"Порталът" - тема 2

• 35 989
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
A как си представяте втори сезон? Kрум да се върне пак с камерките, под нова самоличност в миналото и да разследва друго престъпление. Hа мен не ми звучи интригуващо. Жалко, че първоначално сериалът е бил замислен в 12 епизода и се е наложило да го преработват, но за мен единствената възможност за втори сезон е, ако оставят отворен финал и продължат същата история. Въпреки че не знам как би могло да стане след като разкрият фалшивата му самоличност и не съм сигурна дали го искам.

# 496
  • София
A-a, Крум ще е персона нон грата - няма да може да се връща Joy Joy

# 497
После кажете, че Крум не е виновен за всичко. Жана нямаше въобще да бъде убита. Или поне от убиецът, предполаган от мен. Я какво пише тук на снимката. Това е от втори епизод, така че не е спойлер. :

Ако е този, който аз твърдя, Крум ще има причина да се върне, но за целта Барахарска трябва да препрограмира Порталът.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 14:20 от Кобрети

# 498
  • София
Може да направят втори сезон, но само ако Крум участва Wink
Аз обаче смятам, че няма да има. Сериалът е замислен за 12 епизода, БНТ решава да финансира два проекта от по 6 епизода и сценарият на Порталът е преработен. Не мога да си представя, че при тези обстоятелства са оставили отворен край с цял да правят много сезони.

Как Жана нямаше да бъде убита, ако не беше намесата на Крум? Нали събитията водят точно към нейното убийство и разследването му е целата за пътуването в миналото.  Аз очаквам да се променят единствено причината, обстоятелствата, при които е убита Жана, но не и извършителят.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 14:44 от rosi_ta

# 499
Росита, че къде без Крум
спойлер

Скрит текст:
В нощта на убийството при Жана идва Ани. Която има огромен
мотив да пречука Жана, особено ако Жана й е казала, че чака Сава, и че ще му разкаже всичко. Крум вижда само Сава след убийството. Не вижда Ани, тя си е тръгнала по-рано. Естествено. Крум взима записите

Арестуват го. Той бяга, открадва милиционерката, блъска баща си, и бух- през Порталът.
В последните минути на епизода гледат записите
И са в шок 😁 да разберат кой е убиецът
Ако не се беше намесил Крум, убиецът щеше да е партизанката. От ревност. Жана печели и заминават със Сава за Париж, какъвто им беше планът. 😢

# 500
Аз пък мисля, че не само обстоятелствата за убийството ще се променят, но и убиеца. Абе, накрая Крум трябва да проумее, че каквото и да прави, няма как да промени сериозно хода на историята - в крайна сметка Жана ще бъде убита.

Това обаче е интересен факт - все пак във втори епизод Жана печели конкурса, а сега малко се пообъркаха нещата.

# 501
В трейлъра Блага е при Жана:

Аз не смятам, че ще се сменят причините за убийството или пък убиецът, песните са само повърхността, а същината е властта, антиките и пр. Крум помогна на Ани и може би ще има друго бъдеще, но въпросът е какво ще стане с БАЩА му, главната причина за връщането.

# 502
😮 Аз този трейлър го гледах сто пъти.
Нямах време за малките трелъри, оставих за после. Но така или иначе,
В отражението на дръжката на врата е друг. Не е Благито.
Явно Жана е имала доста посещения вечерта.

# 503
  • София
Кобрети, Joy

Блага: Бе, ти що не смениш Жана за Анчето? Гледай я свежа, млада - цъфти, а за кво ти е оная киселячка...Joy

Joy Ох, много ме кефи Блага Joy

# 504
Добре де, нима вярвате, че филмът ще има хепи енд!? 😮
Колкото и Вездесъщият имаше. И паралелът е толкова очеизваждащ.
Ето какво ще се случи, според мен:
Скрит текст:
Блага е при Жана да разбере какво знае за антиките, и да я накара да остави Савича. Ще я заплашва. Блага вече не е толкова настървена, защото знае, че Жана няма да замине със Савата за Париж, притеснена е само за антиките. Но предвид, че Жана почти нищо не знае, едва ли е повод за убийството й. Жанче, притеснена, се бажда на Савича, той й акзва, че ще дойде, когато се освободи от вечеря с културни дейци. Междувременно идва Анитоо. Да се извини, или да помоли Жана да не говори, ще разберем. Предполагам, че Жана й е казала, да побърза, че чака Савата, и това още повече ще катализира решението на Ани да я пречука.
Ако не беше се намесил Крум в съдбите им, убиецът, е ясно, щеше да е партизанката.

# 505
Не, аз не мисля, че сериалът ще има има хепи енд, за мен и щастливият край не би паснал докрай на подобна история, излишно би я захаросал, но ще видим, в крайна сметка аз само се надявам финалът да не е отворен... Много добри иначе български продукции са съсипани по този начин, финалът, изграден по формулата "Краят остава за вас",  е загадъчен само в някои ограничени случаи, в повечето свидетелства единствено за творческо безсилие.
Кобрети, интересно предположение, може би има резон.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 16:55 от _Електра_

# 506
Аз съм сигурна, че няма да има отворен финал.

# 507
  • София
Аз не мисля, че ще има отворен и/или щастлив край. Крум ще разбере по трудния начин, че е по-добре да не се меси в работите на съдбата и да се опитва да пренаписва бъдещето.

Скрит текст:
На мен теорията, че Ани убива Жана, заради заплахи хич не ми се връзва. Това е много далеч от образа на Ани, която показват като плаха и неуверена.
Отделно и на Жана и на Блага им стана ясно, че Савата никога няма да остави жена си. Така че и варианта, в който Жана му се обажда с надежда да и помогне също ми е малко невероятен, все пак тя го заряза.
Няма идея кой ще е убиеца, доста го заплетоха. Но съм сигурна, че истината ще разтърси Крум.
Започвам да се замислям за Масларски Simple Smile

# 508
Забравете за Ани да е пряко замесена в убийството. Това и да го видя няма да го повярвам. Може би само косвено като измести Жана от първото място и така изостри отношенията на Жана със Сава и фамилия. Но това най-вероятно щеше да се случи и без помощ от Ани заради все по-растящите претенции на блондинката.
Добре щеше да бъде да има анкета "кой според вас е убиеца на Жана" за да преценим доколко са били предсказуеми.
На онзи кадър в таванската стая в новото време Крум и вуйчо му гледат нещо на лаптопа. Не сме го гледали още, значи предстои. Означава, че Крум е успял да си вземе лаптопа със записите, но странното ми е защо е трябвало да се качат точно там за да го гледат.

# 509
  • София
Привет!
Разбира се, че няма да има отворен финал. Ние знаем съдбите на главните герои. Жана - мъртва, Ани - със съсипана кариера, пенсионирана учителка по музика. Панайотов и партизанката след 10.11.89 са се покрили на село или ако са имали вила. След смърта на партизанката е възможно разглезеното му синче да го е въдворило в старчески дом.
Не мисля, че  Ани е убийца. Възможно ли е да има такава сила, че да я цапардоса смъртно. Сериозен мотив сякаш няма. Тя взе наградата, сподели пред всички, че Крум и е помогнал и с какво Жана ще я провокира, че да я убива.  И защо Панайотов ще  прикрива Ани и ще изхвърля трупа й. Партизанката е убийцата. Има един куп мотиви - любовница на мъжа й, женска завист, но най-важното тя знае за подмяната на оригиналните артефакти и спекулата с тях и е въпрос на време певицата да не се разприказва, осебено сега след като не взема първата награда.

Общи условия

Активация на акаунт