"Порталът" - тема 2

• 35 963
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
За мен отчуждението беше цената, която плати Крум за намесата в миналото.
Предишният му живот е бил посветен на това да търси истината и да реабилитира името на баща си и е учил това, за да успеее, а и в очите на едно дете бащата е винаги Герой.
Но сега баща му е отдаден на кариерата, едва ли е бил доволен от изборите на сина си..... напълно нормално, но пък с майка си я имаше топлотата и връзката.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 09:17 от Daniela Gospodinova

# 631
Росита, алмаджи се гаврочка с мен. Стефито каза, че е плакала на сцена и със Свежо. Може би, когато я вдигна от клек. 😁

# 632
  • Варна
БНТ, моите уважения! Завърнахте се! Изключително доволна съм! "Порталът" остава в историята на стойностното кино, ще се гледа отново и отново!
Очакваме следващите ви проекти с нетърпение!

# 633
За мен най-разочароващото накрая беше, че при новото развитие на нещата Крум не е полицай, а някакъв бохем с бизнес. Всъщност беше точно такъв за какъвто се представяше, когато се върна в миналото.

# 634
Нещо като: внимавай за какво лъжеш, да не се окаже истина. Grinning

# 635
Интересно колко много вратички оставиха за размисъл. Много добра работа! Много хубав сериал. Не му трябва втори сезон. Понякога нещо трябва да спре в пика си, вместо да се разводнява

# 636
  • София
Ами явно му се отдава / барманството/ 😉
Пък и защо не 😂 - “най-желаният ерген” 😉

# 637
Добър филм,дано не  го развалят с някое продължение.
Края беше логичен.Щом се намесваш в  миналото,винаги има отражение в бъдещето и собствената ти съдба.Спомнете си Аркадий и Борис Стругацки.

# 638
Тъкмо го изгледах, много ми хареса финала. Като цяло целият сериал е един шедьовър! Адмирации за всички, взели участие! Hands Clap

Наистина бащата на Крум беше мега противен, чак ми стана жал за човека, през какво мина да го спаси...

Ани дали е чакала цял живот Михаил да й се обади... Представям си как като идва на концерт в България, Крум отива при нея... пълна лудница! Ще се представи за сина на Мишо, който поразително прилича на него Grinning

А Джингиби, дето търси младо пилешко, направо умрях си от смях Grinning Голям палавник се оказа Grinning

Ще ми липсва сериалчето Heart Велислав Павлов мисля, че е време да спре да се прави на Вездесъщ Joy

# 639
Дано не чакаме много и скоро създадат толкова пипната продукция Kissing Heart

ПП Ани Лиянова ака Силви Вартан Joy

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 10:31 от Peregrin

# 640
  • София
Скрит текст:
Тъкмо го изгледах, много ми хареса финала. Като цяло целият сериал е един шедьовър! Адмирации за всички, взели участие! Hands Clap

Наистина бащата на Крум беше мега противен, чак ми стана жал за човека, през какво мина да го спаси...

Ани дали е чакала цял живот Михаил да й се обади... Представям си как като идва на концерт в България, Крум отива при нея... пълна лудница! Ще се представи за сина на Мишо, който поразително прилича на него Grinning

А Джингиби, дето търси младо пилешко, направо умрях си от смях Grinning Голям палавник се оказа Grinning

Ще ми липсва сериалчето Heart Велислав Павлов мисля, че е време да спре да се прави на Вездесъщ Joy

Какво имаш предвид?

Поведението на бащата беше подсилено, за да може да се покаже отчуждението между двамата и това, че въпреки, че е останал жив, двамата с Крум не са успели да изградят някакви смислени взаимоотношения.

Аз се надявам да няма втори сезон. Но ще се радвам, ако екипът няправи нещо ново и различно. Джевелеков определено има око и усет и успява да представи историите по един много фин и деликатен начин.

