"Порталът" - тема 2

• 35 902
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
Сега вафлите ли се нищат? Grinning
Това ме сеща за вица с бирите: Майка на ученик се кара на учителката му по математика: "Как можахте да му дадете такава задача "ако една бутилка бира струва 20 стотинки..."баща му трета нощ не спи от вълнение

# 61
Кафето не помня колко беше, през 1979 бях на 14 години и още не пиех кафе. (Евтино ще е било, защото в началото на 80-те имаше много голямо повишение на кафе, захар и др.) На тази възраст обикновено си купувахме сладки неща, хотдог и безалкохолни.

Ето малко цени от онези времена, след 1980-та:

В таблицата липсва, но по мои спомени хляб „Добруджа“ преди 1979 г. беше 26 стотинки, киселото мляко - 18 стотинки, ако върнеш празно бурканче. Малка бутилка „Швепс“ - 15 ст. Малък шоколад „Фин млечен“ - 18 ст., големият - 36 ст.

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 09:51 от Как' Сийка

# 62
И аз така с гласа на Свежен, особено като казва на Жана, промърквайки като доволен котарак:"Ти си най-добрата певица в България." 😍🤤

# 63
Аз пък съм така с гласа на Геро Joy Joy Joy Като каза "само комунизма е вечен!" и направо припаднах под масата Sweat Smile

# 64
  • София
Убивате ме с тези подробности. JoyА кафето колко стотинки е било, или не знаем, не сме пили кафе тогава - били сме деца? С най-добри чувства го казвам. Simple Smile

Кафето беше 0.23 лв в разни ведомствени барчета.
Имаше и виетнамско - 0.18 лв, чая беше 0.12 лв, билков, български.

# 65
  • Враца
Добре, че е темата, за да понавържа някои неща, които съм пропуснала . ( в случая визирам Савата)

# 66
  • España
Чудя си се така и не мога да реша ...На купона Крум (пред самия Жоро Минчев ) пее неговия бъдещ голям хит “ Сам на бара” и музикантът остава видимо впечатлен . Тоест впечатлен от своето собствено произведение, което ще сътвори в по-късен етап от живота си... нещо като големият философски въпрос - “кое е първото- яйцето или кокошката “ ?!

# 67
Оказва се, че Жоро Минчев е плагиатствал песента от един барман на един купон Grinning

# 68
# 69
Ох, не знам какви кусури, неточности и пропуски има сериала, освен, че е лекинко муден. Дори не бях сигурна гледайки първи епизод дали ми хареса. Но сега знам, че една неделна серия не ми стига. Носи ми едно такова носталгично настроение и едно спокойствие, че е май единствения сериал за който съм съгласна лекинко да го разводнят, но да е поне два пъти в седмицата. Като изгледам по един път и повторенията, ей ти на 4 пъти в седмицата. Grinning Wink Вече знам - харесва ми сериала и една серия седмично не ми стига.

Пп Геро ми прилича на голям, пуФкаФ и мързелив, но доволно хитър и лукав котарак, който може и да спи по цял ден, но мозъка му е постоянно буден и крои планове в негов интерес. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 70
  • София
Оказва се, че Жоро Минчев е плагиатствал песента от един барман на един купон Grinning
Но “барманът” изпя авторска песен на Жоро Минчев 😉 т.е. Жоро Минчев е “крал” от себе си 😂

# 71
Дааа, това беше странно. Хем Г. Минчев я е измислил, хем не съвсем. Чува я на "терена", харесва я и след години я пресъздава, но всъщност той вече я е измислил и авторството е негово. Ей затуй не трябва да се прескача във време и паралелности, защото става някаква луда бъркотия. Или се отваря нова паралелна реалност, една от безбройните такива, защото е въпрос на  "време" народа да щурмува "времето" и пътуването насам - натам из реалностите. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 72
  • España
Но “барманът” изпя авторска песен на Жоро Минчев 😉 т.е. Жоро Минчев е “крал” от себе си 😂
Именно !!! 🥴
Ако разгадаем това , може и да разберем кое е първото -яйцето или кокошката 😉
Иначе .... да и на мен ми е малко по серия на седмица!

# 73
Стигам до извода, че наш Крум не е фен на фантастиката иначе щеше да знае, че не трябва да пее още несъздадена песен, да носи неща от нашето съвремие в миналото, защото обърква времевите линии. То пък не е задължително да ги знаеш тези неща. И да ви кажа това негово незнание ми харесва, някак е невинно Blush. Може би някоя съвременна запалка да спаси Жана???

# 74
Затова народът е казал: Два пъти в една вода не можеш да стъпиш. 😁
Кой знае в кое измерение е Крум.

Общи условия

Активация на акаунт