Страх от обвързване

• 13 611
  • 542
  •   1
Отговори
# 435
Нереалистично и прекалено е изискване мъж на около 35 да има финансова стабилност?

Финансово стабилен мъж = коцкар?

Как от форум, в който се пише анонимно без да познавате човека преценявате, че той не отговаря насрещно на изискванията, които отправя на другите хора?

Когато една жена работи много часове, това е, защото има ниска квалификация?

Даваш “съвети”, но пропускаш да кажеш, от каква позиция ги даваш? Пропускаш да кажеш, дали си обичана жена със здрав брак? Кога последно мъжа ти ти е показал, че те обича и е направи нещо само за теб? Кога те е завел на почивка без децата? Осигурени ли сте материално? Убедена ли си, че не ти изневерява? Ти самата обичаш ли го още? Доволна ли си от живота? И т.н, и т.н....

Забавно е по тези форуми ..

# 436
Аз само за почивката да питам - къде да ги денеш децата, за да идеш без тях на почивка, ако нямаш баби и дядовци? Баш това не е... мерило за чувства, че отишли без децата или не отишли без тях. Wink

# 437
  • София
Авторката още не може да осъзнае, че проблемът е в нея. Колкото и да се пънеш да обясняваш дали другите са щастливи и много ценни като теб, наяве нещата си остават същите. Те са със семейства и деца, а от теб бягат като дявол от тамян нормалните.

# 438
Подкрепям жените, които си знаят цената и търсят половинка, която да отговори поне по основните критерии. Ако бяха повечето така,нямаше да има толкова отчаяни жени от мъжкото човечество.

Няма лошо по принцип в това. Проблемът е, че някои доста се надценяват. И са поставили едни критерии, на които и самите те не отговарят. То и затова според мен има толкова разминавания.
И двете мнения са верни.
Затова е важно, задължително даже 🙂
жените да си знаем реалната цена, реалната. 😎

# 439
Авторката още не може да осъзнае, че проблемът е в нея. Колкото и да се пънеш да обясняваш дали другите са щастливи и много ценни като теб, наяве нещата си остават същите. Те са със семейства и деца, а от теб бягат като дявол от тамян нормалните.

Така ли? И откъде го разбра това? И кои са нормалните?

# 440
Даваш “съвети”, но пропускаш да кажеш, от каква позиция ги даваш? Пропускаш да кажеш, дали си обичана жена със здрав брак? Кога последно мъжа ти ти е показал, че те обича и е направи нещо само за теб? Кога те е завел на почивка без децата? Осигурени ли сте материално? Убедена ли си, че не ти изневерява? Ти самата обичаш ли го още? Доволна ли си от живота? И т.н, и т.н....
Забавно е по тези форуми ..
Отговорите на всички тези въпроси не би трябвало да имат значение за теб. Това с нищо няма да ти е полезно, освен да потриеш ръце, че и другите не са щастливи, или са неуспешни, дебели и прочие.
Темата би трябвало да ти помогне да намериш отговори, не само съчувствие. Затова трябва да четеш постовете, за да разбереш и другата а гледна точка, а не само, за да отговориш.
С времето ти ще ставаш по-успешна в кариерата си, защото работиш много, ще имаш повече житейски опит, ще си посетила добрите ресторанти в София (и не само) и би следвало дори да вдигнеш летвата, но годинките си вървят и може да се наложи дори да я свалиш малко.
Ако започваш връзка с компромис и с ясното съзнание, че човекът насреша е по-малко качествен от теб, че е План Б, то вероятността да е неуспешна не е никак малък.

# 441
ОК, съгласна съм с вас, щом казвате - няма значение, кой от каква позиция “съветва”. В такъв случай да започна аз да давам “съвети за вашите бракове?

# 442
Разлика е, че ние не сме пускали теми и не търсим помощ за браковете/връзките си. Опитваме се да помогнем на теб. Някои с отворено сърце и душа, други - не съвсем, защото гледат от друга камбанария. Въпросът е да извлечеш полезното за теб, а не да ни отговориш колко сме тъпи, задръстени и прочие. Може би това ти носи вътрешно удовлетворение, но не решава проблемите по отношение на връзките ти, а именно затова е темата.

# 443
Преди когато бях в началото на една връзка и започвах да хлътвам и аз така си мислех дали човекът е честен, за намеренията му и тнт. Тогава ми попадна интересен и полезен съвет. "Няма как да се научиш да се доверяваш. Правиш го".
Решението е да се хвърлиш без да мислиш. Иначе не става. Само ако забележиш червени лампи тогава започваш да се съмняваш. Това по повод същината на темата. По другите въпроси ще си замълча.

# 444
Вивиан, ама не се обиждай! Явно, че всеки коментира от собствен опит, и този опит по някакъв начин го е формирал и променил. Но въпросът не е ли, дали съветът на теб ти върши работа? Ако не - ако ще човекът да има най-щастливия брак във вселената, пак няма полза.
Представяла си си, че само еди какви си хора ще ти отговорят, но се оказва, че отговарят всички. Е, какво да правим сега - виж все пак да извлечеш нещо полезно, не може пък нищо полезно да няма в толкова страници.

