Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 555
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Kally, дано операцията е минала успешно!

Днес е класното по БЕЛ, вчера доста преговори, но и си призна колко го мързи. Много се надявам да изкара 6, защото до момента е бетон 5 за срока и годината.
Другата седмица ще е пълен цирк. 2 дни неучебни. Сряда 1 смяна в училище. Четвъртък 2 смяна онлайн. Петък 2 смяна в училище. Дано не оплетем графика... Това било заради изпита на 4 клас.

# 181
  • София-Младост
Ох, аз се обърках с Теоремата на Талес...тя пък май е в 9 клас...и няма връзка с алгебрата Simple Smile)

# 182
  • София
Аз пак да попитам, за да съм сигурна :Заявленията за проверка на способностите, класната ни ги пусна като бланка  в групата, тоест разпечатвам ги, попълвам и нося в училище ли, мислех че ще се попълват онлайн.

# 183
  • София-Младост
Подаване на заявление за полагане на изпити за проверка на способностите в училището, в което се обучава ученикът.
27-28 май 2021 г., вкл.
https://ruo-sofia-grad.com/%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b8- … 0%bb%d0%b0%d1%81/

https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2021/05/%D0%93%D1% … 82%D0%B0-2021.pdf

Май на място се носят, освен ако съответното училище не е направило  онлайн прием за тези заявления.

# 184
  • София
Аз много уважавам сборника на Архимед.
Много задачи, всяка се повтаря с малки разлики достатъчен брой пъти, че да се затвърди.
Има и матурите, давани в последните години.

# 185
Явно се учи, синът ми масово я ползва. Абе как няма да се драска по черновата, нали за това е чернова.
Моля за препоръки за сборник/нещо с геометрични задачи тип втори модул.
Ето:https://www.book.store.bg/lrgimg/237852/ucha-sam-matematika-testove-s-podrobni-reshenia-sled-7-klas-chast-2-cvetanka-stoilkova.jpg

Засачите са и подробно решени.

Пиша от тел и н емога да го дам като активен линк.

# 186
  • Перник
Нашите днес имаха пробна матура по български. Негово височество снощи към 9 се сети да прави тестове, направи 2 за половин час, констатира, че са лесни и вечеря спокойно Simple Smile Днес каза, че било "горе-долу лесно", да видим как ще е на истинското НВО. То, намирането на черен химикал не беше лесно, камо ли изпита Grinning Вчера следобед го питам купил ли си е, защото от 2 седмици повтаря, че трябва. Не. Бегом до книжарницата, срещу нас е! Свършили. Баща му успя да купи в центъра Simple Smile

Камерите не са проблем за нашите деца - по принцип си ги има в стаите, директорката редовно им гледа магариите и те знаят това, но хич не им пука.

# 187
  • Варна
ЗПУО
§ 15. През учебната 2020 - 2021 г. обучението по чл. 115а, ал. 4 и 5 може да се извършва независимо дали е обявена извънредна епидемична обстановка.
Благодаря много, Дидева!
Класната на сина ми беше заявила няколко пъти, че ако отменят епидемичната обстановка след 31.05  няма да имаме основание да искаме ДО и РИУ-Варна ще ни откаже ДО. Копирах си този член, за да го цитирам, ако се наложи.

St. Dobri, честито! Друго си е да знаеш, че детето ти е прието на две места, а има и други училища, за които ще се бори с НВО-тата. Благодаря за почерпката! Да сте живи, здрави и щастливи и да успее в живота наборчето.
Marmotche, подава се заявление и декларация за преминаване в ДО.
В заявлението за ДО, което беше качено в сайта на нашето училище имаше 2020-2021г. или период (.....) и аз попълних период 1-18.06 и го подадох през школо до класната, а на хартия при зам. директора в училище. На следващия работен ден щяха да го носят в РИУ. Класната ни каза, че от РИУ са длъжни до 5 работни дни да вземат решение и да ни уведомят по телефон или мейл, така че не е чак толкова сложно.
Ruan, нищо за 16 и 18 не сме пускали. Заявих, че ми трябва ДО обучение с цел превенция преди НВО-тата. Не ми се иска да се тревожим и да ходим да правим PSR тестове, ако се окаже контактен.  Риск има да го заразим и ние, но иначе 25 съученика и 13 учителя още по-голяма вероятност за зараза или да се окаже контактен.
Между другото в класа на сина ми две деца учат ДО втория срок. Учителите са свикнали: пускат камера, микрофон и си водят урока. С присъствено обучение след 17.05 се оказа, че тази и другата седмица ще учат общо 3 дни ПО: 16,18 и 26-ти. Днес имаха спортен празник, а 27 и 28-ми ще са ДО. Само за класните по БЕЛ и МАТ се чудя дали да го пратим ПО. Ще говорим с госпожите имат ли изискване за ПО.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 15:53 от ysap

