Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 577
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • София
KallyMay, много се радвам, че всичко е минало успешно. Сега и ти можеш да отдъхнеш, след като е жив и здрав  - другото вси някакси ще се нареди Kissing Heart

# 196
  • София
Kally May, много се радвам, че всичко е зад гърба ви. Наистина си отдъхнала, както и ние всички. Simple Smile

# 197
  • София
Момичета, има ли някъде качена заповедта, че карантинните ученици ще могат да се явят на НВО? На сайта на МОН има публикация на интервю пред БНТ на новият министър, че карантинните ще могат да се явят, но не виждам заповед, Дали въобще има?
Друго което ме интересува, преболедувалите с доказани антитела  поставят ли се под карантина?
Ще се радвам някой запознат да ме осветли.

# 198
  • София
Не мисля, че има такава заповед. Може би трябва да има някакви разпореждания, вкл. до директорите, преди да ги пуснат окончателно присъствено. Поне смятам, че така е редно, за да е всичко ясно преди самите изпити. Ама не го очаквам скоро това. То няма и заповед на здравния министър май за удължаване на извънредното положение.

Kally May, хбаво, че е минало всичко и то добре. Да си отдърнете от това и да се съсредоточните само за изпитите Simple Smile

# 199
  • София
Марти, за доказани антитела не мога да кажа, но със сигурност знам от личния си опит, че боледувалите с PCR или антигенен тест, които са били официално отразени в системата, не се поставят втори път под карантина до 3 месеца след положителния тест. РЗИ въведе тази практика в края на ноември месец миналата година. Не съм чувала да са я отменили.
От нашето училище твърдят, че карантинираните ученици ще се допускат до НВО при условията, спазвани по време на матурите на зрелостниците. Все още няма заповед, доколкото ми е известно.

# 200
  • В светлината на слънцето
KallyMay, много се радвам, че всичко е минало добре! Heart

Добри, честит прием на набора! Hug

При нас нищо ново, освен че се прибра леко пребит (качествено, но не фатално). Карал на задна гума и паднал. Изчислих (от опит) колко време стои гипс на ръката и го отрязах за колелото. Давам му време до понеделник вкл. и край, чак след матурите. Изгледа ме лошо.

# 201
  • София
Още веднъж благодаря на всички за стиснатите палчета и хубавите думи Gift HeartFlowers Hibiscus
Момчето вечеря като змей, което е още един много добър показател.
Утре вече мисля, че съвсем ще дойде на себе си.

Зачетох се пак в Графика на дейностите за изпитите и ми светна един въпрос.
Възможно ли е, ако в едно училище седмокласниците са малко на брой, да ги разпределят да държат НВО в други училища, така както е при Изпита за проверка на способностите? Или независимо от броя на децата, те си държат НВО в тяхното си училище?

# 202
В тяхното училище. Броят е без значение.

# 203
  • София
Кали, много се радвам за вас! Имайте вяра, че това беше последното изпитание и не го мислете 🤗 А младежа си е заслужил и съня и вечерята на змея 😉
Добри, честито и на вас, дишайте по-спокойно вече. А детето знае ли вече? 🙂
И аз вчера водих малкото ми момче на зъболекар - направиха му 2 пломби една след друга, а той дори веднъж не измрънка. Беше му за първи път. На мама героя 😍
А кака му днес ми натри носа, след като вчера едва я прибрах отвън да учи - днес имаха класно по БЕЛ и малко контролно по математика. Класното било лесно, справила се била (ще стане ясно),а по математика има 6. Ей така да ми натрие носа и на НВО-тата за постоянното ми натискане да учи 😃

# 204
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не знае нито за едното училище, нито за другото.
според баща му не трябва да му казваме докато не минат НВО. Sad
според мен това е... не чак лъжа, но заблуда и ще се върне като бумеранг срещу нас.
не ми се иска да действам зад гърба на баща му и да му кажа...

# 205
  • София
Добри, честито, сега ще сте по-спокойни. Аз не бих крила от детето, ако предпочитам държавна гимназия пред частна, бих казала , но бих изтъкнала, ако има предимства едното пред другото /например заради финансите/. Моето дете поне би се съобразило с това и не би се отпуснало. В същото време децата са различни и на някои това би подействало отпускащо наистина. Но и аз съм като теб - не обичам да не споделям факти, и на мен ми изглежда като лъжа и детето би ми се обидило, ако разбере после.
Кали, браво за добрият завършек!

# 206
  • София
Питах ви за заповедта, защото вчера бях на РС и една майка попита директора, дали ще могат карантинирани деца да се явят на НВО. Той каза, че нищо и никой не може да го накара да затвори за два часа и половина учителите му в стая с болни ( за него щом са под карантина са болни) ученици. Учителите били вече ваксинирани, но кой ще му гарантира, че те няма да се разболеят. На въпросът какво се случва ако един клас е под карантина, каза че не се явява на НВО. И понеже карантинираните зрелостниците имаха възможност да се явят на ДЗИ си мислех, че вече има заповед за всички явяващи се.
Моето дете не е в системата на преболедувалите, но има антитела доказани с тест и за това се чудя, дали подлежи на карантина ако се случи.

Кали, всичко да е зад гърба ви вече и оттук насетне само положителни емоции да ви съпътстват.
Добри и на твоя младеж честито. Ако някое от училищата в които е приет е желаното, ако аз бях, щях да му кажа.

# 207
Марти, нашата директорка мисля , че съвсем по същия начин ще реагира спрямо карантинираните ученици. Затова е хубаво да го има черно на бяло написано.И все повече се навивам да не ходи на училище преди изпитите. Май всеки директор си прави каквото си реши и това е абсурдно , защото не поставя децата при равни условия и зависи от благоволението на един човек!

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 09:35 от red_violet

# 208
Седя и правя едни сметки по календара...
Ако детето ходи ПО до 04.06 и за зла беда някой се окаже положителен и се приеме, че 04.06 е последната дата на контакт и следователно е първа за карантина, то до 14.06 ще изтече. Това е максимумът, за да допусна ПО. После от 07.06 ще летят извинителни бележки, за да не поемам излишен риск, ако все пак не благоволят да обявят ситуацията с карантинираните в официална заповед и да не завися от това на коя страна му е китката на директора...

# 209
  • гр.Варна
Kally May , радвам се,че всичко е минало успешно и младежа се възстановява бързо.А какво точно му правиха?Нашето момче също е с брекети,но искат да му се прави операция(сега може да напиша нещо не съвсем точно) и да вземат материал от небцето и да му го слагат под предните долни резци,защото юздичката доста му опъва и оголва зъбите,а принципно му я рязаха с лазаер.Засега се въздържаме от този вариант и караме само на брекети.Определено промяна има и то огромна.

Общи условия

Активация на акаунт