# 445
  • Варна
Да си кажа и аз думата - хубаво е човек да знае какво търси и да работи за да го получи, но не на всяка цена. Пустият живот е за двама, сам човек заникъде. И тия приказки, по-добре сама, отколкото зле придружена (любим лаф във всякакви соц. мрежи) са за хлапета... Дано ме разберете, че не ми се обяснява напоително, но човек с когото да поговориш и да е на твоята вълна, макар и да не е толкоз добре финансово като теб или не е мистър свят е за предпочитане, пред аплодисментите на.... шефа, щот си била много успешна в кариерата (даже и за себе си да работиш - все тя)

# 446
Авторката, успокой се и се опитай да извлечеш полза от всяко мнение. Ако и в живота се държиш по този начин, не е чудно че не успяваш с връзките. Прекрасно е да имаш изисквания. Не търси само финансово стабилен мъж, търси мъж на когото можеш да разчиташ. Такъв, който може да се измъкне от трудна ситуация, с потенциал. И най-важното да ти е хубаво с него.

# 447
  • София
Вивиан, това, което жените се опитват да ти кажат, е да погледнеш себе си с очите на мъж, който покрива критериите ти, и да прецениш дали пък ти си най-доброто за него.
Умните, възпитани, финансово осигурени, верни и що-годе добре изглеждащи мъже не са толкова много. Не са изчезващ вид, но и не се търкалят на улицата. Много мъже покриват само някои от изброените качества, голяма част изобщо не ги притежават. Факт. Така че колкото и да тропаме с крак, Супер Свестния Мъж не ни се полага по презупмция.
След трийсетте влизаш в едно десетилетие, където свободните и търсещи връзка мъже имат много голям избор, особено ако са Супер Свестни по горните критерии. Ти гледаш само своите изисквания и своите претенции и изобщо не съобразяваш, че дори да срещнеш най-после мъжа-мечта, той по всяка вероятност ще може да те сравни с още десетки жени и момичета и вероятно ще е точно толкова изискващ, колкото си и ти. И ще е прав в аргументите си.
Така че ако привличаш само мъже под критериите си, се съсредоточи върху своята личност и помисли как изглеждаш в очите на класния мъж. Не говоря за маникюр и издухана коса, а за характер.

Е, ако някой ден се окажа в окаяно положение с две деца, сама и без пари, винаги мога да пиша тук и да разчитам, че някоя услужлива дама, а защо не и ти самата?!, ще ми напише коментар от типа на “Защо не си избирала като си се женила? Къде си гледала?”. И така....

С времето изборът ти ще намалява и намалява, докато накрая пак опреш до някой, за когото ще те питат "Къде си гледала". Звучи цинично, но моите наблюдения са такива. Познавам немалко жени, които мнооооого избираха, пък накрая ни една не дочака принца на белия кон.

Невена ти беше писала по-назад за степените на популярност - колкото и да го въртиш, накрая пак ще се събереш с мъж от твоето ниво. Вдигни нивото или се примири. Но по-високото ниво ще изисква да се простиш с тази мнителност, която се усеща от постовете ти.

# 448
  • СИ
Авторке, разликата между теб прекрасната и нечервисаните злобни лелки тук е, че те имат мъже и деца, а ти не. Тъй че не знам кой е прецаканият.

Е-е-е-е... Ти пък сега... Защо така хапеш момичето? Да, факт е, че всяка една жена с по-ниски критерии, сравнително бързо може да се обзаведе както с мъж, така и с деца. Въпросът е какво да правят тези, които не свалят изискванията и търсят проблемите извън себе си? Освен това, авторката не е разбрала, че в това да се работи много, само по себе си няма нищо лошо. Но в един момент става проблем, защото от многото работа не виждаш другото около себе си. Тоест, трябва да работиш по-малко, но за повече пари. Блъскането по 10-12-14 часа не е постижение и не е направило никой по-богат. Виж, по-уморен и по-болен със сигурност. Както и с много пропуснати възможности.
Да, авторката пропуска много възможности. Сигурен съм в това. Просто трябва да сваля летвата и да опитва с двама, трима или повече, докато види компромисния вариант.

# 449
  • София
Продавач- консултант е продавачка.
Хигиенист е чистачка.
Не аз съм казала, че е срамно да се работи. Как извърташ само. Ти си за темата за невъзможните хора.

П.П. Не е момиче, а е жена, на 34.

"Момичето" се опитва да принизи пишещите до нечервисани лелки, които й завиждат, щото са по- стари от нея. И по- долу. И мъжете им са свине. И акат под душа и под леглото. И после дори не носят цветя, да се извинят. А изобщо не предполага колко образовани хора пишат тук, които я слагат в малкия си джоб по тапии и мързелива работа и какви хубави и жени се срещат. Както навсякъде, впрочем. На улицата също има красиви жени. Някои от тях са пишещи във форума.
Аз съм "за" поддържане на външния вид и определено мисля, че мъжете доста си го гледат, но има едно нещо, което не може да го компенсира и това е ако отсреща имат изискваща и отровна жена.

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 16:06 от The Catcher in the Rye

Общи условия

Активация на акаунт