mim4ence7o, честито сърчице!
Desi1994, 4та седмица мисля, че е нормално. Следи чхг и според него прецени кога да ходиш на лекар.
По това, което съм чела:
Над 1500 емоционален сак
Над 7200 жълто тяло
Над 10 000 сърдечен пулс
Пуснах дори тема по въпроса, ако ти е интересно:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1347366.msg43046754#new

# 136
Здравейте мамчета, вчера ми беше втори преглед. Във 6г.с. Съм и съм много притеснена, доктора каза че не се развива достатъчно ембриончео, ако трябва да е 20 мм, то е 10 мм. Вика ме пак след седмица и ако все още изпстава ще трябва да го махаме... На някой дали му се е случвало подобно нещо?

# 137
Здравей, лично мое мнение е, че никак не е малко ембриончето в тази седмица. За сравнение - при мен в 7г.с + 5 дни го измериха 1,49см и дори не е ставало на въпрос, че не се развива достатъчно. Погледнах и в разни сайтове и пише, че в 8г.с. дължината му е 10мм-14мм, а в 9г.с. е около 2см. Според мен нямаш основание за притеснение, но ако ще си по-спокойна допитай се и до друг лекар.

# 138
  • София
Здравейте мамчета, вчера ми беше втори преглед. Във 6г.с. Съм и съм много притеснена, доктора каза че не се развива достатъчно ембриончео, ако трябва да е 20 мм, то е 10 мм. Вика ме пак след седмица и ако все още изпстава ще трябва да го махаме... На някой дали му се е случвало подобно нещо?

Бих отишла на второ мнение. Дано всичко е наред !

# 139
И другото което ни притеснява е че и не улови пулс, а трябваше вече да има.

# 140

Не знам какъв е този доктор. Аз в момента чета "Аз съм бременна" на Мари-Клод Дьолае - там супер подробно е описано развитието на ембриона във всяка седмица. Ако говориш за гестационни седмици и си в 6 г.с. седмица, а не 6-та седмица на бременността (която е 8-ма г.с.), нормалните описани размери са от 2 до 5 мм. За 6-та седмица на бременността, която както казах е 8-ма гестационна, нормалните размери са 10 до 14 мм. И в двата случая влизаш перфектно в границите, като в първия случай, може евентуално да си малко по-напред от 6-та и затова да се измерва по-голямо. Според мен иди на второ мнение.

# 141
  • София
А междудругото, сега като се замисля, аз смятам, че в момента тези размери могат изобщо да не са точни, защото още е много рано и всичко е много относително.
Дори най-добрият ехограф не може да измери точни килограми на бебока по-нататък, а какво остава за милиметри.
Но за лично спокойствие отиди за второ мнение, да те успокои.

# 142
Миленка, моят доктор ми каза, че 6 г.с може да не се чуе сърце и ме посъветва да изчакам до 7-ма, за да не си вкарвам излишни филми. Стискам палци и да, търси второ мнение.

# 143
Здравейте и от мен. Днес бях на изследвания и беше ужасно Grinning Първо да кажа, че ме е мн страх от бодене и ми пада кръвното. Общо са 30 и няколко неща за изследване, което прави 4 епроветки. Паднах се при доктор, който ме боде по 4 пъти във всяка ръка и не намери вена. Стана ми зле, естествено и той извика др сестра да намери вената. Момичето успя от първия път, слава богу. Част от изследванита ще станат следобед, а това за ХИВ в понеделник и сега ще записвам час при докторката да чете готовите резултати, дано всичко да е наред Flowers Four Leaf Clover

# 144
Добре дошли Simple Smile!

Mim4ence7o, честито сърчице!
Desi1994, 4та седмица мисля, че е нормално. Следи чхг и според него прецени кога да ходиш на лекар.
По това, което съм чела:
Над 1500 емоционален сак
Над 7200 жълто тяло
Над 10 000 сърдечен пулс
Пуснах дори тема по въпроса, ако ти е интересно:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1347366.msg43046754#new

Извинявам се за глупавия въпрос, но как следите HCG нивата с кои тестове?
Благадяр

# 145
С кръвните тестове

# 146
Всяка една лаборатория може да измери чхг, в Рамус е 19 лв.

# 147
Всяка една лаборатория може да измери чхг, в Рамус е 19 лв.

Да благодаря, но аз не съм в България и тук кръвен тест само с направление за което се чака  2 седмици. Благодаря все пак

# 148
Здравейте Simple Smile
И аз да се запиша тук с термин 13 февруари за сега.
Днес бях на преглед и малкото човече е с размери 13,9 мм в 7 седмица и 5 дена.

# 149
Добре дошли на новите момичета!

Знаете ли дали ЧХГ трябва да се прави сутрин на гладно или може по всяко време?

Общи условия

Активация на акаунт