# 641
  • София
Привет!
Аплодисменти и от мен за "Порталът"! Прекрасен актьорски състав, новаторско виждане на сценаристите и добро представяне на миналото /1979 г /
За мен , обаче сериалът завърши след разказа на възрастния  Панайотов. Жана е убита от партизанката и двамата с Панайотов я изхвърлят от балкона. Причината е ясна. Тук искам да кажа, че можеха да засилят преживяното /от мен/, ако бяха състарили Свежен. Той е много талантлив и чудесно би се справил - мисля, че по добре.
Вече е необходимо при представяне на сериалът да добавят и "фантастика", защото прекалено засилиха вмешателството на Крум в съдбата. Това не ми хареса, защото никой не може да се меси в Божите работи. Е, не можа да предотврати убийството на Жана. Изпрати Ани в Париж за да стане известна с песните и нотите от бъдещите 40 години, та чак я дадоха със Саркози - смехории. Някой беше писал, че я оприличават на Силви Вартан. Нищо подобно! Силви Вартан заминава за Париж със семейството си края на 50-те години на миналия век като малко момиченце.
Съдбата на леля Зори ми хареса, защото Крум я предуприди за събитие, което може да се случи след десетина години и тя да не излиза този ден /все едно, че и гледа на кафе/. Прекрасна е тази Татяна Лолова! Незабравима ще остане с всичките си роли, но и тази също е шедьовър.
Прекалиха със съдбата на баща му. И какво върна го от оня свят или от къде? Майка му / Мария Стефанова още една великолепна и много талантлива актриса/ съвсем ще се убеди, че откача.
И накрая според мен има логика за връщането на вуйчото в миналото - в неговото време. Нека изживее младостта си такава каквато му е отредена Свише.  Тези скокове не са  здравословни и всеки трябва да живее във времето в което е роден.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 21:59 от Nina NN

# 642
Скрит текст:

Какво имаш предвид?

Ами само ги снима и следи околните Grinning Сега в следващия сериал за наказание малко него да го поснимат тайно Grinning

# 643
Съгласна, Нина.
Моите уважения към Борис Луканов, но ако просто бяха състарили Свежен, внушението щеше да е много по-силно. Не само, защото Свежен е прекрасен актьор, ами защото Луканов дори в гласа да си прилича ха. То очите остави, никой няма да забележи, че единият със зелени, другият с ярко сини. Като двете Анита.
Но, явно, са искали да направят реверанс и към актьорите от старото поколение, и филмът да не изглежда толкова камерен, за да не заприлича на театър.

# 644
За мен , обаче сериалът завърши след разказа на възрастния  Панайотов. Жана е убита от партизанката и двамата с Панайотов я изхвърлят от балкона. Причината е ясна. Тук искам да кажа, че можеха да засилят преживяното /от мен/, ако бяха състарили Свежен. Той е много талантлив и чудесно би се справил - мисля, че по добре.
Вече е необходимо при представяне на сериалът да добавят и "фантастика", защото прекалено засилиха вмешателството на Крум в съдбата. Това не ми хареса, защото никой не може да се меси в Божите работи. Е, не можа да предотврати убийството на Жана. Изпрати Ани в Париж за да стане известна с песните и нотите от бъдещите 40 години, та чак я дадоха с Макрон - смехории. Накой беше писал, че я оприличават на Силви Вартан. Нищо подобно! Силви Вартан заминава за Париж със семейството си края на 50-те години на миналия век като малко момиченце.
Съдбата на леля Зори ми хареса, защото Крум я предуприди за събитие, което може да се случи след десетина години и тя да не излиза този ден /все едно, че и гледа на кафе/. Прекрасна е тази Татяна Лолова! Незабравима ще остане с всичките си роли, но и тази също е шедьовър.
Прекалиха със съдбата на баща му. И какво върна го от оня свят или от къде? Майка му / Мария Стефанова още една великолепна и много талантлива актриса/ съвсем ще се убеди, че откача.
Това, което аз разбрах е, че убийството, със или без намесата на Kрум, е извършено/щеше да бъде извършено все от Cава Панайотов, който излъга, че е деяние на партизанката. И затова Kрум не успя да предотврати самото убийство. C намесата си просто промени съдбите на всички останали. Баща му не се е завърнал от оня свят, защото не е изчезвал през всичките тези години. Всичко от 2019, което видяхме в предните епизоди просто не се е случило - баща му не е изчезвал, Kрум не е криминален психолог, майка му не се е срещала с Джингиби, сестра му си има семейство и деца, Cава Панайотов е осъден за измамата с антики, Kрум не се е срещал с него и пр.

Общи условия

Активация на акаунт