Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 37

• 67 892
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • Близко съм
Здравейте, много ли ми е зле резултатът, макар че бе очакван две седмици птекалих с въглехидратите .

# 721
Екстра ти е резултата на глюкоза и инсулин. По щитовидните не мога да коментирам, там не съм запозната особено.

# 722
Т3 трябва да е по-висок. Има ли неприятни симптоми ще попитам и аз? ТСХ е добре, Т4 може да е по-висок, Т3 е най-важен (поне при мен, от него идват ми неприятните симптоми, когато е нисък).
За кортизола не мога да коментирам.

# 723
  • Близко съм
Да имам проблем с т3 от години все не се вдига. А т4 беше 17 и нещо февруари. Не знам на каквп се дължи този спад. А относно захарта и инсулина не ли редно да са по-ниски?!

# 724
Не, добре са и двете.

# 725
Добре ми изглеждат стойностите на КЗ и на инсулина- поне тези на гладно. КЗ може да бъде и още по-ниска, но все пак е под 5 и сама по себе си не е лоша. Симптоми не разбрах има ли и ако да, какви са?

# 726
  • Близко съм
Ми на моменти , но не знам дали е от тях. Изпотяване, нервност без причина . Пробуждане вечер недоспиване. Затова пуснах и кортизол. Макар че най достоверен бил сутришен и следобеден.

# 727
Такива симптоми може да са от ниския Т3, а може и от някакви вариации в КЗ и инсулин. Но и на други неща може да се дължат, разбира се. Ако има някакви вариации в КЗ през деня/нощта, то вкъщи могат да се "хванат" с мерене с глюкомер. Но инсулина няма как да мерим вкъщи.

# 728
Здравейте , на 26 години съм,преди 2 години ми откриха висока инсулинова резистентност около 26на гладно/300/150. Тогава ми изписаха метфогама. Не я пих. Мислех си, че нещата от самосебе си ще се оправят и така стигаме до днес. Края на март тази година започнах режим , ограничих всички въглехидрати. До днес резултата е -20 кг и инсулина е спаднал до 16 на гладно и съответно много по -нисък на 60та и 120 мин. Казах на ендокриноложката ми, че не съм пила изобщо метфогамага и тя каза, че за резултат , постигнат без медикаменти и толкова висока ИР е много добре. Но ми изписа глюкофаж ХР, съветва ме да го пия и заедно с режима ми , ще постигна добри резултати. Аз обаче съм разколебана, тъй като захарта ми така или иначе не е висока около 5, а и не приемам почти никакви въглехидрати. Та малко ме е страх да не ми става лошо. Има ли между вас жени със сходен проблем? И ако пиете този медикамент, как се чувствате, има ли разлика от нормалния глюкофаж? Дали би бил пречка при опити за бебе?

# 729
С такъв забележителен успех само с корекция в храненето, защо ще си го причиняваш? Метформиновите пречат на усвояването на Б12, приемът на добавка Б12 води до намаляване на желязото и т.н. Всичко в тялото ни е като скачени съдове, ако може да се мине без лекарство, аз бих избрала този вариант.

# 730
Ами, знам ли, ако слушам лекарката, тя ми каза, че глюкофажа ще спомогне за по-бързото отслабване и по- бързо ще вкара инсулина в норма.

# 731
Е ти решаваш в крайна сметка, но -20 кг за 4 месеца и инсулин надолу близо на половина е отличен прогрес и с никакви хапчета нямаше да можеш да го постигнеш. Това бавно ли ти се струва?

# 732
И аз мисля като Миоки, изглежда че се справяш много добре и без метформин, просто ти трябва още време. Видяла си вече как става и че не е нито толкова страшно, нито толкова трудно.

# 733
Е ти решаваш в крайна сметка, но -20 кг за 4 месеца и инсулин надолу близо на половина е отличен прогрес и с никакви хапчета нямаше да можеш да го постигнеш. Това бавно ли ти се струва?

Не, в никакъв случай , не смятам, че е бавно, но заради това, че загубих много време, докато не правих нищо, съм склонна да опитам да ги пия известно време, защото инсулина наистина е спаднал, но имам едни 40  кг още да свалям Sad

# 734
По-бързо надали ще стане и с и без хапчета, така че не виждам предимството в "с хапче", което не е без странични ефекти, но както казах, ти си решаваш. В твоят случай, пиенето на метформин, ми изглежда, че би имал има повече минуси отколкото плюсове. Тоест не би спомогнал с нищо повече.

Общи условия

Активация на акаунт