# 188
  • София
st. Dobri, честито и от мен! Със сигурност ти е по-леко. Дано синът ти попадне там, където ще се чувства най-добре, от това, което си писала за него, оставам с впечатление, че е много будно дете Kissing Heart

# 189
  • София
Леле, 13 страница на 13 тема Simple Smile От сега до 13.07 само добри новини да валят!

ysap, не, отказахме се от молба за ДО тогава. Тук чета, че в някои заявления има от-до, това е супер. Но нашето училище ми прати бланка само с от... и се приема, че е до края на епидемиологичната обстановка (освен ако ти не искаш и по-дълго, на което имаме право тази година). Такива са указанията на РУО-София. Това беше в четв, ако РУО се забавеха до 5 дни, то нямаше да има смисъл, а после пак има заявления и чакане, за да се върне ПО. РУО обичайно дават разрешенията по-скоро, за 1-2 дни, но сякаш дъщеря ми искаше да оставим нещо и в ръцете на съдбата. И права е била, всичко се нареди. Сега просто ще й дам по дом причини двата дни преди изпитите и каквото сабя покаже...

Kally May, мислим ви, дано всичко е наред!

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 18:23 от marmotche

# 190
Marmotche, как училището само  е решило дните по сем причини да са само 3? Те не са ли установени по заповед на министъра на МО- общо 10 дни?

# 191
  • София
Другите 7 са с разрешение от директора след решение на педагогическия съвет. По принцип от 1 клас си знаем, че тези няма да ги разрешат за ски, екскурзии, сливане на празници и т.н. Те са за много сериозни неща само и никога не съм се и пробвала да ги искам. За НВО може и да прояват разбиране де, това е в графата много сериозни неща Simple Smile

# 192
Това с педагогическия съвет отпадна преди време.
...до 7 учебни дни в една учебна година с предварително разрешение на директора на училището въз основа на мотивирано писмено заявление от родителя, в което подробно се описват причините за отсъствието.

# 193
  • София
Благодаря ви за стиснатите палчета HugFlowers Hibiscus
Скрит текст:
Операцията мина успешно, младежът изобщо не го боля, за разлика от минали пъти. Но сегашният ни доктор е просто страхотен, каквото и хубаво да кажа за него, все ще е недостатъчно. Цялото нещо продължи 3 часа - разкриване, оправяне на проблем и редене на брекети. Сега ще може да яде предимно течна храна или нарязана на парченца, но това сме го играли вече и не ни е ново. Освободен е от училище до 25.05. Днес и утре не трябва да се подлага на никакви физически натоварвания, а само да си почива. За него това е добре дошло, а и времето не предполага игри навън. Прибрахме се на обяд и досега спа, явно доста напрежение е натрупал без да се усети.
Надявам се, че тази операция беше последната, има много минимална вероятност във времето да се наложи и друга, но докторът каза, че не му се вярва да се стигне дотам. А дори да се стигне, тя няма да е толкова сложна, колкото беше тази. Отдъхнахме си много.

# 194
Хора, изчитаняе нямате! За малко се разсеях и хоп 20+ страници за четене и нова тема.
Кали, това е най- доброто развитие на ситуцията. Дано така продължава и да  приключите това дълго и болезнено лечение. И погледни го от добрата страна- ще имаш повод да поглезиш момчето, че те нали вече са "много големи" и не дават да ги гушкат и глезят, ама като дойде зора, баш са си дечковци.

Общи условия

Активация на акаунт