"Порталът" - тема 2

• 35 957
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
И аз разбрах, че в крайна сметка Савата е убил Жана, с и без намесата на Крум. Старият Панайотов хич не приличаше на младия Сава, нито по маниери, нито по говор.

# 646
  • София
За мен , обаче сериалът завърши след разказа на възрастния  Панайотов. Жана е убита от партизанката и двамата с Панайотов я изхвърлят от балкона. Причината е ясна. Тук искам да кажа, че можеха да засилят преживяното /от мен/, ако бяха състарили Свежен. Той е много талантлив и чудесно би се справил - мисля, че по добре.
Вече е необходимо при представяне на сериалът да добавят и "фантастика", защото прекалено засилиха вмешателството на Крум в съдбата. Това не ми хареса, защото никой не може да се меси в Божите работи. Е, не можа да предотврати убийството на Жана. Изпрати Ани в Париж за да стане известна с песните и нотите от бъдещите 40 години, та чак я дадоха със Саркози - смехории. Някой беше писал, че я оприличават на Силви Вартан. Нищо подобно! Силви Вартан заминава за Париж със семейството си края на 50-те години на миналия век като малко момиченце.
Съдбата на леля Зори ми хареса, защото Крум я предуприди за събитие, което може да се случи след десетина години и тя да не излиза този ден /все едно, че и гледа на кафе/. Прекрасна е тази Татяна Лолова! Незабравима ще остане с всичките си роли, но и тази също е шедьовър.
Прекалиха със съдбата на баща му. И какво върна го от оня свят или от къде? Майка му / Мария Стефанова още една великолепна и много талантлива актриса/ съвсем ще се убеди, че откача.
Това, което аз разбрах е, че убийството, със или без намесата на Kрум, е извършено/щеше да бъде извършено все от Cава Панайотов, който излъга, че е деяние на партизанката. И затова Kрум не успя да предотврати самото убийство. C намесата си просто промени съдбите на всички останали. Баща му не се е завърнал от оня свят, защото не е изчезвал през всичките тези години. Всичко от 2019, което видяхме в предните епизоди просто не се е случило - баща му не е изчезвал, Kрум не е криминален психолог, майка му не се е срещала с Джингиби, сестра му си има семейство и деца, Cава Панайотов е осъден за измамата с антики, Kрум не се е срещал с него и пр.
Какво излиза според вас, че сме гледали различни сериали.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 21:58 от Nina NN

# 647
  • София
Nina NN, ми то "пътуване във времето" си е фантастика / все още/ Stuck Out Tongue Winking Eye
Колкото до намесата в "Божиите работи", то може и намесата да е дадена свише Wink...
За мен всяко действие, в миналото или сега, дава отражение на хората около нас, независимо дали го осъзнаваме/ и без да пътуваме във времето/...

Малко ме подразни това с числата от тотото - "кофти" послание. Wink

# 648
Ако не беше се изменило всичко, щях да съм разочарована.

Що пък да е кофти послание за тото-то? Аз, ако имах възможност, щях да се възползвам Joy

# 649
И аз разбрах, както вече няколко потребители са писали преди мен, че убиецът на Жана Янева, независимо от пътуването във времето и намесата на Крум, е Сава Панайотов, колкото и да ми се искаше,  не е Блага,  която аз подозирах, твърдението, че е тя, беше единствено лъжа от страна на стария Сава, Nina NN , безпочвено обвинение.

# 650
И аз мисля, че убиецът първоначално е Блага, а Сава е бил скрит и е чакал тя да си тръгне. Обаче Крум променя събията, отпраща Блага, Жана се скарва със Сава, и той я убива. Така или иначе, щеше да бъде убита от някой от двамата.

# 651
И аз така го разбрах, ако Крум  не беше станал причина Блага да се върне, събитията щяха да се развият както разказа стария Панайотов.

Само че излиза, че когато Крум звъня на вратата, Панайотов вече е бил там, може би вече я е и убил, защото я метна през балкона точно когато Крум беше долу.
Значи Блага щеше да го намери там, а нямаше да му се обажда да дойде?
Малко е объркано Simple Smile

# 652
И аз мисля, че убиецът първоначално е Блага, а Сава е бил скрит и е чакал тя да си тръгне. Обаче Крум променя събията, отпраща Блага, Жана се скарва със Сава, и той я убива. Така или иначе, щеше да бъде убита от някой от двамата.
Определено Борис Луканов си е свършил отлично работата, че и ти си повярвала, че Блага е убиецът!!!!!

Излъга си най-нагло, няма свидетели, жена му е умряла, никой не може да потвърди, че е той. Блага беше за заблуда, отива да разговаря, но събитията са други, не и тези, които минават през главата на Крум, не е предполагал, че ще бъде излъган от Савич. Не случайно дадоха, че вътре светна на шпионката(Савата вече беше вътре).

Колкото до актьорите, всички от 1979 си имаха нови образи и това е било заложено първоначално като идея иначе всички трябваше да играят състарени.

Аз определено съм изключително доволна, че успяхме да видим на малкия екран такива актьори от старата школа.

# 653
Харесвам Борис Луканов, но аз лично не можах да се убедя, че това е стария Панайотов, не ми стоеше достоверно, че това е един и същи персонаж.

# 654
Скрит текст:
И аз така го разбрах, ако Крум  не беше станал причина Блага да се върне, събитията щяха да се развият както разказа стария Панайотов.

Само че излиза, че когато Крум звъня на вратата, Панайотов вече е бил там, може би вече я е и убил, защото я метна през балкона точно когато Крум беше долу.
Значи Блага щеше да го намери там, а нямаше да му се обажда да дойде?
Малко е объркано Simple Smile
Според мен точно заради това разминаване в историята на стария Сава, става ясно, че той лъже.

# 655
  • Майничка
И според мен Савата излъга, убиецът си е той. Блага очевидно не ревнуваше чак толкова, щом спомена пред Жана предните "пасии" на мъжа си, а Жана май не каза нищо пред нея за находките, явно не я е считала за съучастник.

# 656
  • София
Мисля си, че Крум "изтри" спомена за предишния си живот / прещракването на образа на Ани Лианова в главата му/ в момента на срещата с родителите и си стана "успешния бизнесмен" Grinning
Единствено Джингиби ще знае и помни Wink

# 657
Крум не изтри спомена, нали вуйчото каза, че започнала трансформация и затова отишъл на тавана.

# 658
За мен Сава е бил и беше убиецът, просто излъга и затова Крум отпрати Блага, но не знаеше истината и затова не спаси Жана.

# 659
Не показаха на всички герои съдбите след промените, но сигурно и вуйчото ще се превърне в успешен бизнесмен след завръщането си в миналото с всичката информация за новото време. Не успях само да разбера как той още в почти същия ден на убийството в миналото реши, че вече няма заплаха за него да се върне веднага там.

Общи условия

Активация на акаунт