Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 592
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • Перник
Kally May , радвам се, че всичко е минало добре Simple Smile

И нашата пробна матура по български мина горе-долу добре - 81 т. Надявам се на истинската да се представи по-добре.

# 211
  • Варна
Кали, много се радвам, че вече е зад гърба ви това препятствие!
Десита, браво на децата ти! Пожелавам тепърва да те изненадват приятно Simple Smile
Добри, и аз бих казала на детето. Странно е как той още не е попитал, не е намерил начин да разбере... Моето щеше да ме изяде цяла, ако се опитам да й спестя информация, да не говорим, че щеше да е намерила начин да провери. Като си науми нещо, няма сила да я спре.
Мисля, че директорите нямат никакво основание да говорят така - това не са неща, които зависят от тях. Отделно, квестори ще бъдат учители в същото училище ли? Това ми се струва нередно.

# 212
  • На морето!
Пускайтв жалби до районните инспекторати за тези директори. Те вече тотално прекалиха!
 Първо, центърът на училището е Ученикът- всичко се прави за и заради него, а не учителят. Второ карантиниран не означава болен. Трето- това е част от работата им. Те са единствените, които си позволяват да не искат да работят по време на пандемия, никой друг не абдикира с такава готовност като тяхното съсловие. Точно заради това поведение на учители, директори и чиновници в МОН, децата са в абсурдната и безпрецедентна ситуация.

Добри, ти си войник щом успяваш да запазиш тайната. Аз за един подарък за РД едва се сдържам да не издам.

Кали, най-добрата новина е при вас! Нека никога повече не минавате през такива изпитания!

# 213
  • София
Bonanza, слагам в скрит текст, защото е гадно и по-чувствителните ги съветвам да не го четат.
Скрит текст:
Случаят на сина се оказа прецедент за клиниката, докторът сам каза, че такова нещо не е виждал, нито чувал.
Горният преден ляв резец е изцяло развит, но се намира точно под носната кухина и е във хоризонтално положение. Трябва да се издърпа чрез брекетите хем напред, хем надолу, за да застане на мястото си. НО! Под него има кост, през която той не може да мине. Съответно операцията се състоеше в това - докторът разкри зъба, махна към 7-8 мм от костта, за да освободи място, след което ортодонтката сложи на разкритото зъбче бутон и го закачи към другите брекети. Така зъбчето ще се тегли към позицията, която трябва. Неприятното е, че в момента детето има много дълбока дупка горе във венеца, от която буквално стърчат железцата и му повдигат горната устна. Трябва да се внимава много да не попадат частички храна там и да се спазва изключителна хигиена в устата. За целта има два вида четки, едно мазило и трябва да му купя и вода за жабурене.
Гадна работа, но нямаше как по друг начин.
В случая с твоето дете не ми звучи като задължителна операцията. Ако има вариант само с брекетите да се реши проблемът, по-добре ще бъде, макар и по-бавно. Стискам ви палци да не се налага интервенция! Flowers Four Leaf Clover

Мисля, че директорите нямат никакво основание да говорят така...
Абсолютно подкрепям, Dive! Така се дразня на ей такива хвърлени реплики в пространството, без капка истина в тях, но поднесени толкова убедено, че човек да остане в ступор. Като една учителка оня ден, казала на децата, че предвид обстановката в страната, може да им отменат НВО-тата. Какъв идиот трябва да си, защо го правиш, какво доказваш? Те добре че децата си я знаят и не ѝ обръщат внимание.

# 214
и аз мисля, че писмо до РУО може да пишете и да видим какво ще отговорят.

st. dobri, нали не сте му казали, а не че той е питал, а вие лъжете. виж, вече пита ли, тогава не е честно и според мен. трябва да се разберете с мъжа ти де, да сте на единна позиция.

# 215
Случайно попаднах на заповед на министъра на образованието с вчерашна дата, с която се правят промени в правилата за информационна сигурност и инструктажите за НВО в четвърти клас. Да видим дали същата съдба няма да сполети и НВО в седми и десети клас.

# 216
Дидева,  промените големи ли са? И най -важното в полза или в ущърб на децата.

# 217
  • София
Дидева, какви са промените за НВО 4.клас? Двете ми деца са 4.клас и направо настръхнах. Потърсих в сайта ти, но не видях нищо, може би не гледам добре, като се знам каква съм Joy

# 218
  • София
Само се отбелязвам, че съм още на 16.05.2021, т.е. тук са 15 стр., а в другата тема има още 7.
Кали, видях, че сте имали допълнителни "забавления",  дано се развиват положително нещата Hug
Моята девойка е без едно постоянно зъбче ,(предкътник), а бебешкото е пломбирано, дано издържи максимално дълго ... ще го мислим като дойде Cry

Връщам се да чета, дано сте споделяли  хубави моменти назад ...само метнах поздравления към Добри, но не разбрах защо.

# 219
  • София
Кали, важното е, че лекарската част е минала. Пожелавам бързо възстановяване на детето и с това всичко да е зад гърба му.

# 220
В момента нямам време да сравнявам подробно. Но мисля, че няма нещо съществено. Няма го в сайта, защото не мога да дам публичен линк.

# 221
  • София
Благодаря, Дидева, отдъхнах си.

# 222
  • Бургас
Днес прочетох , че служебният здравен министър ще предлага да се удължи с два месеца епидемичната обстановка
https://dnes.dir.bg/politika/katsarov-ako-horata-ne-se-vaksinira … a-valna-septemvri

Нашият директор, също на последната родителска среща каза ,че категорично не може да предостави стая за карантираните деца. Нито , че може да накара негов колега да ги пази .....
Можем ли да се организираме да напишем писмо/петиция децата да минат онлайн юни месец ?!

# 223
  • Пловдив
Квесторите са външни, от други училища. Не знам доколко е редно и дали изобщо някой директор ще тръгне да се информира къде ще има карантинирани ученици.

# 224
  • Бургас
Здравейте.
Нова съм в темата. Търся  "Лист за отговори"  за НВО по математика и БЕЛ - 7 клас.
Четох назад в предишните теми , но не успях да намеря качена.
Дали накой е намерил такива от миналата година?
Не, че е голям проблем, но мисля че е хибаво последните седмици да потренират с реални бланки. Намерих лист за отговори за НВО - 2019, но се чудя дали има някаква промяна.

Общи условия

Активация на акаунт